Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vanvittig innspurt i 2. og 3. div.

Det gjenstår 4 runder i 2. og 3. div. (2 i 3. div. 11 & 12) og det er et vanvittig race for å bli med i de slankere seriene neste år: 2 avd. i 2. div. og 6 avd. i 3. div.

Jeg har sett på statusen slik den er pr. nå, først 2. divisjon:

Avd. 1: Tromsdalen rykker opp med seier mot nærmeste rival Finnsnes til helga. Finnsnes, Skeid og Grorud er sikra spill i 2. div. neste år. Ullern, Tromsø 2 og Mo er nede. Stabæk 2 har bare teoretiske muligheter. Realistisk sett kjemper Follo, Alta, Kjelsås og Oppsal om tre plasser. Senja og Harstad skal ha mye tur for å blande seg inn.

Avd. 2: Elverum rykker opp med seier lørdag. HamKam er så og si sikre. Tynset er nede, Molde 2 og Rosenborg 2 er i i praksis nede Nr. 8 møter nr. 6 og nr. 7 møter nr. 9 lørdag. Vinner ikke nr. 9 Stjørdals-Blink mot Brattvåg er nok løpet kjørt for deres del.

Avd. 3: Florø og Nest-Sotra kniver om opprykket, taperen i den duellen er sikra 2. div. Egersund er sikker med poeng mot Lysekloster lørdag. Sola og Førde er nede, Fyllingsdalen og Stord har satt inn sluttspurten, men antagelig for seint. Lørenskog også ille ute, ellers tett og jevnt om de fem siste plassene i neste års 2. div.

Avd. 4: Arendal rykker opp med seier mot allerede nedrykkede Ørn-Horten lørdag. Notodden nesten sikker. Ellers tett og jevnt der sjøl nr. 12 Pors har en ørliten sjanse. Mest oppsiktsvekkende at Moss er ille ute med fire poeng opp til sikker plass.

4
30 svar

30 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Citano

2 og 3 divisjon er nå over og her er lagene som overlevde i 3.divisjon:

Avd 1: Kråkerøy, Sarpsborg 08, Østsiden, Sprint-Jeløy og Drøbak/Frogn

Avd 2: Lyn, Skjetten, Korsvoll og Lokomotiv Oslo

Avd 3: Skedsmo, Flisa, Funnefoss/Vormsund, Lillestrøm 2 og Valdres

Avd 4: Vestfossen, Odd 3, Ready, Holmen og Halsen

Avd 5: Viking 2, Madla, Express, Start 2 og Lura

Avd 6: Staal Jørpeland, Bryne 2, Sandnes Ulf 2, Brodd og Haugesund 2

Avd 7: Brann 2, Sotra, Varegg og Os

Avd 8: Herd, Spjelkavik, Træff, Aalesund 2 og Fjøra

Avd 9: Eidsvold Turn, Redalen, Lillehammer, Raufoss 2 og Sverresborg

Avd 10: Kolstad, Orkla, Steinkjer, Verdal og Tillerbyen

Avd 11: Sortland, Junkeren, Mosjøen og Mjølner

Avd 12: Fløya, Salangen, Alta 2 og Skjervøy

Disse skal sammen med lag 8-14 fra 2.Div Avd 1-4 lage neste års 3.Divisjon som nå halveres til 6 avdelinger med 14 lag i hver avdeling.

Disse lagene fra 2.divisjon er:

Avd 1: Harstad, Senja, Oppsal, Stabæk 2, Ullern, Tromsø 2, Mo

Avd 2: Stjørdals-Blink, Brattvåg, Strindheim, Gjøvik-Lyn, Molde 2, Rosenborg 2 og Tynset

Avd 3: Fyllingsdalen, Lysekloster, Lørenskog, Frigg, Stord, Sola og Førde

Avd 4: Strømsgodset 2, Kvik Halden, FK Tønsberg, Moss, Pors Grenland, Ørn-Horten og Fløy

Kjelsås 2 (Avd 2) og Bjarg (Avd 7) ble de to dårligste femmerne fra 3 divisjon Avd 1-10 og rykker da ned.

Strømsgodset 3 kom på trygg plass i avdeling 4 men blir tvunget ned da Strømsgodset 2 rykket ned fra 2.divisjon. Halsen på sjetteplass ble da regnet som en femmer og samtidig ble blandt de beste femmerne.

3

valotunk

2 og 3 divisjon er nå over og her er lagene som overlevde i 3.divisjon

God oversikt, og nå blir det spennende å se hvordan puljene i Regionligaen blir satt opp. Spesielt hvilke 2-3 lag som må opp til Nord-Norge, tipper at det blir de laga på Østlandet som har kort vei til Gardermoen. Mosjøen kan nemlig tenkes å bli sendt ned til Trøndelag.

Hordaland/Sogn og Fjordane/Møre og Romsdal har 15 lag. For å få til ei slik Vestlandsavd. kan Stord bli sendt sørover. Eller så sper en på med et Rogalandslag og sender Molde 2 og Træff til Trøndelag/Østlandet. Mange muligheter og NFF har vist før at de kan overraske med sine serieoppsett.

Når det gjelder Halsen, så kom de altså med som 6-er i den avdelinga der det ble et lag blant de fire beste som måtte ned pga. lag fra samme klubb som kom ned fra 2. divisjon. Tidligere om årene når slikt har skjedd så er det det beste i utgangspunktet ikkekvalifiserte laget uansett avdeling som har kvala inn. Slik har en del 12-ere i 3. divisjon berga seg opp gjennom årene. Surt da for Bjarg som med en videreføring av den ordninga hadde kvala inn til neste års Regionliga. Men på den annen side, når en ser på statsen til Halsen så virker det rettferdig at de fikk plassen. En sterk og jevn avdeling der det skilte bare 3 poeng mellom nr. 1 og Halsen på 6. plass.

1

Bevegelse

GRATULERERså myetil Florø og florøværingene med opprykket.

Sagt med et ekte førdianerhjerte.

Unner dere alt godt i OBOSLIGAEN neste år:)

3

BigGeorge

GRATULERERså myetil Florø og florøværingene med opprykket.

Hadde 3000 på tribunen. Flott innslag i Fotball-kveld.

2

excon2

Ja, dette var stort. Jeg er ikke av de aller mest ihuga fotballfansene. men dette øyeblikket da publikumet stormet banen, og det var tårer og elleville glede, ja da er idretten på sitt aller vakreste. Og det beste av alt, de gjorde det selv. De etterlot ingen tvil, de var best og ingen tilfeldigheter eller flaks avgjorde det.

2

excon2

Kommer til å savne rivaliseringen mellem byene våre, men regner nesten med at vi møtes igjen i 2018-sesongen. Det blir nok tøft i Adeccoen, og klarer de å overleve der, så er det nesten enda større enn opprykket. Førde regner jeg med rykker opp etter neste sesong, så i 2018 er det meget stor sjanse for at det er på,an igjen.

2

puma1

Det blir nok tøft i Adeccoen, og klarer de å overleve der, så er det nesten enda større enn opprykket.

Ser fram til lokaloppgjør neste år. Såfremt Hødd klarer seg da. Er bare 93 km i luftlinje. Dobbelt så langt som Florø - Førde (46 km), men likevel!

1

Citano

I 2.divisjon med 1 runde igjen så er det nå avgjort hvilke 4 lag som rykker opp til OBOS ligaen: Tromsdalen (avd. 1), Elverum (avd. 2), Florø (avd. 3) og Arendal (avd. 4).

I avd. 1 og 4 så er det også bestemt hvilke lag som beholder plassen sin og hvilke lag som rykker ned. Finnsnes, Skeid, Grorud, Follo, Kjelsås og Alta i avd. 1 + Notodden, Bærum, Vindbjart, Fram Larvik, Odd 2 og Asker i avd. 4 beholder alle plassene sine i 2.divisjon for neste sesong. Harstad, Senja, Oppsal, Stabæk 2, Ullern, Tromsø 2 og Mo i avd. 1 + Kvik Halden, Strømsgodet 2, FK Tønsberg, Moss, Pors Grenland, Ørn-Horten og Fløy i avd. 4 har alle rykket ned til 3.divisjon.

I avd. 2 så har HamKam, Hønefoss, NIL-Trysil, Brumunddal og Nardo beholdt plassene sine. Byåsen ligger på trygg plass med to poeng å gå på over Stjørdals-Blink og Brattvåg men med dårlige målforskjell enn begge to. Strindheim, Gjøvik-Lyn, Molde 2, Rosenborg 2 og Tynset har rykket ned til 3.divisjon.

I avd. 3 så har Nest-Sotra og Egersund beholdt plassene sine. Vard Haugesund, Fana, Vålerenga 2, Vidar og Fyllingsdalen slåss om 4 trygge plasser der Fyllingsdalen er under streken med 2 poeng å gå på til Fana, Vålerenga 2 og Vidar og 3 poeng opp til Vard Haugesund så dette kan bli dramatisk om Fyllingsdalen vinner sin siste kamp. Lysekloster, Lørenskog, Frigg, Stord, Sola og Førde har rykket ned til 3.divisjon.

2

Citano

Drøbak/Frogn kan ikke bli dårligere enn #5 i sin avdeling og de kan ikke bli blandt de dårligste femmerne så de er klare for 3.divisjon. Det samme med Valdres i Avd. 3 og Lura i Avd. 5

Halsen er egentlig #6 i sin avdeling men da SIF2 rykker ned fra 2.div så rykker SIF3 automatisk ned fra 3.div. Halsen kan bli forbipassert av Mjøndalen 2 og det laget som tar #6 plassen i dems avdeling blir blandt de 8 beste "femmerne".

Kjelsås 2 kan ikke bli dårligere enn #5 og rykker ikke automatisk ned da A-laget beholdt plassen i 2.div. Problemet dems er at de er det dårligste 5-plass laget.

De må da vinne sin siste kamp og håpe de andre 5-plass lagene ikke gjør det samme for å ha en sjanse. Heldigvis for dem så kan de passere Lokomotiv Oslo på tabellen med seier og sålenge Lokomotiv Oslo taper sin kamp.

Bjarg i avd. 7 er i samme situasjon som nest dårligst femmer men at de kan passere Os på tabellen om resultatene går dems vei. Bjarg kan bli forbipassert av Åsane 2 men de kan neppe bli blandt de beste femmerne.

I avd. 6 så blir laget som blir #5 blandt de åtte beste femmerne og her står det mellom Brodd på trygg plass, Haugesund 2 på femteplassen og Ålgård under streken, 1 poeng bak de to.

Trygg/Lade i avd. 9 er i samme situasjon med at de har 1 poeng opp til Lillehammer på trygg plass og 1 poeng ned til Sverresborg under streken. Laget som blir #5 her vil beholde plassen

Fjøra i avd. 8 blir #5 i sin avdeling uansett. Beholder plassen sin med seier i siste kamp. Kan også gjøre det med uavgjort men kan bli forbipassert på femmertabellen. Ved tap så må Bjarg og Kjelsås 2 tape også.

Charlottenlund i avd. 10 vant hele 14-0 mot tabelljumbo Buvik og de tok da over 5-plassen fra KIL/Hemne, utrolig nok på flere scorede mål. Hadde Charlottenlund vunnet 13-0 så hadde KIL/Hemne beholdt 5.plassen.

Hele 4 lag her som er med i kampen om 5.plassen, selv om Stjørdals-Blink 2 ødela nok dette for seg ved å tape hele 0-9 mot Ranheim 2 som allerede har rykket ned og de har da 3 poeng opp til 5.plassen S-B2 kan muligens rykke ned uansett da A-laget ligger utrygt i 2.div avd.2. Tillerbyen ligger også likt med poeng med Charlottenlund og KIL/Hemne så her blir det spenning neste helg.

Avd. 11 og 12 er ferdigspilt og lagene som spiller 3.divisjon fotball neste sesong er: Sortland, Junkeren, Mosjøen og Mjølner fra Avd. 11, Fløya, Salangen, Alta 2 og Skjervøy fra Avd. 12. Resten av lagene i de to avdelingene rykker ned.

2

valotunk

Avd. 7: 13 lag da Nest-Sotra trakk 2. laget sitt. Brann 2 og Sotra er sikre. Nr. 3-7 kjemper om de siste plassene, resten er nede.

Avd. 8: Herd er sikker, Spjelkavik så og si sikker. Nr 3-10 er inne i racet om de resterende plassene, resten er nede. Fjøra er hårfint nestdårligste 8-er, men er inne.

Avd. 9: Eidsvold Turn er sikker og Redalen er nesten der. Strindheim 2 på 4. plass faller ut fordi A-laget styrer mot nedrykk i 2. div. Ellers kjemper nr. 3-9 om 3. div. spill neste år, nr. 10 har bare teoretiske sjanser og resten er nede.

Avd. 10: Kolstad er sikker. Resten er usikkert, men Stjørdals-Blink 2 på 4. plass er ute fordi A-laget er på nedrykk i 2. div. T.o.m. nr. 9 har en sjanse, resten er nede.

De to dårligste 5-erne, Fjøra og Kjelsås 2, samt beste 6-er p.t. Halsen er altså inne fordi Strindheim 2, Stjørdals-Blink 2 og Strømsgodset 3 faller ut pga. at deres A-lag/2. lag er på nedrykk i 2. div.

Avd. 11: To runder igjen er Junkeren og Mosjøen sikre. Sortland bør også være sikker, men så er Mjølner og Bodø/Glimt 2 i et race om den siste plassen. Mjølner har 9-4-0 på siste 13, Glimt 2 har 9-0-1 på siste 10 og Mjølner har 3 poeng og 4 plussmål å gå på før de møtes i Narvik på lørdag. Glimt 2 er nok avhengig av å vinne stort der fordi Mjølner har igjen den håpløse jumboen Medkila (har kun 2 poeng) i siste kamp. Sandnessjøen og Fauske/Sprint har en sjanse hvis de vinner sine to siste og Sortland sprekker og taper sine to.

Avd. 12: Fløya og Salangen er sikre, sistnevnte fordi nr. 4 og 5 møtes i siste runde. Skjervøy, Kirkenes og Alta 2 kniver om de to siste plassene og det kan bli ren finale om å stå mellom de to sistnevnte i Kirkenes i siste runde. (Alta 2 har nok et handikap i og med at A-laget spiller samme dag og ikke er sikre i 2. div). Skarp må håpe at det blir U der samt at de to lagene over feiler i nestsiste runde for å ha et håp.

Som en skjønner er det et vilt race rundt om i landet, og jeg har hørt rykter om 3. divisjonsklubber som har svidd av godt med penger i løpet av sesongen for å forsterke lagene i kampen om å stå.

2

Thpe

Glimt 2 er nok avhengig av å vinne stort der fordi Mjølner har igjen den håpløse jumboen Medkila (har kun 2 poeng) i siste kamp.

Se opp for mange a-lagsspillere!

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...