Fotball - Norsk

malacay3

Omkamphysteriet

Hva slags idioti er det som har rammet norsk fotball ? Man skal spille omkamp både her og der fordi dommeren gjorde feil. Det har dommere gjort siden fotballen ble oppfunnet. Og det kommer det fortsatt til å gjøre. Det er en del av spillet.

Det sjokkerende "bildebeviset" til Odd - en lege 60 meter unna der alle spillerne er ?

Hallo, slutt og syt, shit happends, men omkamper i hytt og pine - nei.

Malacay

2
43 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Stoooooooppppp jeg vil av toget!

Herrefred det blir ikke omkamp.

Dommern blir nok sendt ned til 1. Div ut sesongen

1

slutt og syt

Jeg syns ikke det er syting når Kristiansund og Odd reagerer. Det må være lov å reagere når dommeren ikke blåser når det er spillere som ligger nede med hodeskader og feil mann blir utvist.

Det som er synd er at det er motstanderne som ikke har gjort noe galt det evt. vil gå ut over. Sandnes Ulf gjorde ikke noe som helst ulovlig i Kristiansund. Molde burde kanskje vært litt mer "gentlemen" mot Odd. Men omkamp er urettferdig.

Hvorfor ikke gi dommere som gjør så alvorlige feil et års pause til de kan reglene? Å blåse ved hodeskader er en gyllen regel for dommerne. Flause å gjøre sånne feil!

Håper ikke disse protestene fører til omkamp og at Sandnes Ulf og Molde får beholde de fullt fortjente poengene sine!

1

Pinlig av Odd. Det lukter desperasjon lang vei. Dette handler ikke om å verne om de uvurderlige knollene til tippeligaspillere, men snarere om et vikarierende motiv for å få en omkamp og muligheter for poeng. Greit at dommeren gjorde en feilvurdering, kanskje bør det få konsekvenser for han også, men kravet om omkamp er bare latterlig ræva.

1

Kristiansund har en god sak i og med linjen NFF la seg på i saken Fram Larvik-Tønsberg.

Kan ikke sammenligne dette med Odd.

2

Denne diskusjonen har vi vel allerede hatt, og så vidt jeg husker var vi enige om at det i begge tilfeller kan være snakk om dommerfeil som ikke dreier seg om skjønn :)

I Molde-Odd er det skjønn det gjelder.

1

Når er lag får feil spiller utvist skjønner jeg at de legger inn protest. Men når en lege er en meter inne på banen, 40 meter fra mål får man ingen forståelse fra meg når man protesterer.

1

Skal dette liksom komme som et sjokk? At Fagermo og idiotene hans legger inn protest med ønske om omkamp sjokkerer ingen.

1
St14al3x Skal dette liksom komme som et sjokk? At Fagermo og idiotene hans legger inn protest med ønske om omkamp sjokkerer ingen.

De har vel lært fra forrige sutrerunde, hvor de ikke engang hadde søkt om å få utsatt sin egen kamp, men like fullt sutret over at RBK fikk godkjent søknaden om å få utsatt sin.

Denne gangen skal de nok ha det formelle grunnlaget for langtidssutring i orden.

Bare å stålsette seg for de kommende sesongene også.

1
zephyrus [sitat…] Jeg syns ikke det er syting når Kristiansund og Odd reagerer. Det må være lov å reagere når dommeren ikke blåser når det er spillere som ligger nede med hodeskader og feil...

Det må være lov å reagere når dommeren ikke blåser når det er spillere som ligger nede med hodeskader og feil mann blir utvist.

Det må være lov å reagere, men det er et stykke derfra til å skulle ha omkamp. Noe jeg ikke kan se at noen av disse lagene har noe særlig mulighet til å klare å få.

Men om det er dette man vil bruke penger på (antar man må betale en viss sum for klagen...?), så for all del.

1

Tror Kristiansund har en fair sjanse til omkamp. Mener at utvisning av feil man kan regnes som en teknisk feil, som er standarden NFF har lagt seg på for å gi omkamp.

1
Sjakkulf Denne diskusjonen har vi vel allerede hatt, og så vidt jeg husker var vi enige om at det i begge tilfeller kan være snakk om dommerfeil som ikke dreier seg om skjønn :) I Molde-Odd...

Denne diskusjonen har vi vel allerede hatt, og så vidt jeg husker var vi enige om at det i begge tilfeller kan være snakk om dommerfeil som ikke dreier seg om skjønn :)

Mulig du er inne på noe. Poenget er vel at Fram-saken er ganske opplagt, mens i KBK-saken kommer det an på hva dommeren har ment. Poenget er at den første i seg selv neppe er noen indikasjon på utfallet av den andre.

1
Kero79 Tror Kristiansund har en fair sjanse til omkamp. Mener at utvisning av feil man kan regnes som en teknisk feil, som er standarden NFF har lagt seg på for å gi omkamp.

Mener at utvisning av feil man kan regnes som en teknisk feil, som er standarden NFF har lagt seg på for å gi omkamp.

Jeg klarer ikke å se den tekniske/formelle feilen i dette. Forøvrig nok av eksempler på at feil spiller har fått rødt kort (dog har jeg ikke funnet noen hvor det gjelder gult nr. 2 foreløpig).

Ang. Odd-saken er vel deres eneste håp at dommer ikke kan reglene på dette punktet, og at han har sett at Moldes støtteapparat er på banen uten å annullere scoringen. Men det er nok lite sannsynlig da han har fokus på spillerne som ligger nede og spillet som pågår lenger oppe på bana.

1
Kero79 Hva dommeren har ment? Hva mener du med det? Dommeren gir jo helt feil spiller gult kort for en foreselse han ikke gjorde som ender opp med at han får sitt andre gule kort og feila...

Hvis dommeren ga kortet til den spilleren han mente begikk forseelsen, er alt som det skal være. Tabbe, ja, men ingen feil som gir noe protestgrunnlag.

Dersom dommeren derimot på en eller annen måte har greid å gi kortet til en annen spiller enn den han mente begikk forseelsen, er det bare å kjøre omkamp. Jeg mener forøvrig at det at han ikke umiddelbart plukket opp det røde, kan være en indikasjon på at noe slikt kan ha skjedd.

1

Mulig dere har rett i at det kun blir regnet som en vanlig dommer feil, og ikke en teknisk feil. Isåfall blir anken avist.

men det er ihvertfall den groveste feilen jeg har sett blitt gjort av en dommer dette året og hvordan hele dommer teamet klarte å gjøre en så grov og avgjørende feil er utenfor min fatte evne. I verstefall så kan det være poengene som hindrer Kbk å rykke opp.

1
Kero79 Tror Kristiansund har en fair sjanse til omkamp. Mener at utvisning av feil man kan regnes som en teknisk feil, som er standarden NFF har lagt seg på for å gi omkamp.

http://www.ballball.com/en-gb/article/24456-video-italian-referee-copies-andre-marriner-and-sends-off-wrong-player/

Her en situasjon hvor det faktisk ble omkamp. Velvel... Ikke godt å vite hva de finner på i italiensk 6. divisjon. Kan være andre omstendigheter som ligger til grunn også, for alt jeg vet, men jeg syns det virker rart. Fant 3 eksempler fra Premier League (Gibbs/Chamberlain, McAuley/Dawson, O'Shea/Brown) fra de foregående år, og der er det neppe søkt om omkamp engang.

1

Hvis det blir omkamp pga at Moldes medisinske personell var innepå banen i det scoringen kom, så vil vi jo få helt ville tilstander fremover. Bare for lagene som taper å legge inn protest for sikkerhetsskyld, og så sjekke videoen etterpå. Er nok flere mål som er scoret, der en ivrig trener eller medspilelr som varmer opp har tåspissen innafor banen.

Jeg mister helt troen på fotball hvis denne klagen tas til følge. Odd er i ferd med å bli en gedigen sutreklubb. Hele klubbledelsen og trenerne må skjerpe seg. De driter seg ut.

1
JCDenton [sitat…] Det skal blåses for hodeskader. Det er ingen vurdering av dommeren.

Om spilleren som holder seg til hodet og legger seg ned er skadet eller spiller, er en vurdering. Om de som braker sammen og havner på bakken treffer hverandre i hodet eller ei, er en vurdering. Når en forsvarer går opp bak en angriper er det ikke alltid like lett, direkte forfra, å se om det er kontakt hode mot hode. Dette er vurderinger.

Når han ser at det er hodeskade, så skal han blåse. DET trengs det ikke en vurdering for.

1
Johnsli [sitat…] Det må være lov å reagere, men det er et stykke derfra til å skulle ha omkamp. Noe jeg ikke kan se at noen av disse lagene har noe særlig mulighet til å klare å få. Men om...

Det må være lov å reagere, men det er et stykke derfra til å skulle ha omkamp.

Just det.

De kan godt klage til NFF om at dommeren bør få ta seg en pause, men å kreve omkamp flytter fokus over til det faktum at de tilfeldigvis tapte kampen - noe det kunne være oportunt å få endret på.

Klag på dommeren - ikke klag på laget som spilte til fløyta gikk. Sportslig sett fikk Molde et mål de spilte seg til, noe som strengt tatt ikke kan være verre enn når lag vinner kamper på feil idømte straffespark eller mål hvor ballen ikke var inne.

Når Odd opptrer som de gjør, så flytter de jo fokus over på reaksjonsevnen til Molde-legen, mer enn dommerens vurderingsfeil over hodeskaden. Da taper de også omdømmekampen, tror jeg.

1

Lignende innlegg

Laster...