Nye VGD er lansert! Mer informasjon

- Norsk klubbfotball kav råtten.

"Tror vi er mye bedre enn vi er.."

– Vi (norsk fotball) tror vi er mye, mye bedre enn vi er og snakker oss veldig opp. Det er det som irriterer meg aller mest. Og vi skal belære Brasil om fotball. Hva er det som tilsier at vi kan gjøre det? Vi tapte EM-omspillet mot ønskemotstanderen (Ungarn), og nå er VM-kvalifiseringen trolig over før den er i gang, sier Torbjørnsen.

Egen kommentar: Enig.

1
25 svar

25 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Sandaas

Egen kommentar: Enig.

Thorbjørnsen bommer som vanlig på endel enkle fakta. Landslaget som dreit seg ut mot Ungarn og nå i denne kvaliken er ikke dominert av spillere fra norske klubber, så å angripe norsk toppfotball med disse resultaltene blir feil.

Samtidig blir det bra historieløst å bruke de begredelige resultatene denne sommeren og høsten som et bevis på at norsk fotball er elendig. Hadde man vurdert norsk fotball for 10 mnd siden etter at RBK kom til gruppespillet (men gjorde det riktignok dårlig) og Molde vant gruppen foran lag som Celtic, Ajax og Fenerbache så hadde man sagt at norsk fotball var i rivende utvikling. Norsk fotball har ikke gått fra å være i voldsomt driv fremover og nå 10 mnd senere bare er ræva. Selv Thorbjørnsen om han får tenkt seg om kan ikke mene dette. Jeg har heller ingen tiltro til at Thorbjørnsen faktisk har oversikt over treningsmengden i de ulike klubbene.

Klart mye må gjøres både med norsk klubbfotball og landslag, men Thorbjørnsens svartmaling uten faktisk forslag til forbedring er svært lite konstruktivt. Det er faktisk ikke slik at folk går rundt og tror at vi er bedre enn vi er, men norske klubber svinger for mye i prestasjoner og man blir avslørt defensivt gang på gang ute i Europa (dette gjelder spesielt RBK og landslaget).

3

Floflofloflo

Klart mye må gjøres både med norsk klubbfotball og landslag, men Thorbjørnsens svartmaling uten faktisk forslag til forbedring er svært lite konstruktivt.

Trodde faktisk artikkelen skulle være lenger, manglet denne vitale biten ja.

1

plebbster

Samtidig blir det bra historieløst å bruke de begredelige resultatene denne sommeren og høsten som et bevis på at norsk fotball er elendig. Hadde man vurdert norsk fotball for 10 mnd siden etter at RBK kom til gruppespillet (men gjorde det riktignok dårlig) og Molde vant gruppen foran lag som Celtic, Ajax og Fenerbache så hadde man sagt at norsk fotball var i rivende utvikling.

This. Meget godt skrevet.

1

mniko

Thorbjørnsen bommer som vanlig på endel enkle fakta. Landslaget som dreit seg ut mot Ungarn og nå i denne kvaliken er ikke dominert av spillere fra norske klubber, så å angripe norsk toppfotball med disse resultaltene blir feil

Nå er det norsk klubbfotball sin skyld at det ikke er flere i utlandet, og at ikke de som er der er enda bedre.

1

IsoGrifo7L

Det er jeg uenig i fordi de norske spillerne dra alt for tidlig til utlandet. De fleste burde ha blitt i norsk fotball et eller 2 år lenger å utviklet seg der de hadde fast plass på laget i stedet for å dra til utlandet for å sitte på benken. Hvis de hadde tatt seg tid til å bli litt lengre i Norge og utvikle seg, så kan det hende at færre hadde sittet på benken, og dermed blitt bedre.

Synes også at det begynner å ble ganske mange spiller i utlandet:

https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_n%C3%A5v%C3%A6rende_norske_fotballspillere_i_utlandet

Og det er vel minst like mye de utenlandske klubbene som ikke henter flere sin skyld at det ikke er flere.

1

Sandaas

Det er da virkelig ikke få norske spillere ute i klubber nå? Tvert imot, det er langt fler enn for 5-10 år siden så om det skal være et parameter å måle kvaliteten etter så er norsk fotball bedre enn på lenge.

Mange av de blir også hentet tidlig og har spilt ute i mange år allerede (King har f.eks. ikke seniorfotball for norske lag mens Omar bare har 12 kamper på utlån til Godset). Det er derfor det blir underlig å klage på norsk klubbfotball. Nå har vi spillere som spiller fast i engelsk, fransk, tysk og italiensk toppdivisjon. Vi har spillere som spiller fast i Nederland, Sveits, Hellas, Tyrkia og i svenske toppklubber, pluss enda flere i championship og 2. bundesliga. Når vi driter oss ut mot Ungarn eller Azerbaijan, ja da er det treneren og disse spillernes mentalitet som svikter, ikke at norske klubber jobber for dårlig.

1

StueRehn

Jepp, norsk fotball er dårlig for tiden, men når du først hadde hånd på mikrofonen, hva med å komme med noen forslag på hva som kan gjøres? Sånn for den fruktbare diskusjonens del mener jeg....

2

BigGeorge

Stig Thorbjørnsen har alltid rakket ned på norsk fotball. Hvorfor må sånne møkkaspredere få slippe til i media?

Lære Brasil fotball ? Løgner det er det det er.

Glem hele fyren !

1

CapoConsigliere

"Tror vi er mye bedre enn vi er.."

På tide at de kommer med dette før "ting" skjer, hva med å være i forkant for å vise at man har oversikt.

1

Dewaz

"Tror vi er mye bedre enn vi er.."

Hvem, egentlig?

Har ikke sett noe annet enn kritikk de siste fem årene.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...