Fotball - Norsk

sambasamba

Lar NFF seg kjøpe av UEFA?

Link til saken

Det dreier seg altså om en avtale som gjør at Norden får fotball EM om vi gir støtte til Aleksander Ceferin som UEFA president.

Kan vi da vinkle det dithen at vi gir en stemme til en kandidat som UEFA ønsker, mot at de gir noe av verdi tilbake, i form av ett fotball EM?

Vil man kunne kalle slikt korrupsjon?

Jeg syntes ikke det virker helt renhårig.

Dette om Josimars journalistikk er korrekt

1
104 svar
PapaSmurf Josimar er jo ikke akkurat kjent for at den gravende journalistikken behøver å inneholde noe som er sant. Så lenge den er gravende. Så håper noen med litt journalistisk ære kan se...

Jeg regner med du kan si hva de har sagt som ikke er sant. Du har tidvis omtalt det de bedriver som kvasijournalistikk og avfeiet dem som hipsterblekke. Det er mye bitterhet ute og går etter at de tok tak i relativt mistenkelige ting i samrøret mellom Solbakken og Solskjær.

Hvor mange søksmål har blitt sendt i Josimars retning? Sammen med VG er Josimar de eneste som faktisk bedriver undersøkende sportsjournalistikk i dette landet, og går makthaverne i sømme. Med denne avsløringen skaper de seg et internasjonalt navn.

Det bør ellers kanskje gå opp for deg at Melnæs ikke jobber for Se & Hør lenger. Det virker mer å være du som har problemer med å innse at det faktisk er kvalitet i arbeidet de bedriver, enn det er hans tidligere arbeidsgiver som gjennomsyrer det han gjør.

3

Skremmende, men langt fra overraskende. Tankene går tilbake til Cmores oppkjøp av TL-rettighetene.

2
Fygaren Jeg regner med du kan si hva de har sagt som ikke er sant. Du har tidvis omtalt det de bedriver som kvasijournalistikk og avfeiet dem som hipsterblekke. Det er mye bitterhet ute og...

Jeg regner med du kan si hva de har sagt som ikke er sant.

At de f.eks. beskylder Ceferin for å bare ha jobbet innen klubbfotball i 6 mnd før han ble forbundspresident. Hvor i alle dager tar de en slik påstand fra? CV'en til Ceferin er da godt kjent i Slovenia og ble som jeg lenket til, refert til når nyheten om han ble omtalt på UEFAs sider tilbake i 2011. Om det virkelig var noe snusk i Ceferins bakgrunn, hvorfor er det ingen andre som har framsatt en slik påstand og kunne dokumentere dette? 5 år i Slovenias fotballforbund og ingen kunne avsløre at han egentlig ikke satt de omtalte 5 årene i styret til en av ligaens beste klubber? At et norsk fotballmagasin alene skal ha kunne avsløre noe slikt virker i beste fall usannsynlig.

Når man også ser Melnæs svar til NRK som koker ned til at "mja, jo, Svendsen kan ha vært ukjent med denne avtalen, men Sverige presset på altså, æresord!" så blir det rimelig tynn suppe de kommer med. Det lukter mer et forsøk på å ta Siem og NFF uten å helt klare å komme med noe konkret og da heller spinne videre om at Ceferin egentlig er Infantinos mann og at han både er inne i varmen og ukjent for omverdenen, og at han atpåtil er Russlands mann men bare om de nordiske landene var først ute osv osv. Når de da bare kan backe dette opp med anonyme kilder så står det sannelig ikke mye igjen...

2

Det virker som det er venner av Stabæk, Molde og Jim solbakken/Solskjær som er mest kritisk til josimar. Pussig

2
PapaSmurf Jeg forsvarer ikke Solbakken. Men det er lett å komme med stråmenn på VGD. Det er vi vant med. Men selv om man etterhvert venner seg til at debattanter synker ned på det nivået så...

Og årsaken til at jeg tar opp Melnæs sin historie i Se og Hør er hans egen bok der han beskrev metodene man brukte.

I Se & Hør for mange år siden. Josimar er ikke Se & Hør, og det de skriver kan heller ikke på noen måte sammenliknes med det. Det kan derimot sammenliknes med det Andrew Jennings gjorde mot IOC og senere FIFA. Jennings gikk ikke av veien for å være tabloid, men han traff på hvert eneste punkt om begge organisasjoner og personene i disse. Selv om han ble latterliggjort.

Det har seg også slik at arbeidet til Josimar denne uken har blitt hyllet av flere av de beste fotballjournalistene rundt omkring i Europa. Du er opphengt i Se & Hør-greia fordi du, ironisk nok i forhold til hva du sier om Josimars agenda, er opptatt av å ta mannen og ikke ballen.

Dog, for all del, Solbakken & Solskjær i Cardiff er ikke Steve Kean og Jerome Anderson i Blackburn. Det er det beste en kan si om dem der.

2

Norske medier glimret tilnærmet totalt med sitt fravær i København. Uefas neste president er håndplukket av russerne hvis fotballpresident er sentral i den russiske dopingskandalen. Den nye presidenten vil ikke kommentere tragediene rundt Qatar 2022 og arbeiderne. Siem reiser rundt på vaffeloenger og mener en slik mann forespråker demokratiske verdier. Pussig nok er kandidatens bestekompis i FIFA systemet IG hvis infantino attpåtil får sin mann som UEFA president så er vi en big happy familie . Parallellen til IOC er åpenbar men la oss bruke energien på Melnes fortid og han var litt røff mot Sunny

2
Bleke De har jo kommet med en korrektur av dette. Men jeg kan ikke tenke meg at Jernej Sudaholnik er deres eneste kilde. Og det er veldig amatørmessig at de i så fall har blandet sammen...

Det er rart hvordan nordens forbund har samlet seg rundt en kandidat som ikke engang var offisielt en kandidat, og at de støtter en kandidat før alle kandidatene har mulighet til å bli kandidat. Hva er liksom en klar forklaring på dette som ikke ender med noe suspekt. Særlig transparent eller åpent er det i alle fall ikke.

Det har jo bl.a. med at han har møtt og samarbeidet med de nordiske delegatene tidligere i ulike fora. Vi kan jo første nøsteopp Josimars vingling i denne saken. Først så gikk Josimar ut og påstå at de nordiske landene hadde gått sammen om å støttet Ceferin fordi han hadde lovet de EM og at svenske presidenten skulle få plass i eksekutivkomiteen. Så når Svendsen ikke vedkjente seg en slik plan så begynte Melnæs å ro ved (dette intervjuet der Melæs ror lenket jeg i denne tråd allerede tilbake til 5. september, det var med TV2 og det famøse sitatet "Nei, det er jo svenskene som har ivret etter å få Ceferin som UEFA-president, så det er mulig at fotballpresidenten ikke kjente til dette."). F

ørst fremstilte man det som skittent spill fra NFF, så plutselig er det noe NFF-folkene ikke visste noe om og alt egentlig gikk mellom Sverige og Ceferin. Så begynte man å ror seg bort med at det egentlig var Ceferin som hadde lovet dette, men folkene rundt han, og antydet at Ceferin ikke kunne stoles på fordi han bare hadde jobbet innen fotballen i 6 mnd før han ble president (påstander de har 0 bevis for og som er enkelt å tilbakevises). Kilden deres til de påståtte suspekte forholdene i Slovenia har også gått ut og dementert informasjonen på twitter.

Hvorfor man gikk ut har jo Svendsen allerede svart på. Man ønsket å oppmuntre en kandiat man hadde tro på, man ønsket å være i forkant av valgkampen og sette standarden med hva slags kandidat man vil stemme på. Man var åpne på at man ville høre på alle kandidater og gi sin stemme uavhengig den pressemeldingen.

Du omtaler det derimot som om de uforbeholdt støttet Ceferin, det er feil og alle som leser den aktuelle pressemeldingen ser dette. Grunnen er jo nettopp at man ønsket en reell valgkamp og flere gode kandidater. Å sitte passivt og vente på kandidatene hadde vært et alternativ men nå hadde man sikret at det de mente var minst en god kandidat stilte. Det er nemlig slik i politikk at det er mange ganger gode eller åpenbare kandidater ikke stiller om de ikke på forhånd vet at de har en fair sjans til å bli valgt. Det var nettopp grunnen til Boris Johnson så overraskende ikke stilte som kandidat fordi Gove hadde allerede gått ut og stilt som kandidat (og dermed kraftig svekket Boris mulige kandidatur).

Videre er det også feil å male Ceferin som en komplett ukjent mann som de også har prøvd seg på. Han har sittet som fotballpresident i 5 år i Slovenia og de små nasjonene har ofte stått sammen og snakket sammen i forkant av endringer fra UEFA, seneste de mange drøftingene rundt CL der Ceferin sto for en linje de nordiske har vært enig om. Videre har f.eks. den mye omtalte Karl-Erik Nilsson (mannen Josimar påstå var lovet plass i eksekutivkomiteen) faktisk samarbeidet med Ceferin da begge har sittet i en komite rundt talentutvikling og organisasjonsbygning i Kosovo og f.eks. deltatt på åpning av baner i Kosovo. Det er faktisk mulig at det på slike møteplasser og det omtalte møtet mellom forbundene og Ceferin i forkant av pressemelding at de har sittet med et såpass godt inntrykk av Cefering og hans tanker at de ville som sagt være tidlig ute med et navn i UEFA-valget.

Videre kan man også spekulere i at de nordiske landene bevisst var tidlig ute med å signalisere støtte til den første kandidaten (men fortsatt være åpne for andre kandidater i sin pressemelding) nettopp for å få de andre kandidatene og hele valget mer fokusert på de nordiske landene og det vi mener er viktigst.

2

Surprise, surprise, NFF støtter slovenske Aleksander Ceferin i UEFA-presidentvalget onsdag(ref NFF på twitter).

Og har Siem har jobbet i 2 år for dette, på oppdrag fra Hallen #Mafia

2

Folk bør ikke bli overrasket over hvordan ting fungerer i fotballverdenen. At våre høye herrer i dress ikke er noe bedre enn Blatter, Platini og resten av fotballtoppene er den minst sjokkerende nyheten i 2016.

Fifa, UEFA, Nord Korea og IS er på hver sin måte et godt bilde på alt som er galt i verden. Uten sammenligning forøvrig.

1

Om dette kan defineres som korrupsjon, syntes jeg i såfall saken er svært svært alvorlig for NFF. Da er vi plutselig skikkelig i salaten selv.

Om dette er tilfellet mener jeg det må ryddes noe helt alvorlig i de fleste kontorer med parkett på gulvet på Ulevaal

Ble faktisk litt sjokkert, for så nedsnødde trodde jeg faktisk ikke vi var. Noen ryggmargsreflekser kan være greit

1

Vil man kunne kalle slikt korrupsjon?

Det er vel mer en politisk hestehandel. Men det er klart at om andre nasjoner søker samme mesterskap uten en reell sjanse til å få det så er vi nok over grensen til kriminell virksomhet. Men der er vi jo ikke.

Og UEFA-presidenten har vel strengt tatt ikke makt til å bestemme slik, så kan det hende han har så mye uformell makt, men er vel like stor sjanse for at våre kjære nordiske fotballpamper blir lurt - for hvem skal de klage til om denne nye presidenten ikke holder ord?

1

TV2 har slått dette ennå større opp opp på forsiden nå

Professor ved institutt for ledelse og organisasjon på BI, Petter Gottschalk, er ikke i tvil om at dette dreier seg om korrupsjon dersom opplysningene til Josimar stemmer.

1

Siem har utdannelse innen dukketeater.

Ser for meg at han sitter hjemme og tester ut forskjellige scenarier hvor kongen og de øvrige dukkene finner frem til et spill hvor kongen får sin vilje. Eneste jeg er usikker på er om dukkere styres i snorer ovenfra eller av hender undenifra.

1
GoingKronos [sitat…] Det er vel mer en politisk hestehandel. Men det er klart at om andre nasjoner søker samme mesterskap uten en reell sjanse til å få det så er vi nok over grensen til krimin...

Det er vel mer en politisk hestehandel. Men det er klart at om andre nasjoner søker samme mesterskap uten en reell sjanse til å få det så er vi nok over grensen til kriminell virksomhet. Men der er vi jo ikke.

Nå tipper jeg det hele er bittelitt mindre sexy enn det Josimar fremstiller det som, men om dette nå stemmer, så er det jo ganske åpenbart at det er å anse som korrupsjon. Det er faktisk ganske nært definisjonen av korrupsjon slik Transparancy International definerer det: "misbruk av makt i betrodde stillinger for personlig gevinst"

1

Norden bør kunne samles om å stemme som en blokk utfra idealisme faktisk og prøve p finne den beste kandidaten. Det må være greit og det er også OK å samle good will og relasjoner. Skulle det være uttalte tilbaketjenester i form av verv og sluttspill så er vi på banan republikk og korrupsjonsnivå. Det er faktisk vanskelig å ha noe tillit til bavianene i sentrale stillinger så Gud vet hva som har skjedd her

1
Spahob [sitat…] Nå tipper jeg det hele er bittelitt mindre sexy enn det Josimar fremstiller det som, men om dette nå stemmer, så er det jo ganske åpenbart at det er å anse som korrupsjon....

"misbruk av makt i betrodde stillinger for personlig gevinst"

Om en statsministerkandidat lover at om noen stemmer på han så skal de få f.eks et idrettsanlegg? Det gjøres jo hele tiden, kalles valgflesk. For meg oppstår problemet om man holder det skjult og gjør at andre bruker penger på noe som allerede er avgjort.

I tillegg er jo det her spesielt siden han lover noe han i det minste ikke kan levere.

1
GoingKronos [sitat…] Om en statsministerkandidat lover at om noen stemmer på han så skal de få f.eks et idrettsanlegg? Det gjøres jo hele tiden, kalles valgflesk. For meg oppstår problemet om...

Om en statsministerkandidat lover at om noen stemmer på han så skal de få f.eks et idrettsanlegg?

Det er en politikers fordømte plikt å prioritere mellom formål. Som ledd i en valgkamp er det helt naturlig å fortelle folket om hvilke formål man ønsker å priortere. Her er det snakk om å endre spillereglene for å oppnå en egen fordel. Hemmelighold er selvsagt også et moment som får det til å stinke mer. Men det ligger liksom litt implisitt at korrupsjon foregår i det skjulte.

1
Spahob [sitat…] Det er en politikers fordømte plikt å prioritere mellom formål. Som ledd i en valgkamp er det helt naturlig å fortelle folket om hvilke formål man ønsker å priortere. Her...

Her er det snakk om å endre spillereglene for å oppnå en egen fordel.

Hvilke regler endrer man ?

Så vidt jeg leste så var det som man spesielt reagerte på at Sverige var lovet en posisjon i organisasjonen . Og da tippet det klart over i korupsjon . ( som om det ikke var shady nok på forhånd )

En mann fikk personlig gevinst av denne hestehandelen.

1

Lignende innlegg

Laster...