En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Fotball - Norsk

Hepp1971

Tidligere styremedlem i Klanen dømmer TL

Drøvle, som dømte kveldens match mellom FKH og Brann. Når man trodde at NFF hadde nådd bunn-nivået....

1
113 svar
PapaSmurf Jeg mener at et tidligere styremedlem i hvilken som helst supporterklubb aldri bør få dømme i samme divisjon som sitt favorittlag. Habiliteten vil det alltid stilles spørsmålstegn...

Jeg mener at et tidligere styremedlem i hvilken som helst supporterklubb aldri bør få dømme i samme divisjon som sitt favorittlag.

Kanskje man heller bør vurdere dommere ut i fra deres dommergjerning istedet for deres bakgrunn som supportere, som jeg vil anta at de fleste har vært gjennom?

At de ikke skal dømme egen klubb er greit, men at den jevne person ikke skal kunne dømme rivaler til sin klubb er det reneste sprøyt.

Hva er årsaken til at dommere ikke skal kunne holde seg nøytral i slike situasjoner? Jeg vil tro at disse har samme fokus som spillere, nemlig å gjøre en god jobb.

Appropos spillere, veldig mange har en annen favorittklubb enn den de spiller på. Bør disse stå over kamper mot sin favorittklubb av habilitethensyn? I følge din logikk er det jo umulig å opptre profesjonelt i en slik situasjon.

Det heter seg at samfunnet skal bestå av muligheter. At en dommer med ambisjoner skal være nødt til å legge sine ambisjoner til side pga at han har gjort forbrytelsen å ha et favorittlag er tull.

11
PapaSmurf dzk: Jeg setter i allefall grensen før eks-styremedlem i en konkurrerende klubbs supporterklubb. Jeg mener det er forskjell på dét og at man er supporter av et tippeligalag.

Hvorfor skal grensen settes akkurat der, og hvorfor skal akkurat du bestemme grensegangen? Hva med supportere med like sterke følelser som de som har deltatt aktivt i supporterklubber? Bør man ikke ettergå disse også? I det hele tatt, bør man i grunnen ikke spore opp alle som har satt sine bein på Lerkendal, og utelukke disse som potensielle dommere? Det er stor sannsynlighet for at disse enten har følelser for RBK eller et annet lag i TL. Og verst av alt er at om første scenario er tilfelle så er det STOR sjanse for at de ikke liker Molde spesielt godt! Hvordan klarer du egentlig å sove om natta?

Jeg synes det er horribelt. Tenk, en person som engasjerer seg i noe så uskyldig som supporterarbeid skal nektes å delta i normale samfunnsaktiviteter! Personer som kommer ut fra fengsel derimot etter drap- og voldtektsdommer skal få en ny sjanse og integreres i samfunnet.

3

Jeg mener at et tidligere styremedlem i hvilken som helst supporterklubb aldri bør få dømme i samme divisjon som sitt favorittlag.

Habiliteten vil det alltid stilles spørsmålstegn ved.

Det er direkte uhørt. Jeg kunne aldri ha vært 100% nøytral, og jeg tviler seriøst på at noen med sterke følelser for en klubb greier å legge følelsene igjen i garderoben.

Jeg synes jeg ser meg selv dømme RBK. Må le av tanken.

2
Hepp1971 Ruben K kunne i verste fall endt opp med beinbrudd etter overfallet i sluttminuttene, dommeren overså dwt galant. Han kom med ufine meldinger og trusler til Demi hele veien, bl.a a...

Han kom med ufine meldinger og trusler til Demi hele veien, bl.a at det ikke ville bli tilleggstid om de fortsatte på den måten.

Det er bare påstander. For øvrig er Døvles historie som Klanskalle ikke særlig problematisk etter min mening.

2

Det er ikke bare at Døvle er fan av VIF. Han har vært styremedlem i Klanen.

Jeg kan spørre deg RickyBK, hadde du vært lugn om et tidligere tormekrattmedlem, styremedlem til og med hadde dømt RBK? Og hva om denne dommeren ga en tvilsom straffe mot ditt lag?

Det hadde blitt pandemonium etterpå.

Jeg kan bare tenke meg hvor inni helvetes forbanna jeg hadde blitt om NFF hdde sendt et tidligere kjernenmedlem for å dømme Molde. Det hadde vi garantert ikke akseptert.

Døvle kan være en klone av Collina for min del, han har diskvalifisert seg fra å dømme TL gjennom sin fortid i mine øyne.

2
PapaSmurf dzk: Jeg setter i allefall grensen før eks-styremedlem i en konkurrerende klubbs supporterklubb. Jeg mener det er forskjell på dét og at man er supporter av et tippeligalag.

Så det at Edvartsen har vært ansatt i Storhamar Hockey, VIFs største rivaler på hockeysiden, Lørenskog Hockey, en naborival i hockey og HamKam Fotball er greit men at en person har vært styremedlem i Klanen, en fritidsaktivitet, diskvalifiserer han å dømme i TL generelt fordi stort sett alle der er å anse som rivaler til hans favorittklubb ?

LSK skal jeg *kanskje* innrømme at kan ha en sak men utover det er man ikke i nærheten av å ha en god sak, sårry

2
PapaSmurf Det er ikke bare at Døvle er fan av VIF. Han har vært styremedlem i Klanen. Jeg kan spørre deg RickyBK, hadde du vært lugn om et tidligere tormekrattmedlem, styremedlem til og med...

Jeg kan spørre deg RickyBK, hadde du vært lugn om et tidligere tormekrattmedlem, styremedlem til og med hadde dømt RBK? Og hva om denne dommeren ga en tvilsom straffe mot ditt lag?

Skal vi følge den linja fullt ut, så er jeg redd vi aldri vil kunne si art vi noensinne vil ha en uhildet fotballdommer her i landet.

For hvor skal grensa trekkes egentlig? Supporterklubbmedlem? Kjenner et supporterklubbmedlem? Kjenner noen i en klubb?

Nå er Dommernorge allerede fulle av dommere som gir tvilsomme straffer, så den problemstillingen din er for meg helt uten verdi.

Og for å understreke det: Ethvert verv i konkurrende klubb? Dommerne kommer som oftest fra konkurrerende klubber. For skal man trekke linja i samme liga? Hvorfor det i såfall? Det kan jo være dommere som ønsker eget lag oppover i systemet for så å rykke opp i tippeligaen.

For å si det rett ut Smurfen, og eplet her:

Det er utrolig dårlig gjennomtenkt å skulle gå den linja dere er på vei ut på her.

Vi har i dag et regelverk for dommeren der de ikke skal dømme kamper mellom lag i egen krets mot lag i en annen krets.

Den linja burde holde for også dere.

Grunnlaget for denne diskusjonen er en opphenting som FHK gjorde mot Brann. Samme opphenting som de gjorde mot Molde, og med to forskjellige dommere.

What's new?

2
PapaSmurf Ricky: På generelt grunnlag: Ja. Som jeg har skrevet tidligere. Livet består av veivalg. Når man har tatt en beslutning, vi det av og til begrense mulighetene til å gjøre andre val...

Dette er jo nærmest skrevet for denne saken. Det vil alltid stilles spørsmål ved upartiskheten hans på grunn av hans tidligere verv.

Da er det som nevnt ikke annet enn et yrkesforbud mot Døvle du ønsker?

En av våre beste dommere?

Vel. Da takker jeg for meg i denne tråden. DFette er og blir rett og slett for dumt.

2
PapaSmurf dzk: Jeg setter i allefall grensen før eks-styremedlem i en konkurrerende klubbs supporterklubb. Jeg mener det er forskjell på dét og at man er supporter av et tippeligalag.

Unge dommere med talent får i dag beskjed om å tone ned/fjerne alle referanser i sosiale media om favorittklubber, ikke la seg avbilde/bruke drakter etc. Dermed vil det i fremtiden bli umulig å si hvilke lag de har sympatier for. Dermed blir de etter ditt synspunkt, habile i alle kamper.

Jeg lurer på hva som er verst, en dommer som har vist sine sympatier, og dermed kan vurderes ut fra om han lar dette påvirke dømmingen sin, eller en som har skjult sine sympatier, og dermed ikke kan vurderes på dette.

Interessant prinsipiell diskusjon.

Personlig heller jeg til at åpenhet gir mindre inhabilitet enn hemmelighold.

2

Løsningen får bli at Døvle framover kun dømmer Brann og LSK når disse lagene møter hverandre. Han hater sikkert begge klubbene, slik at evt. beskyldninger om favorisering vil falle for sin egen urimelighet.

2

Hadde jeg orket skulle jeg ha tatt dommerprøven og begynt ferden oppover til TL, og da skulle dere fått se hva klubbtilhørighet hadde hatt å si :)

2
PapaSmurf [sitat…] Stråmannsargument. Du er rimelig ute og sykler i denne tråden Clavin. Finner du ikke noe du kan ta oss på som vi har sagt? Siden vi visstnok bommer så fælt burde det være...

Du er ikke i nærheten av å arrestere vår logikk.

Beklager å si det men det er ikke mye logikk å arrestere slik jeg ser det.

En dommers eventuelle partiskhet kommer relativt raskt til syne, spesielt for andre dommere vil jeg tro, og jeg er mye mere bekymret over det generelle nivået på dømmingen enn på en mildt sagt konstruert problemstilling som forutsetter at en dommer i en slik situasjon er villig til å kaste alt han har jobbet for gjennom en årrekke overbord sammen med sin personlige integritet

Voksne menneseker tenker stort sett ikke slik når det kommer til stykket. Mange av oss leker med tanken på så mangt men når det blir alvor så har vi et moralsk kompass som sørger for at vi gjør det vi helt ærlig mener er det rette. Dette er folk som er levende opptatt av fotball, hvorfor i all verden skulle de ha noe ønske om å ødelegge både for seg selv og for sporten ?

Nei såpass tiltro til dommenre våre har jeg faktisk, i det minste til viljen om å gjøre en god jobb om enn ikke alltid evnen og det er vel derfor ågså det slås meget hardt ned på trenere og spillere som antyder at en dommer har vært partisk. Jeg vil tro NFF følger dommerne like tett, får de rapporter om noe som kan anses som uregelmessig dømming vil jeg tro nevnte dommer har en usedvanlig kort karriere foran seg

Denne type mistenkeliggjøring av dommerstanden, for det er jo ikke bar nevnte dommer man mistenker her men alle dommere som har et favorittlag, synes jeg for å være helt ærlig at vi bør holde oss for gode for å drive med. Selv Edvartsen har jeg aldri mistenkt for akkurat det der og han har gjort mye rart mot VIF opp gjennom åra

2

Når man trodde at NFF hadde nådd bunn-nivået....

Såså.

Et stykker ned til Brannnivå fortsatt.

1

Døvle var elendig i dag og det er en skandale at et tidligere styremedlem i Klanen får dømme Brann. Det sier seg selv at han har antipatier mot Brann som kan sette hans habilitet i tvil. Særlig når han dømmer så dårlig og i favør ett lag som i dag.

1

Var vel satt opp til å dømme LSK for et år eller to siden. Endte vel med at det ble byttet dommer etter klage fra LSK.

1
ErnestDefarge Døvle var elendig i dag og det er en skandale at et tidligere styremedlem i Klanen får dømme Brann. Det sier seg selv at han har antipatier mot Brann som kan sette hans habilitet i...

Ruben K kunne i verste fall endt opp med beinbrudd etter overfallet i sluttminuttene, dommeren overså dwt galant. Han kom med ufine meldinger og trusler til Demi hele veien, bl.a at det ikke ville bli tilleggstid om de fortsatte på den måten.

1

Lignende innlegg

Laster...