Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er det enklere å være 36-40 i Serie A?

I Italia virker det som om man ikke bryr seg om en spiller er 18 eller 39, er vedkommende god nok, så spiller han. I Norge og i det man inntil videre kaller Tippeligaen, er man pensjonist når man har rundet 35, derfra og ut har man null og niks å bidra med, da skal karrieren avsluttes. Man ser nå at Karadas blir avskiltet ved 35 og Storflor ved 36, selv om begge kan ha både 2 og 3 gode år igjen av karrieren. Maldini er ikke den eneste spilleren som har fått holde på lenger enn normal pensjonsalder i Serie A, spørsmålet er om det rett og slett er enklere for fotballpensjonister å forlenge karrieren i Serie A enn det er i vår toppserie. En 40 gammel orientingsløperske tok nylig sølv i EM nylig, etter bare å ha hobbytrent etter at hun la opp, kan det være at dagens 35-40-åringer er sprekere og "yngre" idag enn tidligere 35-40-åringer? Eller er Bjørndalen, Maldini, denne orienteringsløpersken etc, bare unntaket fra regelen?

2
7 svar

7 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Sandaas

I Italia virker det som om man ikke bryr seg om en spiller er 18 eller 39, er vedkommende god nok, så spiller han. I Norge og i det man inntil videre kaller Tippeligaen, er man pensjonist når man har rundet 35, derfra og ut har man null og niks å bidra med, da skal karrieren avsluttes.

Tror du bør tenke litt mer over ting før du starter tråder, for dette blir for dumt om man stopper opp og begynner å telle spillere. Er jo ikke som Norge ikke er kjent med aldrende helter på lagene. Frode Johnsen, Roar Strand, Daniel Berg Hestad, Morten Berre spilte alle til de var 40 år, ofte som nøkkelspillere på sine lag.

Så kan vil legge til spillere som Espen Bugge Pettersen, Glenn Andersen, Frode Kippe, Torjus Hansén, Sigurd Rushfeldt, Bård Borgersen, Tommy Svindal Larsen, Steinar Pedersen, Morten Fevang, Ole Martin Årst, Hassan El Fakiri, Bengt Sæternes, Jon Knudsen, Trygve Nygaard, Tor Hogne Aarøy, Hans Erik Ramberg og Kjetil Wæhler (og dette er bare fra de siste 5 årene). Gamle keepere, gamle midtstoppere og gamle spisser har jo vært ganske så vanlig på mange av lagene, spesielt å hente tilbake gamle spillere fra utlandet har vært populært (og da ser vi også bort fra utlendinger som Eidur Gudjohnsen og Peter Kovacs)

2

HarryH

Alle som så Daniel Berg Hestad karatesparke inn seiersmålet på Celtic Park, vet at alder bare er et tall.

2

PapaSmurf

De pensjonerer seg selv. Berg Hestad, Johnsen, Storflor. Alle disse tar valget selv.

Alle ba Daniel ta ett år til, men han kjente på skrotten at nok var nok.

Men på generell basis holder spillere langt lengre nå enn de gjorde før. Fokus på restitusjon og kosthold fører til at kroppene holder til en langt høyere alder. Så jeg er tilhenger av å se på prestasjon foran alder. Erfaring hos en del spillere er uvurderlig når det er mange unge spillere i stallen.

1

_Ghost_

Man spiller så lenge man gidder og er god nok. Er da flust av gamlinger som har vært gode i Tippeligaen. Strand, Berg Hestad, Johnsen, Rushfeldt osvosv.

1

Hepp1971

Men blir ikke spillere pensjonert for tidlig i norsk toppfotball?

1

Eksberten

Ja, aldersdiskrimineringen eksisterer fortsatt i Norsk idrett. Klubbene er livredde for å skrive lengre kontrakter enn 1 år med spillere som er over 33-34 år. Ingen ting som tyder på at en plutselig blir mye dårligere over natten når man kommer oppi trettiårene. Store klubber i utlandet har jo bedre råd enn Norske klubber og har dermed mer plass til spillere i alle aldre.

1

stc887

Man ser nå at Karadas blir avskiltet ved 35 og Storflor ved 36

Den endelig avgjørelsen ble tatt tidligere i sommer. Familien har allerede flyttet til Trondheim, og Øyvind kommer etter når sesongen er avsluttet.

- Det er familiære årsaker til at jeg gir meg og flytter hjem. Det var tiden for det nå, sier trønderen.

Ikke "avskiltet" i Godset Øyvind.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...