Nye VGD er lansert! Mer informasjon

TV2s pushing av Premier League

TV2 har pushet PL hardt etter at de mistet rettighetene til TL, det ser vi resultatene av idag. Flere bruker penger på PL-abonnement på Sumo, de kampene de ser live, er den ene turen de tar pr år for se dette Pul-laget, United eller et annet PL-lag. Og så bruker de mye penger på supportereffekter til dette engelske laget. En betydelig pengestrøm havner med andre ord alle andre steder enn i norske toppfoball-klubbkasser, vi snakker om milliarder.

I Sverige og Danmark virker den nasjonale fotballen å ha høyere status, jeg tviler på at en Bajenfan dropper Bajen - Malmø for Pool - WBA. Med anglofile Brannfans skjer det. Jeg tipper vi fort kan tape 1000-2000 tilskuere på lørdag pga krasjen. Norge er og blir et med-lua-i-hånden-land på dette området, hvordan man skal snu denne j-skapen er ikke lett å si, men et av virkemidlene, og noe som supporteralliansen bør ta tak i, er å kreve kraftige restriksjoner på volumet av PL TV2 (eller den som til enhver tid har rettighetene, kan vise i de tidsrommene PL går parallelt med TL.

2
53 svar

53 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

PapaSmurf

Til og med P1 hadde strenge restriksjoner slik at folk skulle gå på kamp. NRK fikk bare lov å følge en kamp i første omgang med resultatservice fra de andre kampene. I andre omgang fikk de referere live fra alle kamper.

Radioen hadde sin sjarm. Dag Lindebjerg rapporterte høylydt fra Bergen, kommentatoren i Tromsø snakket konsekvent om boillen som gikk i mål og den indignerte trønderen som var på gråten når RBK hadde sluppet inn mål.

Men jeg er glad for sll fotballen jeg kan se. Selv om jeg tror det massive tilbudet på TV stjeler tilskuere. Det har kanskje mitt med kvaliteten på ligaen å gjøre, men jeg tror det er en større sjanse for at man er mettet. Før var det et høydepunkt å gå på kamp (for meg er det slik enda), men nå kan man se fotball hver dag og da mettes mange.

Denne uken

Mandag: PL

Tirsdag: CL

Onsdag: CL

Torsdag: EL

Fredag: TL

Lørdag TL/PL

Søndag TL/PL

2

Wiggum

Radioen hadde sin sjarm. Dag Lindebjerg rapporterte høylydt fra Bergen, kommentatoren i Tromsø snakket konsekvent om boillen som gikk i mål og den indignerte trønderen som var på gråten når RBK hadde sluppet inn mål.

Hehe, herlig minner det. Ernst A. Lersveen hadde vel alltid hovedkampen, den kampen de fulgte tettest.

Husker jeg kunne høre på jubelen flere steder hvor det hadde blitt mål før reporteren hadde sagt noe og før man visste hvor det ble satt over. På Åråsen var det en spesiell klang i applausen, på Stavanger Stadion var det jodling fra speaker osv.

1

Dewaz

Fri vilje er ordet. Folk må få se det de vil.

Personlig velger jeg bort møkkakjedelig "engelsk" fotball for tysk eller spansk fotball når jeg først skal se fra en utenlandsk liga. Men norsk fotball kommer først.

2

RickiBK

Du sier det så utrolig vakkert Dewaz........

Hva skal man med ballsparking fra den lille øya der ute i havet, når man kan kose seg med Norsk fotball.

1

Kent

noe som supporteralliansen bør ta tak i, er å kreve kraftige restriksjoner på volumet av PL TV2 (eller den som til enhver tid har rettighetene, kan vise i de tidsrommene PL går parallelt med TL.

Dette er ikke Nord-Korea.

2

Hepp1971

Kamper bør i det minste ikke gå samtidig.

1

Windsor

Og det er noe norsk fotball til en viss grad forsøker å unngå ved ikke å legge kamper til PL-tidspunkter.

1

Windsor

Norsk Tippings monopol kan man absolutt diskuteres, men de problemene pengespill skaper for noen individer i samfunnet gjør hvertfall at man til en viss grad kan forsvare det.

Men selv om jeg gir blaffen i PL så er det umulig for meg å støtte noe så proteksjonistisk som foreslås her.

Vil nordmenn ha engelsk fotball og amerikansk film så må de få lov til å kjøpe det her i Norge. Å legge kraftige restriksjoner på utenlandske kulturtilbud bare for å tvinge folk til å velge norsk er umoralsk.

Forslaget ville nok også slått litt tilbake. Mange av de som går på norske kamper er også fans av utenlandske lag. Mye mulig man ville fått en boikott her.

2

Cobi

Det er naturligvis helt uaktuelt å legge restriksjoner på visning av engelsk eller annen utenlandsk fotball når TL går. Folk velger fritt, og så lenge Per synes den engelske kampen er mer interessant enn den norske kampen, så kommer ikke Per på den norske kampen. Akkurat som han ikke drar i operaen eller på nasjonalgalleriet i stedet for å se Liverpool-Chelsea. Det kalles fri vilje og personlige valg. Den norske fotballens mulighet til å få Per tilbake, er ved å gjøre seg mer attraktiv enn den engelske kampen, enkelt og greit.

Det er for så vidt også verd å merke seg at de høye fotballherrers våte drøm om å legge om det norske seriespillet til høst-sommer vil øke denne problemstillingen.

2

Hepp1971

På visse områder, omtrent som med Norsk Tippings monopol, er det sunt med forbud og restriksjoner.

Og jo, å sitte på bakenden i stresslessen, evt ligge langflat i sofaen og se PL, når man har mulighet til å støtte og se et lokalt topplag live, det er regulær latskap. Ryggløs latskap.

1

zephyrus

Og jo, å sitte på bakenden i stresslessen, evt ligge langflat i sofaen og se PL, når man har mulighet til å støtte og se et lokalt topplag live, det er regulær latskap.

Ja, det er helt sykt. Når folk i steder som for eksempel Engerdal og Kirkenes velger å se Premier League i stedet for å se sine lokale "topplag" spille er det intet mindre enn helt merkelig.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...