Fotball - Norsk

Hepp1971

Lynkjappe stoppere er mangelvare

Er jeg uoppdatert, eller er det veldig få norskfødte stoppere som er raske til beins? I Brann f.eks har vi en lynkjapp stopper i Acosta, mens både Demidov og Grønner er noe tregere i avtrekkeren. Tar man f.eks RBK, så slår det meg at stopperparet er veldig tregt. Og der er vel begge norske? Fins det i realiteten noen lynkjappe stoppere i Norge, norskfødte? Eller blir alle som er kjappe til beins, enten spisser, flankespillere eller backer? Er det ingen som ser verdien i å ha en ultrakjapp stopper a`la det Joachim Bjørklund var for Brann i sine velkmaktsdager?

1
4 svar

Synet kan bedra; ofte blir høye og store spillere oppfattet som tregere enn de virkelig er. Uansett vet jeg at f.eks. Jørgen Skjelvik, Ruben Gabrielsen og Kim André Madsen (ikke at disse er spesielt høyreiste) er midtstoppere med stor hurtighet.

1

Fart er undervurdert i norsk fotball.

Jeg mener det trengs mer fart i forsvaret. Men også på midtbanen burde det være en som kan sprinte. Dette for å ta av for presset på forsvaret. Det blir tøft for forsvaret når motstanderne kommer stormende tvers gjennom midtbanen.

1

Lignende innlegg

Laster...