Fotball - Norsk

Hepp1971

Diverse bygge- og utbyggingsplaner:

Nå er vel det nye anlegget til VIF klart til neste sensommer, etter det jeg forstår og nå har det etterhvert begynt å røre på seg i Bergen og Brann også, etter at man foretok en omfattende evalueringsprosess på hvor Brann Stadion skulle ligge og man endte opp med desidert best score på der anlegget er pr idag.

Følgende er i tjømda:

Ny Søndre langside blir etter all sannsynlighet realisert, via et samarbeid med SIB, der man i kroppen ser for seg å huse 300 studenthybler. På tribunesiden vil det etter all sannsynlighet kun bygges en sammengende rad med seter, fra bunn til topp, uten hybler som vender inn mot Stadionmatten, etter skal hyblene vende ut mot Idrettsveien. Hybelkroppen vil uansett gjøre at man ikke får samme tilskuerkapasitet, som man kunne fått om man kunne ha kjørt skråen helt i bakkant av tribunekroppen, så i utgangspunktet vil ikke dette medføre økning i forhold til dagens tribunekapasitet, som er på 17.700. Om uttallesene fra Brannhold om at det ikke vil bli økt kapasitet innebærer et tap at kapasitet vites ikke.

Sånn ser Brann Stadion ut pr idag, her er det bare å tenke seg sammenhengende tak med kortsiden nærmest og nordre langside til høyre. Og cirka like dyp/bred som nordre langside:

http://bt.mnocdn.no/images/4d72ca50-6c30-424e-beff-001338f1fba3?fit=crop&h=810&q=80&w=1440

En annen hyggelig sak, er at Byrådet ønsker å bygge om og gjøre Haukelandshallen både mer moderne og større og at man i tilknytning, mellom Brann Stadion og Haukelandshallen, vil legge til rett for at Brann skal få anlagt enn fortballhall.

Det fins flust av lenker vedrøende dette om man googler, sjekk ut selv om dere ønsker mer detaljert info.

Vel, her er det bare å plaffe løs med både vedtatte og mulige løsninger for din klubbs Stadionanlegg!

1
106 svar

Jerv utvider uansett Eliteserie eller ei. Langside med tak med 2500 plasser til 10 mill (1000 av plassene uten tak er bygd allerede). Kapasistet øker fra 1750 til 5000 (3000 sitteplasser). Håper trøkket blir bra med tak og at Trinn 3 på motsatt side blir ut realisert snart så det blir litt trøkk på begge sider.

Og flomlys til 7 mill, undervarme til 11 mill om 2 år. Ja det er løpebane så noe referanse stadion blir det aldri. Men viktigst at der et levedyktig prosjekt som blir realisert, bygge etter evne.

Sentralt i sentrum. Uten tog og bane (og parkering!), men buss finnes da:-)

https://www.nrk.no/sorlandet/slik-kan-nye-levermyr-stadion-bli-1.13104361

2

Skagerak Arena skal utvides og tettes i sitt nordøstre hjørne (Mellom hovedtribunen og bortetribunen) for å utvide Toppidrettsgymnaset/Telemark Toppidrett Ungdomsskole

1

Hybelkroppen vil uansett gjøre at man ikke får samme tilskuerkapasitet, som man kunne fått om man kunne ha kjørt skråen helt i bakkant av tribunekroppen, så i utgangspunktet vil ikke dette medføre økning i forhold til dagens tribunekapasitet, som er på 17.700

Det er nærliggende å spørre hva som da er vitsen. Selv om Brann ikke sliter med kapasitetsknapphet for tiden, kunne man nok tenke seg en kapasitet som begynner med "2".

1
DietCoke [sitat…] Det er nærliggende å spørre hva som da er vitsen. Selv om Brann ikke sliter med kapasitetsknapphet for tiden, kunne man nok tenke seg en kapasitet som begynner med "2".

Vitsen er vel penger går jeg ut i fra. Kapasiteten er ikke noe problem, det er stort sett kun fullt på 16. mai og når vi kjemper om gull (altså ikke så ofte). Etter alt å dømme vil kapasiteten til og med bli mindre, ettersom ca 1000 ståplasser foran tribunen vil forsvinne.

1
Memelli Vitsen er vel penger går jeg ut i fra. Kapasiteten er ikke noe problem, det er stort sett kun fullt på 16. mai og når vi kjemper om gull (altså ikke så ofte). Etter alt å dømme vil...

Jeg ser for meg et sted mellom 16 og 17.000, en kapasitet som er akkurat der den skal være, en kapasitet som også RBK kunne ha lagt seg på, for selv om klubben oftere er med og kjemper om gull, så kan de også ende opp med å droppe ned fra 18.000, som var snittet ifjor og som gjerne blir snittet i år også, den dagen det ikke går like bra.

18.000 som blir kapasiteten på Valle (VIF) kan faktisk vise seg å være litt for mye, men tiden får vise, det avhenger mye av om VIF er med i toppen eller ei.

1
Hepp1971 Jeg ser for meg et sted mellom 16 og 17.000, en kapasitet som er akkurat der den skal være, en kapasitet som også RBK kunne ha lagt seg på, for selv om klubben oftere er med og kje...

en kapasitet som også RBK kunne ha lagt seg på, for selv om klubben oftere er med og kjemper om gull, så kan de også ende opp med å droppe ned fra 18.000, som var snittet ifjor og som gjerne blir snittet i år også, den dagen det ikke går like bra.

Det er umulig å få et snitt på 18000 hvis kapasiteten er 18000. Lerkendal bør utvides til 25-28000, noe det også foreligger planer for.

1

Lerkendal bør beholde den kapasiteten den har i noen år nå. Snitter vi 19-20 000 i 5 år på rad så kan vi begynne å snakke om utvidelse.

Det gikk bare 5 år fra vi snitta 19 903 i 2007 og til vi snitta 13 394 i 2012. Det til tross for at vi i 2012 hang med i gullkampen til nest siste stund. Hvilket vi ikke gjorde i 2007.

1
Hepp1971 Jeg ser for meg et sted mellom 16 og 17.000, en kapasitet som er akkurat der den skal være, en kapasitet som også RBK kunne ha lagt seg på, for selv om klubben oftere er med og kje...

Egentlig burde jo VIF ha potensial til høyere snitt enn dette. De 3 store i Stockholm hadde jo 60 000 i snitt til sammen i fjor. I Oslo er jo VIF nokså enerådene, og selv om Lillestrøm, Godset og Stabæk har tilhold i nærheten, så burde VIF ha potensial til ganske høyt snitt om det sportslige er på topp. Dagens snitt på 8500 er jo latterlig lavt.

1
KongOlav2 Egentlig burde jo VIF ha potensial til høyere snitt enn dette. De 3 store i Stockholm hadde jo 60 000 i snitt til sammen i fjor. I Oslo er jo VIF nokså enerådene, og selv om Lilles...

25-28.000 på Lerkendal? Dere selger jo sterkt rabatterte billetter allerede! Dere er stormannsgale! 21000 er for høyt uansett klubb. Og Trondheim er vel et stykke unna København og Stockholm i folketall, her bør fingeren stikkes i jorden. Det kan bli grellt med 15000 på en arena som tar 28.000.

1
Hepp1971 25-28.000 på Lerkendal? Dere selger jo sterkt rabatterte billetter allerede! Dere er stormannsgale! 21000 er for høyt uansett klubb. Og Trondheim er vel et stykke unna København og...

25-28.000 på Lerkendal? Dere selger jo sterkt rabatterte billetter allerede! Dere er stormannsgale!

Så da er man stormannsgale ja.

Skjønner at kjønnsdrifta har sunket sterkt der nede i regneby.

Linken du la ved i neste innlegg var først og fremst med tanke på et eventuelt EM, der Bergen var utelatt fra planene.

Vi humrer høyere både i Stavanger og Trondheim fortsatt.

Forøvrig slett ikke grellere med 15000 på en stadion med kapasitet på 26000 kontra 5000 på en stadion med kapasitet på 25000.

1
RickiBK [sitat…] Så da er man stormannsgale ja. Skjønner at kjønnsdrifta har sunket sterkt der nede i regneby. Linken du la ved i neste innlegg var først og fremst med tanke på et eventuel...

Nei men Ricki, ærlig talt, hverken Bergen eller Trondheim har befolkingsgrunnlag nok til å kunne ha noe særlig mer enn 18-20.000 i kapasitet. Uansett hvordan begge klubbbene gjør det sportslig, så er det i begge byene, som ellers i verden, en stor majoritet som har andre interesser og prioriteringer enn fotball i livet. I en liten bygd som Sogndal er SIL det eneste man har nesten, det er ikke rart at alle går mann av huse der.

Men for all del, bare utvid tl 25-28.000 dersom dere har lyst og mulighet, men jeg kaller det stormannsgalskap, for etter smakjedaga kommer det smakjedaga.

1
Hepp1971 Nei men Ricki, ærlig talt, hverken Bergen eller Trondheim har befolkingsgrunnlag nok til å kunne ha noe særlig mer enn 18-20.000 i kapasitet. Uansett hvordan begge klubbbene gjør d...

Men for all del, bare utvid tl 25-28.000 dersom dere har lyst og mulighet, men jeg kaller det stormannsgalskap, for etter smakjedaga kommer det smakjedaga.

Tankene om slik utbygging har vært til stede lenge, men som du ser av linken din så var den fra 2009.

Eventuell realisering av slike planer skjer uansett ikke før det blir snakk om å arrangere EM. Skulle det skje, ønsker jeg mer enn gjerne en stadion med kapasitet på 40000 hjertelig velkommen.

Da kunne nok Norsk Fotball ha flyttet hjem for godt, og slippe den der triste stadionet rett ved ring3

1
Hepp1971 25-28.000 på Lerkendal? Dere selger jo sterkt rabatterte billetter allerede! Dere er stormannsgale! 21000 er for høyt uansett klubb. Og Trondheim er vel et stykke unna København og...

Vel...i årene før Nye Lerkendal så sitt lys var snittbesøket på maks 13000...de siste 5 årene før åpninga så vaket de rundt 11000. Det handler mye om infrastruktur. Bygges Lerkendal om med lukkede hjørner og en kapasitet på 25-28000 så er jeg rimelig sikker på at snittet vil ligge på rundt 20000 med et par-tre kamper pr.sesong der de makser. Trege trøndere er flinke til å møte opp hvis totalpakken er bra. Trondheim Spektrum skal i løpet av de kommende årene bygges om til en storhall som vil få en kapasitet på 10000...just saying... :-)

1

Rosenborg bør absolutt ikke bygge ut noe nå. Den kapasiteten vi har er ganske så perfekt pr. dags dato. Det er heller andre ting som må gjøres med stadion (noe som heldigvis også blir/har blitt gjort nå). Tenker da på bytting av seter, male den gule stygge utsiden, nye storskjermer osv.

1

Hvis RBK endelig får ut fingeren og bygger dette forjettede taket sitt så kommer nok hele den trege trønderske bataljon. Kom an. Do it! Seriously!

1

Lignende innlegg

Laster...