Fotball - Norsk

JadeFalcon

RBK, Brann, Vif, Viking

Hvis disse klubbene hadde hatt fra 500-700 millioner i omsetning, kunne de hente spillere fra Championship, La Liga B eller Bundesliga 2?

1
19 svar

Det kan de jo i dag også, uten 500-700 millioner i omsetning. Ikke umulig å hente spillere fra Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Serie A eller PL heller. Selvfølgelig ikke stjernespillere, men benkslitere, og spesielt nordiske benkslitere.

1
PapaSmurf Den12mann: Det er jo underforstått i det han sier.

Fryktelig hypotetisk og høytflyvende tanke tenkt av trådstarter, men hvorfor ikke? Det er vel bare å se på Celtic, de omsetter vel for MYE og de har vel ikke akkurat storstjerner på laget. Når det er sagt, er det også veldig gnitne på lønninger. Så ja, med rett lønn kan man gjerne sikre seg en og annen avdanket, fallende stjerne fra en større liga.

1

Når en hel remse av stjerner var villige til å signere for Anzhi i Dagestan, så er det sikkert mulig å finne noen som er villige til å flytte til Norge også.

Men når det er sagt har nå Brann hentet spillere fra både Championship og Bundesliga 2, uten at noen syntes at det var noe spesielt. Kommer jo an på hvem man henter..

1
RickiBK Er ikke alle klubbene som har slik pengeflyt som Molde vet du. Neida, det offisielle budsjettet er greit nok, men duverden som utgifter dekkes der nede. ;)

Skal du klage over andre klubbers økonomi så bør du kanskje sørge for at du ikke holder med en klubb som driver med lignende. Det er lett å være kritisk til andre klubbers økonomi når man har ræva full av CL millioner. Men når Rosenborg hadde brukt opp disse millionene og trofeene uteble så var det plutselig rom for at snille onkel Koteng åpnet lommeboka når RBK ikke hadde råd til Gamsten. Rosenborg har også hatt spillere som har vært heleid av investorer, noe som er like shady som en rik onkel, om man er kritisk til sånt.

Ja Molde får mest og Røkke bidrar hvert år, men hva så? Misliker man det så misliker man vel også at Rosenborg får/har fått økonomisk støtte til spillerkjøp? Jeg er rimelig sikker på at et flertall av klubber i TL har mottatt "gratis penger" nylig eller tidligere år, så hvem kan egentlig være kritisk til sånt i Norge, uten å samtidig være kritisk til egen klubb? Jeg tror ikke det er mange, så da er det kanskje greit å starte med å snakke ned egen klubb?

Til og med Odd får slik støtte. For 10 år siden eller noe så gikk ledelsen i Odd ut og ønsket seg en rik eier, fordi klubbene rundt dem på tabellen hadde en. Nå er Fagermo en slags talsmann for de som ikke liker rike eiere, samtidig som at han gjerne tar imot spillerkjøp finansiert av lokale lottomillionærer. Så man fremstår ikke som spesielt oppegående når man er kritisk til Molde for dette, og så "glemmer" resten. Eller enda verre, gjør det samme selv.

Du kan si hva du vil RickiBK, men her er du ikke annet enn en hykler ;)

2
NuckChorris Skal du klage over andre klubbers økonomi så bør du kanskje sørge for at du ikke holder med en klubb som driver med lignende. Det er lett å være kritisk til andre klubbers økonomi...

Skal du klage over andre klubbers økonomi så bør du kanskje sørge for at du ikke holder med en klubb som driver med lignende.

La meg se.

Kan du liste opp EN eneste sponsor som har dyttet tresifret antall millioner inn i RBK noensinne? EN er du snill.

Så kan du ta hyklerstemplet ditt og dytte det inn der solen aldri skinner på deg.

At en klubb evnet å skaffe seg tilgang på disse CL-pengene OG valgte å forvalte de på en måte så de fortsatt strør pur fotballglede i området rundt Norsk fotballs mekka, har da lite å gjøre med rike onklers kunstige åndedrett på udugelige klubber som ikke makter å gjenskape denne suksessen de så dyrekjøpt har klart å karre seg til.

Du kan jo ta en titt på historien og se om det var pengene eller den sportslige suksessen som kom først her oppe.

Men vis gjerne til disse tresifrede antall millioner RBK har mottatt fra rike onkler for å gjøre slike spillerkjøp du snakker om.

Eller vil du heller ha et slikt et mens du leser din siste setning om igjen?

1

Du snakker som en politiker. Du snakker om CL millioner og hva som kom først av prestasjoner og penger. Poenget er at etter CL millionene var brukt opp så måtte Rosenborg ty til økonomisk hjelp for å få til enkelte overganger. Det er det vi diskuterer her, og hvorfor det av en eller annen grunn er greit fordi du tilfeldigvis er trønder.

Så kan du selvfølgelig velge å ignorere det og samtidig klage på andre fordi de får betydelig mer, eller så kan du la være å snakke om andre som om klubben din er noe bedre. Som sagt, er man kritisk til rike onkler som bidrar så spiller summen egentlig ikke så stor rolle, enten det er 20 mill i året eller 1 mill i ny og ne. Prinsippet er det samme, og når du snakker om Molde uten å nevne egen klubb så er du ikke annet enn en hykler.

Det er litt komisk hvordan du vinkler dette. I Molde er det kunstig, selv om Røkke er patriot og bidrar mye til fotballen i Romsdalen. I Rosenborg er det som et trøndersk eventyr når Koteng bidrar, fordi man tjente millioner fra CL før den tid? Hva har egentlig det med saken å gjøre?

Jeg har aldri sagt at Molde ikke får mest "gratis penger", så det kan vi godt diskutere. Men kom ikke her å si at når Molde får penger er det fælt, mens når Rosenborg får penger så er det helt ok. Hva slags tull er det da?

3

Hadde begge klubber fått 5 mill så hadde ikke den ene vært verre enn den andre.

Men jo, RBK fikk penger pga suksess, Molde fikk suksess pga penger.

Molde har fått oppimot en halv milliard i støtte opp gjennom årene. uten Røkke og co hadde Molde bare vært en parentes i norsk fotball

1

At Molde har fått en halv milliard? De har fått vesentlig mer enn det. Normann1, jeg er delvis riktig i det. Klubben har fått flere medaljer uten Røkke. Min mening er uansett at de aldri hadde vært i nærheten av gull uten Røkke og Gjelsten.

1
PapaSmurf Den12mann: Det er jo underforstått i det han sier.

Hasunds Hund vil også kunne hente disse spillerne om de har 500 mill. Og Brattvåg. Og Moss. Alle klubber vil det (utover at de først må komme seg opp i seriesystemet, men det hadde de allerede gjort med sånn omsetning). Det er ikke noe i det ts skriver som tilsier at han ikke mener det. Det eneste ts gjorde var å nevne de klubbene som har størst omsetning idag. Ser ikke noe galt i det.

1

Det var faktisk en større prestasjon da bittelille Molde tok flere medaljer i eliteserien for cirka 25 år siden, enn det var å ta flere gull på 2010-tallet.

Jeg har sjøl kalt Molde "røkkepengeklubben", og skrevet ironisk på vgd om supportere som slår seg på brystet om RBKs "konkurransefordeler", samtidig som de selv har en klubb i eliten grunnet ekstern hjelp. Jeg skulle heller latt vær.

Hele debatten blir litt kunstig. Molde har hatt mye cash, i likhet med RBK. Mye av den cashen har havnet i lommene på andre norske klubber gjennom spillerkjøp, ja endog berget enkelte småklubber fra regelrett konkurs.

Til glede for desperate klubbdirektører med kemner og banker på nakken. 0g mang en relativt middelmådig norsk trestokk av en spiller har kunnet tjene gode penger her på berget.

De som virkelig har fått valuta for pengene er seff de to som har vært de prinsipale mottakerne. Men jaggu er det mye som har dryppet på klokkerne også, når det regnet på prestene....

Vi skal heller ikke glemme andre snille hjelpere som holdt vante tippeligaaktører som VIF, Godset, Glimt og Tromsø med hodet over vannet i "nødens stund". Noen er vel ennu der...

La oss dytte den bondske puritanismen til helvete. Jeg husker da vi var amatør-fotball nasjon, og dit bør vi aldri komme tilbake. Cash hjelper fotballen. Tro ikke annet.

I dag er dessuten internasjonal fotball så kapitaldrevet, at den eneste måten å hevde seg på, er å bite seg fast med jevnlig deltakelse i europeiske gruppespill / eller finne snille onkler/sponsorer.

Hvorfor skal vi anse det som en skam eller et handicap, det som har løftet hundrevis av andre klubber i internasjonal fotball ut av gjørma og opp i lyset? Får da være måte på sosialdemokratisk tull. Vi må ta i bruk de virkemidlene vi har i en tøff internasjonal konkurranse om sponsorkroner, spillere, tv-interesse og oppmerksomheet. Og er det noen klubber som får hånd på cash så værsågod.

Ingen sure miner.

3

Amen!

Den bondske puritaismen. Skjeldent har jeg sett noen forklare den innsnevra tankemåten Norge er begrenset av på en bedre måte.

Det er ikke alt jeg er enig i med innlegget, men det jeg er uenig i er så gjennomdebattert og ikke minst så lite konstruktivt at jeg lar være. Men der generelle budskapet er spot on.

1
Laster...