Fotball - Norsk

Gorgi

Kamptråd Bodø/Glimt - Viking

Tippeligaen runde 29.

Bodø/Glimt - Viking

Aspmyra stadion søndag 30 oktober kl 18:00

Kampen kan ses på Tv2 Sport Premium 8

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar FK

Assistentdommere: Kim André Johnsen, Enebakk IF Eivin Hansen, Grorud IL

4. dommer: Ali Al-Hatem, Skrei

Innbyrdes oppgjør · Lagene har møtt hverandre 43 ganger i øverste divisjon. Viking har vunnet 21 ganger, Bodø/Glimt 11, mens 11 kamper har endt uavgjort. · Hjemme har Glimt vunnet ni av 21 oppgjør. Viking har sju seirer, mens fem kamper har endt uavgjort. · Viking har vunnet de tre siste seriemøtene mellom lagene. · Viking vant tilsvarende oppgjør i fjor med 3-0 den 21.juni. Veton Berisha (14’), Yann-Erik De Lanlay (22’) og Samuel Adegbenro (35’) scoret målene for Viking. · Viking vant den omvendte kampen i vår med 2-0 den 29.mai. Björn Daniel Sverrisson (4’) og Claes Kronberg (20’) scoret målene. · Ingen av de 11 siste seriemøtene mellom Bodø/Glimt og Viking har endt uavgjort, siden 2-2 i Bodø i oktober 2004.

FK Bodø/Glimt · Med 30 poeng etter 28 kamper har Glimt 10 poeng mindre enn de samlet gjennom hele forrige sesong (40). Glimt har scoret 35 ganger i 2016, mens laget endte på 53 scoringer i 2015. · Bodø/Glimt har plukket 18 poeng på hjemmebane denne sesongen. Det er det laveste antallet siden 18 poeng i 2005-sesongen. · Glimt har tapt seks hjemmekamper i TL i år. Skulle laget tape denne så vil det være første gang siden 1996 at laget taper sju hjemmekamper i en TL-sesong. · Jens Petter Hauge har blitt byttet inn 17 ganger denne sesongen, kun Azar Karadas (22) har flere kamper som innbytter. · Trond Olsen spilte 60 TL-kamper og scoret 15 mål for Viking 2011-2013. · Martin Bjørnbak er én av fem utespillere som har spilt samtlige minutter i TL i år. · Fitim Azemi har scoret i Bodø/Glimts fire siste hjemmekamper i TL. · Ruslan Babenko (4 gule), Trond Olsen, Martin Bjørnbak, Jens Petter Hauge, Ole Jørgen Halvorsen, Vadim Manzon, Sachsa Mockenhaupt, Alexander Jakobsen og Morten Ågnes Konradsen (2 gule) må stå over neste kamp ved ny advarsel.

Viking FK · Med 40 poeng så langt så har Viking 13 poeng opp til de 53 poengene laget endte 2015 med. · Viking har scoret 31 ganger så langt i år, lagets laveste antall mål i 16-klubbserien (Viking endte på 33 måli 2011-sesongen). Viking scoret 53 ganger i 2015. · Viking har ikke vunnet på sine fire siste bortekamper, siden 2-1 mot Sogndal den 7.august. · Viking har plukket 21 poeng på bortebane, mot 19 hjemme i Stavanger. · Joackim Jørgensen kan spille sin kamp nummer 100 i Tippeligaen. · André Danielsen scoret sitt første TL-mål i Bodø. Danielsen nettet da Viking tapte 2-3 i august 2008. · Kjell Jonevret har 5-1-3 på sine ni kamper mot Bodø/Glimt som trener i TL. · Karol Mets må stå over denne kampen etter rødt kort i forrige runde. Mets har startet alle 28 TL-kampene for Viking denne sesongen og spilt samtlige 90 minutter i 26 av kampene. · Abdisalam Ibrahim må stå over med sju gule kort, mens Kristoffer Haugen må stå over med tre gule. · Samuel Adegbenro (4 gule), Chris Dawson, Karol Mets og Claes Kronberg (2 gule) må stå over neste kamp ved ny advarsel.

3
71 svar

Sterk, sterk innledning til kamptråd! Eneste som mangler er potensielle lagoppstillinger.

Tipper Glimts her:

Thomas

Edvardsen - Bjørnbak - Mockenhaupt - Jonassen

Jakobsen - Normann - Berg

Halvorsen - Azemi - Olsen

1

Tipper Viking starter slik:

Austbø

Ryerson Jørgensen Steiring Kronberg

Sale Danielsen Haukås

Adegbenro Pedersen Bytyqi

1

Virker som at Viking-spillerne har gitt opp denne sesongen,nokså tafatt mot Aalesund sist. For Glimt er det derimot livsviktig, så jeg tipper på 3-1 til hjemmelaget.

3

Jonevret bør ta hatten og gå etter denne sesongen. Å skylde kun på økonomien for dårlig prestasjoner er bare vås. Se på Sarpsborg eller Haugesund for den slags skyld. Mindre ressurser, men allikevel får de det til. Jeg foreslår at Viking henter Pimenta inn som erstatter hvis ikke han og KIL blir enig om en ny avtale.

1
JadeFalcon Jonevret bør ta hatten og gå etter denne sesongen. Å skylde kun på økonomien for dårlig prestasjoner er bare vås. Se på Sarpsborg eller Haugesund for den slags skyld. Mindre ressur...

Jonevret bør ta hatten og gå etter denne sesongen.

Denne kampen mot Bodø/glimt må viking vinne, slik at slik at Stavanger hjelper Tromsø til å overleve i tippeligaen:Viking spillerne må nå vise at de er vikinger, og ikke mus på banen !

1
JadeFalcon Jonevret bør ta hatten og gå etter denne sesongen. Å skylde kun på økonomien for dårlig prestasjoner er bare vås. Se på Sarpsborg eller Haugesund for den slags skyld. Mindre ressur...

Jeg foreslår at Viking henter Pimenta inn som erstatter hvis ikke han og KIL blir enig om en ny avtale.

Jeg foreslår at du forstår at Jonevret ikke kommer til å gå frivillig, og Viking kan ikke ta seg råd til å betale en sluttpakke.

1
nordfrost [sitat…] Denne kampen mot Bodø/glimt må viking vinne, slik at slik at Stavanger hjelper Tromsø til å overleve i tippeligaen:Viking spillerne må nå vise at de er vikinger, og ikke m...

Denne kampen mot Bodø/glimt må viking vinne, slik at slik at Stavanger hjelper Tromsø til å overleve i tippeligaen

Og hvorfor skulle de gjøre det? Norsk fotball er tjent med at lag som ikke klarer seg uten rike Bergensere og deres økonomiske dopingmidler for å klare seg som fotballklubb rykker ned....

1

Hadde vært veldig digg om alle lagene sør for Trondheim hadde rykket ned. Lange og dyre borteturer for Glimt :) Idiotargument

2

Ellers stiller Glimt med:

Thomas

Edvardsen - Mockenhaupt - Bjørnbak - Jacobsen

Jakobsen - Normann - Berg

Halvorsen - Azemi - Olsen

1

11 av 17 spillere er 22 eller yngre. Benken med en snittalder på 19,8 år (fryktelig enkelt regnestykke, teller bare år):

Starter:

Ryerson '97 (18) Steiring '97 (19) Aasheim '96 (20) Sale '95 (21) Dawson '94 (22)

Benken:

Bringaker '97 (19) Udoh '96 (19) Martinsen '96 (20) Zymer '96 (20) Adegbenro '95 (20) Heigre '95 (21)

1

Tipper laget ser noenlunde slik ut:

-------------------Austbø-------------------

Ryerson - Jørgensen - Steiring - Kronberg

---------Sale-Dawson-Danielsen-------------

Aasheim---------Pedersen-----------Haukås

1

Situasjonen er ikke ulik 1996 da Bodø/Glimt og Viking møttes i nest siste serierunde. Bodø/Glimt kjempet om å berge plassen og hadde Rosenborg på Lerkendal i siste kamp, mens Viking lå på Sølvplass.

Det endte med 7-0 til Bodø/Glimt som berget plassen på det, mens Viking sikret Bronsen i siste runde med 3-0 seier over Molde.

En 7-0 reprise tjue år etter hadde smakt :-)

1
Laster...