Fotball - Norsk

Hepp1971

Publikumsspillere

Publikumsspillerne vokser ikke på trær, i Brann har man Huskeklepp, i RBK klessetrynet Helland og i andre klubber har man garantert en og annen lirare som publikum elsker å se spille. De fleste har vel fått med seg at Huseklepp er skjøvet ut i kulden og at han blir behandler på den måten man ikke må behandle denne spilleren på, ved å gi ham tilnærmet null tillit. Alle vet at med tillil blomstrer Huseklepp. I Brann er supporterne delte i synet på om Huseklepp bør brukes mer eller ei, hvordan viktig er det for fans av andre klubber, å ha spilleren de fleste elsker på banen? Hvordan ville reaksjonen blitt om f.eks Helland hadde blitt vraket i RBK? I Brann har det alltid vært tradisjon for å ha en spiller som har mer frihet enn de øvrige på laget, Kvisvik fikk stort sett gjøre som han ville, med suksess, det samme var det med Miller og man kan følge linjen helt tilbake til Kniksen. Så bare for å summere endelig opp, har vi plass til publikumsfriere i dagens toppfotball?

1
11 svar

Alle vet at med tillil blomstrer Huseklepp. I Brann er supporterne delte i synet på om Huseklepp bør brukes mer eller ei, hvordan viktig er det for fans av andre klubber, å ha spilleren de fleste elsker på banen? Hvordan ville reaksjonen blitt om f.eks Helland hadde blitt vraket i RBK?

Om Huseklepp var halvparten så god som Helland så ville han sikkert spilt mye mer. Huseklepp er ikke like elendig som han var på sitt verste, men han er ikke en spiller som er fast på et lag som skal ta medalje.

1

Så bare for å summere endelig opp, har vi plass til publikumsfriere i dagens toppfotball?

Får ikke helt taket på hva en publikumsfrier er. Man må først og fremst være en god fotballspiller som skaper muligheter for laget. Og for å skape muligheter er det en stor fordel å gjøre spektakulære og uventede ting. Og slik jeg husker Helland, fra hans periode på mitt lag Hødd, var det akkurat det han gjorde. Veldig artig å se på, men frieri vil jeg ikke kalle det.

1
DietCoke Men "skal ta"? Underforstått at det ville være en fiasko å havne på sjetteplass?

Jeg vet ikke hvordan du klarer å forstå det slik. Men når man ligger på medaljeplass med 9 kamper igjen så er det jo opplagt det som er ambisjonen og de vil sikkert være skuffet om de ikke klarer det, selv om de uansett har hatt en god sesong.

Og i det større bilde så er jo det selvsagt naturlig at en stor klubb som Brann skal ta medalje jevnt og ofte.

1

Jeg er ikke uenig i noen av de to siste innleggene i tråden. Men jeg tror ikke det er en god ting for Brann om de legger ambisjonsnivået for høyt nå. Hele greia minner kanskje litt vel mye om Skarsfjords første 1,5 år ved roret.

1

Lignende innlegg

Laster...