Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Høgmo sier at vi mangler forflytningskraft.

Jeg synes at vi skal henge oss litt opp i dette, for det virker veldig kritisk. Det han snakker om er rett og slett tempo og duellstyrke.

Han kunne jo tatt opp dette med engang han begynte i denne jobben, men bedre sent enn aldri. Hva kan vi gjøre med dette problemet?

Vi bør forsøke å utvikle forskjellige typer spillere, og tempo og duellstyrke er noe som går igjen og igjen. På midtbanen er det ikke bare kreativitet med ball og løpsmengde som teller, men også evne til å komme fort opp i motstander og evne til å rive til seg ballen. Norsk fotball har vel ingen av denne typen.

På kantene trenger vi typer som er vant med å utfordre og krige en mot en. Jeg mener vi må bli hissigere i spillet fremfor å ta dn lettvinte pasningen bakover. Helland er ok sånn, men så mye skadet. Dio er ok, men ingen ideell kantspiller

På midtbanen vår nå så må kanskje Tettey spille indreløper? Men ikke sentral. Han er kanskje den klart beste duellvinneren. Vi må ha en sammensetning som fungerer. Problemet er at Høgmo har variert så mye med formasjoner at vi vet ikke helt hva som fungerer best. Det er mulig at Selnæs og Henriksen samtidig blir for seigt.

I hvert fall er forflytningskraft det Høgmobegrepet som burde tas alvorlig og FØLGES OPP!

1
13 svar

13 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

PapaSmurf

Høgmo skulle fått sett på forflytningskraft om jeg var sjef i NFF. Han skulle blitt forflytta ut av sjefsstolen raskere enn han kunne sagt positiv utvikling.

2

zetta

Vi mangler vel forflytningskraft både på og utenfor banen..

1

zetta

Man kan jo spørre hvilke norske spillere fra midtbane og bakover som har forflytningskraft. Kanskje ingen? Muligens backene Omar og Aleesami. Jeg så ikke kampen sist så jeg vet ikke helt hvor Skjelbred står.

Det er rart det der, det virker vanskelig for norske spillere å spurte skikkelig på en fotballbane.

1

IsoGrifo7L

Ja, det er blant sjefene i NFF mangelen på forflytningskraft er størst.

1

heggland6

Ingen tvil om hvem som bør forflyttes.

2

mniko

Denne tråden blir litt mye FMsnakk i mine ører. Hele poenget er vel å bruke de spillerne man har tilgjengelig som landslagstrener. Å legge ut hvilke spillertyper man bør ha i de ulike rollene blir helt uvesentlig uten å sette et navn til den rollen. Ja Barcelona for eks kan spille med to kreative midtbanespillere ved siden av et anker, men det er jo fordi de har to kreative midtbanespillere som dekker enormt med rom. Man kan gjerne gå tilbake til basic å sette sammen en treeer med Johansen, Skjelbred og Tettey så kan man matche omtrent samtlige på forflytningsevne fra midtbanen. Så spørs det om det er nok til å spille ut San Marino..

1

Saftblanding

At Norge mangler forflytningskraft har noe med spillermaterialet og ganske mye med de taktiske disponeringene Høgmo selv gjør. Her er det spesielt disponeringen sentralt som er merkelig.

Skal man spille med en treer på midten, der den dype skal være dirigent, er du avhengig av at en av indreløperne er en god ballvinner. En god ballvinner må være ok kjapp, sterk, aggresiv kunne takle og løpe mye. Vedkommende bør så spille en 4 meters pasning til dirigenten. Ideealet er Gattuso. Den andre indreløperen må være målfarlig, både gjennom kreativet og skudd, og komme på løp bakfra hele tiden.

Spiller vi med 3 på midten der den dype er ett anker, trenger vi to kreative indreløpere. Barcelona er idealtypen å se etter, uten at Norge har materialiet til det. Tettey som anker krever at de to andre kan å bruke ballen.

Spiller man med to sentrale i 4-4-2 vil det være litt andre ferdigheter å se etter igjen. Begge må inneha stor løpskraft. En må være litt mer kreativ, en litt bedre i duellspillet.

I 4-2-3-1 vil det igjen endre seg på hvilke typer man bør foretrekke sentralt. Alle disponeringene må i tillegg vurderes ut i fra motstander og bane osv.

1

zetta

Skjelbred inn for Johansen var vel uheldig akkurat i denne kampen, for vi ble styrket defensivt, men svekket offensivt.

Henriksen er kanskje den som har skuffet mest i det siste. Han er seig i steget og helt avhengig av å jobbe hardt og dekke mye rom. Det virker nesten som om han ikke har kommet skikkelig i gang etter sommeren.

1

CityKongen

I den forflyttningsmessige fasen av spillet så feiles det gang på gang, vi har rett og slett ikke gode nok spillere, og da er det bedre at man blir bedre på hva man er gode til og trener på det, mao vi burde trene på å parkere buss og slå lange baller ut av forsvaret.

1

zetta

Det er litt pussig her at Island spiller brukbar fotball og har stor suksess med det. På papiret er de egentlig ikke bedre enn Norge?

1

Art-Vandelay

På papiret er de egentlig ikke bedre enn Norge?

Her er forskjellen på Island og Norge:

Island

Norge

2

lsklars

Laget som slo Tyrkia 2-0 søndag.

Randers

Hammarby - Malmø - Fulham - Lokeren

Burnley - Swansea - Basel - AGF

Augsburg - Wolverhampton

Dansk liga: 2

Svensk liga: 2

Belgisk liga: 1

Championship: 2

Sveitsisk liga: 1

PL: 2

Bundesliga: 1

Norge vs. Azer

Hertha Berlin

Rosenborg - Nurnberg - Hannover - Palermo

Hull - St. Etienne - Hertha Berlin

Rosenborg - Bournemouth - Hull

Tippeliga: 2

Bundesliga: 2

2. Bundesliga: 2

Fransk liga: 1

PL: 3

Serie A: 1

- Generelt et høyere nivå på de norske spillerne. Likefullt et hav bak Island resultatmessig.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...