Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg snakker selvfølgelig om familien Berg.

Harald "Dutte" Berg: Årets spiller (VG-børsen) i 1979 i en alder av 38 (!) år. På årets lag i 1965, -67, -68, -77 og -78.

Ørjan: Årets spiller i 2000 og 2002. På årets lag i 1988, -96, -97 og -99.

Runar: Årets spiller i 1993. På årets lag i 1997 og 2005.

Arild: På årets lag i 1998.

Patrick: Spiller nå fast på Glimt.

I anledning Bodø/Glimts 100-årsdag har det blitt mye skriverier rundt Berg-familien den siste tiden. Naturligvis. Det er vanskelig å finne en stor idrettsklubb som har vært så dominert av en enkelt familie, slik familien Berg har dominert i Bodø/Glimt. Jublieumsbokforfatter Svein Lundestad presenterer her historien om en helt spesiell fotballfamilie.

Videre har Avisa Nordland fått til et eksklusivt intervju med Harald "Dutte" Berg. Man må ha plussabonnement for å få tilgang til det, men ettersom det er bursdagsfeiring er det lov å være gavmild tenker jeg. Her er det i allefall.

Lar denne tråden være en liten hyllest til Berg-familien.

18
39 svar

39 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

FooDog

«Dutte» står for meg som en av Norges beste gjennom tidene.

Hadde gleden av å se han «live» for Lyn på slutten av 60-tallet.

2

Cabello

«Dutte» står for meg som en av Norges beste gjennom tidene.

Du er ikke alene om det

1

Thpe

Eusebio er enig.

"Norge hadde en god dribler, en med store ferdigheter. Men navnet husker jeg ikke. Jeg er en gammel mann, svarer 69-åringen. Eusebio reagerer ikke når vi nevner navn, men etter møtet i Lisboa utropte han Harald «Dutte» Berg til «verdens beste amatør»."

2

Flammen2

Harald Berg er en legende i Haag.

En av to spillere med hattrick i debuten i Eredivisie. Dessverre vant han aldri noe da Ajax og Feyenoord dominerte nederlandsk og europeisk fotball. Men står igjen som en av Den Haags beste spillere gjennom tidende, og den beste utlendingen.

2

Svartbaken

Det som skiller Berg-familien i forhold til de andre er vel at det er 3 generasjoner i rett linje, ikke noen sidespor til søskenbarn osv. men gode fotballfamilier alle sammen, inkludert Hestad/Berg fra Molde.

2

Thpe

Det som skiller Berg-familien i forhold til de andre er vel at det er 3 generasjoner i rett linje, ikke noen sidespor til søskenbarn osv.

Jepp. Blir litt unaturlig å dra inn slekt i alle retninger.

1

marley6

As I was sayin...

1

marley6

Blir ikke overrasker om Patrick Berg skaffer noen nye meritter til dette familietreet. Et cupgull 2016 hadde jo ikke gjort noe.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...