Fotball - Norsk

KaffeOrginal

RBK leder lønnsgaloppen 2016

Her durer en på gitt ==>

( Brann kvitter seg neste år med de to øverste på sin liste - så da raser vi nok nedover på denne her . )

http://www.tv2.no/sport/8657149/

"Trønderne er også overlegne på lønningslistene.

Hele seks spillere står oppført med en inntekt på over to millioner kroner.

I tillegg til Alexander Søderlund, som etter forrige sesong ble solgt til fransk fotball, finner man Jonas Svensson, Tore Reginiussen, André Hansen, Jørgen Skjelvik og kaptein Mike Jensen.

Den danske midtbanespilleren er den eneste i klubben, sammen med trener Kåre Ingebrigtsen, som står oppført med inntekt på over tre millioner kroner."

Brann, som hadde en kort visitt nede i OBOS-ligaen, beholdt tilsynelatende lønnssystemet til en Tippeliga-klubb på sin ferd tilbake på det øverste nivået.

Øverst på listen står kaptein Vadim Demidov med en skattbar inntekt på over 2,6 millioner, mens Erik Huseklepp og Piotr Leciejewski følger bak med henholdsvis 1,8 og 1,7 millioner kroner i skattbar inntekt.

1
22 svar

Greit å gjenta seg hvert år, skattetallene forteller ikke hva en spiller har i lønn fra klubben. En spiller kan selvsagt ha flere inntekter, og særlig spillere som tidligere har tjent gode penger har ofte investert disse fornuftig (om man ikke er John Arne Riise da).

Så feilmarginene er så store at det har liten verdi å spekulere i.

2

Jeg er faktisk overrasket over at lønnskostnadene i RBK er så lave som de er i 2015. Med tanke på alle mulige bonuser som ble utbetalt i fjor, både for seriegull, cupgull og Europa-kvalifisering hadde jeg forventet en mye høyere lønnskostnad. Det gikk jo også diverse "rykter" om at mye av overskuddet man fikk ved å kvalle til EL falt bort på grunn av bonusutbetalinger.

Ellers er jeg som Kurt skrev i RBKs klubbtråd litt ambivalent til disse lønningene. På en side er de for høye for det nivået som utvises i Tippeligaen, på en annen side viser de hvor langt unna man er de andre europeiske lagene og konkurransen om de gode spillerne.

2

Problemet med slike lister er at man egentlig bør eksludere alle som ble solgt i fjor, da sannsynligheten er stor for at de har fått sign-on og eventuelt noe lønn fra ny klubb (som ofte er på et hinsides nivå i forhold til TL-målestokk).

Stefan Strandberg hadde for eksempel aldri 4.5 millioner i RBK. Om man så uansett skal ignorere dette er jeg ganske overrasket over at RBK-spillere hadde totalt 36.6 millioner i lønn i 2015, mens Molde hadde 35.4. Marginale forskjeller, altså. Mon tro hvor mye Solskjær har i år.

1

Dette kan umulig stemme. Alle vet at det er Molde som er Norges Man City og spyr ut penger i øst og vest til spillerne.

1
GoingKronos Greit å gjenta seg hvert år, skattetallene forteller ikke hva en spiller har i lønn fra klubben. En spiller kan selvsagt ha flere inntekter, og særlig spillere som tidligere har tj...

Så feilmarginene er så store at det har liten verdi å spekulere i.

Når man ser på alle tallene for 20-30 lønnstakere i en stall, så er skattetallene en ganske god, men på ingen måte perfekt, indikator på det generelle lønnsnivået i en klubb.

1

Jan Azar Karadas, faktisk.

Ser han er 86-modell fra Stryn, så da har han kanskje fortsatt noen år foran seg i den røde trøyen.

1
GoingKronos Greit å gjenta seg hvert år, skattetallene forteller ikke hva en spiller har i lønn fra klubben. En spiller kan selvsagt ha flere inntekter, og særlig spillere som tidligere har tj...

Feilmarginene finnes

Men ser man bort fra de som blir kjøpt / solgt / har inntekter fra klubber i utlandet så gir det uansett ett bilde

Er ikke slik at samtlige norske fotballspillere tjener på si

Spesielt ikke dem som tjener mye - de har nok fra ett sted for å si det sånn . Ja , de kan ha investert tidligere inntekter selvsagt .

1
KaffeOrginal Feilmarginene finnes Men ser man bort fra de som blir kjøpt / solgt / har inntekter fra klubber i utlandet så gir det uansett ett bilde Er ikke slik at samtlige norske fotballspill...

Det overrasker meg at RBK er i posisjon til å gi Kåre 5 mill og flere spillere 3 og 4 mill brutto. Tenker man RBK at i en stall på 22, pluss trenerteam, snitter på 2 mill, så er man på 50+ og vel så det, på lønnsmidler. Ledelse og administrasjon og ansatte ellers i RBK har vel til salt i grøten de også, så man bør ikke se bort fra at 60++ er utgifter brutto på lønn.

Er RBK ok med dette, eller er det et mål om å moderere lønnskostnader? Ser at DeLanley, som er en av de nye, står med 2 mill, er det den nye maksen for spillerne som er tilsatt etter Mike Jensen?

1
Mirasoles Jeg er faktisk overrasket over at lønnskostnadene i RBK er så lave som de er i 2015. Med tanke på alle mulige bonuser som ble utbetalt i fjor, både for seriegull, cupgull og Europa...

Ellers er jeg som Kurt skrev i RBKs klubbtråd litt ambivalent til disse lønningene. På en side er de for høye for det nivået som utvises i Tippeligaen, på en annen side viser de hvor langt unna man er de andre europeiske lagene og konkurransen om de gode spillerne.

Siden man uansett er solid foran resten av Norge så er det enda ett godt argument hvorfor konklusjonen er "nei" på spørsmålet her

http://vgd.no/sport/fotball-norsk/tema/1830231/tittel/rbk-i-cl-positivt-for-norsk-fotball/innlegg/45210195#post45210195

1

Brann har roughly 45 mill på billettintekter brutto, dersom snittet ender på 12.000. I tillegg kommer kiosk og inntekter fra Brannbutikken, samt losjer, restaurant etc. Vil det si at RBK har 60 mill pluss i året på kampdag. Med kampdag, mener du billetter, pluss diverse salg i tillegg?

1
Hepp1971 Det overrasker meg at RBK er i posisjon til å gi Kåre 5 mill og flere spillere 3 og 4 mill brutto. Tenker man RBK at i en stall på 22, pluss trenerteam, snitter på 2 mill, så er ma...

Det overrasker meg at RBK er i posisjon til å gi Kåre 5 mill og flere spillere 3 og 4 mill brutto.

Hadde grunnlønnen vært 4-5 mill så hadde det vært bekymringsfullt, men sånn er det ikke. Her er det snakk om bonuser og kanskje også andre inntekter på toppen (foredrag, inntekt fra diverse investeringer osv). Husk at spillerne fikk bonus for seriegull, cupgull og EL.

Slik jeg forstår det får også Rosenborg bonus fra sponsorer når vi vinner serien og cupen (kanskje vi fikk for EL også), og i hvert fall en del av disse pengene går til til spillerne.

1

RBK vinner mest, tjener mest og lønner mest. For en nyhet da.

Synes lønnskostnadene for 2015 er lave, sammenlignet med hva de har vært og vår suksess i fjor.

RBK har ikke vært drevet så godt økonomisk som nå på mange, mange år. Tror ikke bergensere skal uroe seg så veldig over lønnen RBK-spillerne vel fortjent mottar.

Vel, sett bort i fra Skjelvik da kanskje.. :-)

1

Lignende innlegg

Laster...