Fotball - Norsk

Hepp1971

Laghymner

Skal man være så frekk at man tar en liten klassifisering av kamphymnene man kjenner til, fra lag i TL?

RBKs Bilde tån Ivers: Jeg hater det meste av RBK supportersanger, spesielt Å hei å hei å hå, men med Bilde tån Ivers treffer trønderne og ikke minst Åge blink. Terningkast 6.

VIFs Vålerenga Kjerke: Mulig at det er å banne i kirken, men dette er for meg et underlig valg av kamphymne. Puslete, kassegitarsang, en dårlig utgave av Postgirobygget og DiDerre. Temaet, som dreier som om den gangen Vålerenga kirke brant, er nok det som har gitt hynmen en posisjon. VIF-supporterne er best i landet på kampsanger, men på kamphymnen gir jeg terningkast 3.

Nystemten: Innhabil, så jeg kan ikke gi annet enn 6.

AAFKs Ålesund (Luffen Walle): Jeg måtte dra litt på smilebåndet da jeg så en solid plugg fremføre denne, sammen med et mannskor. Man kan ikke si at den er direkte dårlig, men det er noe som ikke stemmer, hva kan jeg ikke peke på, men jeg ender på 3.

Godsets Godset fra Drammen: Litt visesang over denne også, i likhet med Klanens, men mer punch i refrenget, refrenget gjør at jeg ender på 5.

Vikings hymne: Her må jeg si at jeg er blank, er det denne: https://www.youtube.com/watch?v=BjR__qnxZSQ I så tilfelle terningkast 1. Grusom.

Sogndals Stao nao pao: Her har faktisk Stedje truffet ganske bra, fengende og kanskje det beste som har kommet fra det fotballrelaterte fra Saftbgden, terningkast 5.

Det var de jeg kom på i farten, jeg husker ærlig talt ikke Start, FKH, 08, TIL, Glimt, LSK, Odd etc. De som kan, kan gjerne ta en liten vurdering.

1
59 svar

Det er jo to typer sanger. Man har selve klubbsang nummer 1:

Rosenborgsangen

Byen e Bergen

Her kommer Molde

osv

Så har man hymnene:

Bilde tå'n Ivers

Nystemten

Moldesangen

osv

Jeg liker best de førstnevnte. Ikke for det, i gitte omstendigheter får jeg gåsehud av Moldesangen. Men det er jo en sang som ikke kommer til å vinne noen popularitetskonkurranse i 2016. Det var vel heller ikke det Palle Godtfred Olaus Dørum tenkte da han skrev denne for 160 år siden :)

Selv kunne jeg tenkt meg at man spilte Garbareks Molde Canticle før kampene. Uten vokal men fantastisk okkesom. Hør Sissel i denne videoen (fra 0.30)!

Kanskje vi burde nynne lagene inn på banen i Molde. :)

2
PapaSmurf Det er jo to typer sanger. Man har selve klubbsang nummer 1: Rosenborgsangen Byen e Bergen Her kommer Molde osv Så har man hymnene: Bilde tå'n Ivers Nystemten Moldesangen osv Jeg l...

Selv kunne jeg tenkt meg at man spilte Garbareks Molde Canticle før kampene. Uten vokal men fantastisk okkesom. Hør Sissel i denne videoen (fra 0.30)!

Dette er rett og slett noe i nærheten av verdens beste idé og burde gjennomføres fra og med neste hjemmekamp.

Ønsker meg den i så fall i saksofonversjon dundrende ut over høyttaleranlegget. Spesielt på et eller annet tidspunkt ganske rett i forkant av kampen vil dette ta seg helt vanvittig bra ut.

2

En hymne må ikke nødvendigvis nevne noe om klubben, bare se til England og Hammers geniale Forever blowing bubbles og Nottingham Forests Mull of Lintyre aka Oh City Ground. (den første er Cockney Rejects låt, Paul Mccartney har den andre.

2
Boureima Det er mye bra og enda mere dårlig å ta av på sangfronten i fotballnorge. De sangene som (helt objektivt) må sies å være de beste er "Stao no pao" til Sogndal og "Gamle Gress" til...

Start sin beste er vel "11 mann med bein av stål", den har noe naivt og optimistisk sørlandsk over seg.

11 mann med bein av stål kunne vært en ganske god fotballsang, men den blir totalt ødelagt av referenget som går slik:

"Vi e gule, vi e svarte,

Elleve mann med bein av stål. Og vi e kule, vi e smarte Smeller ballen rett i mål!"

Seriøst, vi er kule, vi er smarte? Der krysses grensa for hvor elendig teksten kan være uten å ødelegge en sang. Når denne strofa så befinner seg i refrenget blir det krise.

Men om Starts sanger er dårlige så har Tigerberget en av de bedre samt den glimrende Fotball og øl begge sanger skrevet av folk som forstår hvordan en god fotball-sang skal være.

2

Av og til dukker det opp låter som av en eller annen grunn får en spesiell plass hos tilhengerne til en klubb. Dette skal selvsagt ikke være gjenstand for noen "test" noe mer enn tommestokker skal det.

"Sang til Bergen" er forøvrig ikke noe Brann-hymne noe mer enn "Vålerenga kjerke" er et VIF-hymne.

1
HuiBuorre Dette er ikke den beste TIL-sangen, men den synges like før kampstart på Alfheim, og regnes som TIL-hymnen. https://www.youtube.com/watch?v=g84JWUfIwyk

Den er ganske så fæl ja. Hva er det egentlig som får norske fotballedere til å tro at man må ha disse ballade-hymnene?

Skal du først lage en halvdårlig fotballsang så er det da mye smartere å velge noe med litt tempo i ala Stao no pao eller Her kommer Molde.

Og apropo Her kommer Molde. Jeg forstår at Molde er fornøyd med sangen sin, men når den blir trøkka inn i arrangementet på alle mulige steder (dvs før kamp, ved kampstart, ved scoringer, i pause og etter kamp) så blir den jo litt oppbrukt for å si det mildt.

1
Windsor Den er ganske så fæl ja. Hva er det egentlig som får norske fotballedere til å tro at man må ha disse ballade-hymnene? Skal du først lage en halvdårlig fotballsang så er det da mye...

Vi må skille mellom klubbsanger og hymner. Nystemten har ikke noe med Brann å gjøre, men den har blitt Branns hymne, den man synger felles før hver kampstart på Stadion, på samme måte som Bilde tå`n og Vålerenga kjerke, samt også Ålesundhymnen.

1
Windsor Den er ganske så fæl ja. Hva er det egentlig som får norske fotballedere til å tro at man må ha disse ballade-hymnene? Skal du først lage en halvdårlig fotballsang så er det da mye...

Og apropo Her kommer Molde. Jeg forstår at Molde er fornøyd med sangen sin, men når den blir trøkka inn i arrangementet på alle mulige steder (dvs før kamp, ved kampstart, ved scoringer, i pause og etter kamp) så blir den jo litt oppbrukt for å si det mildt.

Jepp.

Vi prøver å si fra.

Det finnes en god del Molde-sanger der ute som vi kan spe på med.

Før pleide jeg å høre på den i bilen i ny og ne, men det er det slutt på. Man når et metningspunkt.

1

en dårlig utgave av Postgirobygget og DiDerre.

Orginalen ble gitt ut av Bjølsen Valsemølle i 1982...

Altså lenge før både DiDerre og Bygget så dagens lys...

Sangen handler om samhold og tilhørighet...

At en skarrebonde fullstendig har misforstått bryr meg midt i ryggen... Men et tips til neste gang du skal anmelde noe er at du faktisk hører på det du skal anmelde...

1
Hepp1971 Vi må skille mellom klubbsanger og hymner. Nystemten har ikke noe med Brann å gjøre, men den har blitt Branns hymne, den man synger felles før hver kampstart på Stadion, på samme m...

FKH-hymnen er jo rip off av en engelsk låt jeg ikke kommer på i farten, kan man kalle det en hymne? Connys Engler, det er mer hva jeg vil kalle hymne. TILs var grusom på versene, litt bedre på refrenget. Starts hymne, hva er det for noe? Rene skjære bedehussangen, uffda, hehe!

1

Lignende innlegg

Laster...