En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Fotball - Norsk

zetta

Sprinttrening

Hvordan praktiseres dett i norsk fotball?

Det forekommer meg helt nødvendig å drive med skikkelig sprinttrening. Spillerne trenger eksplosivitet, styrke, fart, akkurat som sprinterne har.

Kanskje noe av denne treningen kan gjøres med ball? Og de kan hente inn skikkelige sprinttrenere

1
12 svar

Lengden på ben i cm delt på pi(2 desimaler) to ganger så får du den maksimalt oppnåelige toppfarten i m/s.

2
Perseus Link

Det var en interessant link, særlig artikkelen om hurtighetstrening i fotball.

Det neste spørsmålet blir hvordan klubbene ser på dette?

1
Perseus Link

De mener at fotballhurtighet til en viss grad kan trenes opp. Jeg skulle likt å vite hvordan klubbene følger opp dette. F eks kunne de presentere gj snitt 40 meter før og etter skikkelig sprinttrening. Kunne de fått opp snittet her ville det vært en stor fordel ute på banen.

Ifølge artikkelen er man helt avleggs hvis man ikke er med på viktigheten av forskjellige typer hurtighet i fotball

1

De aller fleste klubbene er nok klar over hvor viktig hurtighet er i dagens fotball, ja.

Men nå er det uansett slik at skal du komme deg opp og frem i idrett kreves det egeninnsats. Hurtighet er en individuell greie, noen har ikke bruk for mer hurtighet mens andre kan ha det. Det er uansett viktigere å bli bedre taktisk og mer samspilt med laget's taktikker og hvordan dette funker mot motstanderen. Fotball handler ikke om å løpe raskest, det er ikke fridrett.

Tviler på at lagene trener sprinting kollektivt kontinuerlig i flere måneder. Jeg tenker at det kun vil øke risikoen på skader og ikke være særlig effektivt på de eldre spillerene, eller spillertyper som Busquets. Dessuten er de så topptrente at flere er nærme makspotensial mtp. hurtighet. Så kan man ta styrketrening, som garantert har en effekt på type 2 muskelfibrene. Individuell ekstratrening blir noe annet, men tipper de fleste toppspillerene kjenner sine egne styrker/svakheter, hvertfall når de har trenere som vet alt om dem.

1

Enkelt sagt har jo de med afrikanske gener enten helt eller halvt ofte kombinasjonen hurtighet og styrke som hvite spillere sjeldent har. Vi så gode eksempler i U-21 kampen mot England tirsdag.

Minnet litt om Champions League kamper der talentfulle, men urutinerte lag ypper seg men blir brutalt straffet. Læring i form av rutine gjør mester.

Som Drillo sa da han gikk av første gang som landslagstrener, Vi nordmenn mangler den hurtigheten som vi ser i mange land. Våre forsvarsspillere må heller lære å posisjonere seg og stoppe veibanen for raske motatandere med sklitaklinger, frispark obstruksjoner osv.

1

Fotball handler både om kondisjon og sprint. Rene sprintere kan de aldri bli. Fotballspillere må tåle mange sugende løp, derfor er det ikke sikkert ren sprinttrening er det riktige.

1

Lignende innlegg

Laster...