Antall lokale spillere (MÅ være fra samme fylke som klubb)

Så hvis Godset henter en lovende 15-åring fra Sande, 10min med bil fra Drammen sentrum, så regnes han ikke som lokal fordi han da er fra Vestfold?

Men, en tilsvarende 15-åring fra Geilo, 3 timer unna med bil, han vil være lokal?

2

Det gjør det likt for alle. For Odd sin del kunne jeg da tatt med Hagen som lokal, da det er lenger å kjøre til Rjukan enn Arendal..

Ok?

1

Molde

29 spillere i troppen

9 lokale

Yngst: Tobias Svendsen 17

Eldst Knut Olav Rindarøy 31

Snittalder: 20,67

Da Silva, Strande, Rindarøy, Aursnes, Roseth, Gregersen, Hestad, Svendsen og Svendsen.

6 romsdalinger, 2 sunnmøringer og 1 nordmøring.

Kan nevne at Da Silva opprinnelig er fra Brasil, men han har bodd i Fræna som er Moldes nabokommune siden han var en liten pjokk og er lokal som noen.

1

Antall lokale spillere (MÅ være fra samme fylke som klubb)

Og dermed var denne tråden meningsløs. Jeg skjønner at det er vanskelig med klare definisjoner på dette, men å bruke fylkesgrenser er jo helt håpløst. En er rett og slett nødt til å basere det på skjønn.

Haugesund-kommune grenser til Hordaland-fylke, du kan altså være oppvokst 10-15 minutter fra stadion uten å regnes som en lokal gutt. På samme måte kan en være fra Egersund, 2,5-3 timer unna og likevel regnes som lokal.

For vår del er du lokal om du kommer fra området mellom Bjørnefjorden og Boknafjorden, helt naturlige geografiske skiller i nord og sør, samt inn til Odda/Sauda-områdene i øst. Det favner altså Nord-Rogaland og Sunnhordland. I praksis betyr det at en fra Stavanger således ikke regnes som lokal i Haugesund, men på den andre siden regner vi en fra Stord som lokal.

Da blir status som følger:

Spillere i A-stallen: 26

Lokale spillere: 15

Yngste lokale: Gunnarshaug / Krygård, 16 år (med spilletid i Tippeligaen: Kling 19 år)

Eldste lokale: Tori, 33 år

Snittalder lokale: 22,2 år

Det var for øvrig veldig likt Odd ser jeg :)

EDIT: Kan legge til at av de 15 er det 10 som har fått spilletid i årets Tippeliga og jeg mener at normalen i kampene i år har vært 5 eller 6 lokale i startoppstillingen.

1

Haugesund har 26 spillere i A-stallen, hvorav 12 er lokale (15 er lokale dersom en ikke skal forholde seg til rigide fylkesgrenser; Fossdal og Agdestein fra Stord og Mæland fra Bømlo er godt innafor det alle vil definere som FKHs lokalområde. Haugesund har som kjent grense til Hordaland, så lokalområdet går jo godt inn i Hordaland et sted). 20 fra Norge.

Sandvik (26), Bråtveit (20), Haraldseid (22), Andreassen (33), Gunnarshaug (16), Hauge (19), Horneland (18), Kling (19), Miljeteig (28), Stølås (27), Myklebust (20) og Krygård (16) er de lokale, fra Rogaland. Flere av de mangler vel spilletid i Tippeligaen i år, men er nå listet på hjemmesiden, så da er de vel med i A-stallen formelt sett.

16 er yngst, 33 er eldst, 22 er snitt.

(og vips gjorde Svartbaken innlegget mitt unødvendig ja)

1

Såvidt jeg kan se for AaFK (samtlige er vel forøvrig sunnmøringer, selv om Riise kan diskuteres da han vel er født i Molde).

Antall spillere i A stallen: 29

Antall lokale spillere: 14

Yngste lokale spiller i A stallen: Anders Waagan 16

Eldste lokale spiller i A stallen: Bjørn Helge Riise 33

Snittalder for de lokale spillerne: 21

A. Lie, Sødergren, Barstad, O. Lie, Tafjord, Valderhaug, Waagan, Fet, Hatlehol, Hoff, Riise, Martinussen, Solnørdal, Andreassen

1

Bodø/Glimt

26 spillere i troppen

12 lokale (Var 13 i går, Imingen la opp..)

Yngst: Jens Petter Hauge, 12.10.1999

Eldst: Jonas Ueland Kolstad, 21.09.1976

Snittalder lokale: 22,75

Snittalder lokale uten Kolstad: 21,1

Spillernavn - Fødselsår - Antall kamper de har vært på banen i

Jonas Ueland Kolstad - 1976 - 0 kamper Thomas Jacobsen - 1983 - 27 kamper Martin Bjørnbak - 1992 - 29 kamper Ulrik Saltnes - 1992 - 12 - kamper Martin Pedersen - 1995 - 0 kamper Vebjørn Vinje - 1995 - 0 kamper Morten Konradsen - 1996 - 11 kamper Mathias Normann - 1996 - 26 kamper Patrick Berg - 1997 - 18 kamper Fredrik Bjørkan - 1998 - 9 kamper William Arne Hanssen - 1998 - 1 kamp Jens Petter Hauge - 1999 - 19 kamper

1

Artig tråd, men har to innvendinger:

- Man må bruke skjønn på hva som er lokal tilhørighet. Å sette fylkesgrensen gjør det ikke likt for alle. Noen klubber ligger midt i et fylke og har kun det fylket som naturlig nedslagsfelt, andre klubber ligger kun et par kilometer fra fylkesgrensen. Pluss at flere klubber går over i hverandres nedslagsfelt.

- Noe av den mest relevante informasjonen hadde vært antall spilleminutter for lokale spillere. Mange klubber fyller på med lokale juniorer i A-stallen, men når disse spillerne i praksis er milevis unna å få spilletid er den lokale tilhørigheten borte i den 11'ern som fansen ser hver helg. Antall spilleminutter for lokale spillere er derfor mer relevant enn antall lokale spillere.

Strømsgodset:

Antall spillere i A stallen: 27

· Antall lokale spillere: 6 etter den strenge fylkesdefinisjonen. Pluss at lokale spillere som Keita og Sørum også har fått spilletid i år, men er ikke lenger i troppen.

· Yngste lokale spiller i A stallen: 18 år (H. Bredeli og A. Hoven)

· Eldste lokale spiller i A stallen: 23 år (Tokmac Nguen)

· Snittalder for de lokale spillerne: 20 år

Lokale spillere (6): Morten Sætra, Henrik Bredeli, Christopher Lindquist, Tokmac Nguen, Martin Rønning Ovenstad, Andreas Hoven. Av disse så er det bare Nguen og Ovenstad som får regelmessig spilletid på A-laget.

Godset har de siste 4-5 årene hatt mange lokale innslag, men mindre enn på lenge i år. Så skal det sies at man i løpet av de siste to sesongene har solgt lokale spillere som Fossum, Wikheim, Ødegaard, Sørum, Keita pluss noen mindre lovende unggutter som også var i A-stallen. En annen tidligere Godset-gutt som heter Bersant Celina gjør det brukbart i utlandet om dagen også.

1

Ser det allerede har blitt litt diskusjon ang dette med fylkesgrenser/naturlig nedslagsfelt. Det var akkurat det jeg ville unngå med å sette fylkesvis. Hvis kjøretid osv skal være avgjørende, vil en spiller fra Drammen være lokal for Odds, men det blir helt feil for meg..

Men når det er sagt, så er det overraskende likt antall og alder i de troppene som har blitt presentert her. Og det kan vi vel være enige om at er positivt?!

Spennende om vi får oversikt fra alle klubbene.

1
HarryHoo Ser det allerede har blitt litt diskusjon ang dette med fylkesgrenser/naturlig nedslagsfelt. Det var akkurat det jeg ville unngå med å sette fylkesvis. Hvis kjøretid osv skal være...

Ser det allerede har blitt litt diskusjon ang dette med fylkesgrenser/naturlig nedslagsfelt. Det var akkurat det jeg ville unngå med å sette fylkesvis

Men.... Du mener vel ikke at samme spiller kan være lokal for både Viking og Haugesund? Eller Lillestrøm og Stabæk, bare fordi de tilhører samme fylke?

For det er jo det som blir den uunngåelige konklusjonen hvis man slavisk skal følge fylkesgrensene.

Og for meg er det totalt uinteressant hvor mange lokale spillere man har i A-stallen. Til det er det alt for mange benkeslitere og billig stallfyll som aldri kommer til å spille fast på dette nivået, i så godt som samtlige klubber, vil jeg tro.

Det som kan være interessant (mener jeg, da...) er hvor mange lokale og/eller egenutviklede spillere klubbene får frem på høyt nivå. Altså spillere som kan bli, eller allerede er på Tippeliganivå eller høyere.

Og da er det da knekkende likegyldig hvor fylkesgrensa går.

En spiller som Mathias Gjerstrøm for Godset, f.eks. Hentet fra Oslo til Drammen som 15-åring, og har gått gradene hos oss siden den gang. Skal man ikke regne ham som lokal nå, eller er folk fortsatt innflyttere helt til 5.generasjon?

Og det paradoksale med Godset er kanskje at vi har flere lokale spillere i stallen i år, enn de to-tre foregående sesongene. Men, samtidig har vi svært lite spilletid fordelt på de lokale unggutta i år, etter at vi har solgt faste førstelagsspillere som Ødegaard, Fossum, Wikheim etc. de siste par sesongene.

Selv om en spiller som Kristoffer Hoven har fått spilletid for oss i serien i år, så er han langt unna nivået til andre lokale spillere vi har hatt inntil nylig.

Så hva forteller egentlig antallet lokale spillere i stallen?

Fint lite.

1

Mathias Gjerstrøm er et spenende eksempel her spør du meg.

Han er fra Nordstrand, og jeg anser ikke han som lokal. Men jeg ser Grøgaard i ODD er lokal. Det er lenger fra Kragerø til Skien, enn fra Drammen til Nordstrand.

Jeg mener det bør gå etter fotballkrets. Til en viss grad, selv jeg syns det er litt rart å kalle en Hallingdøl lokal for SIF. Men Gustav Wikheim fra Hokksund ser jeg på som mer lokal enn en type fra Asker. Men det er ish samme kjøretid. Men Hokksund spiller mot klubber som Skiold, Ballklubben, Drafn og Åssiden etc. fra unga er 6 år frem til senior.

1

Vi kunne gitt blanke faen i lokale eller ei, og heller oppmuntre de beste lagene til å utvikle norske spillere. Om de er fra Vadsø eller Lyngdal blr være revnende likegyldig.

Men dette er vel ikke en debattråd.

Unnskyld meg en stund mens jeg åpner en debattråd i VGs faktaforum ;)

1
PapaSmurf Vi kunne gitt blanke faen i lokale eller ei, og heller oppmuntre de beste lagene til å utvikle norske spillere. Om de er fra Vadsø eller Lyngdal blr være revnende likegyldig. Men d...

Men dette er vel ikke en debattråd. Unnskyld meg en stund mens jeg åpner en debattråd i VGs faktaforum ;)

Grunnen til at jeg valgte å kalle det en faktatråd var at jeg håpet å få klare tall på bordet.. Ikke bare synsing.

Ser at mitt forslag om fylkesbegrensning skaper diskusjon, og at det burde være etter krets. Ikke noe problem det. For Odds sin del, så endrer ikke det noe.

Jeg er enig med deg PapaSmurf i at det er det faktum at unge spillere blir dyrket fram og satset på som er det viktigste. Kanskje en modell slik de har i Ungarn hvor klubbene får utbetalt "belønningsmidler" ved bruk av unge spillere er veien å gå? (Leste en artikkel om dette i forbindelse med Norges kamp mot Ungarn i fjor. Skal se om jeg finner den igjen)

Redigert: Fant kilden til artikkelen,

http://en.mlsz.hu/wp-content/uploads/sites/2/2015/04/strategy-of-hff.pdf

Dette er ett stort dokument, men på side 33 står det "Hungarian players into the adult teams is supported by positive donation and funds"

Finnes sikkert mere detaljerte dokumenter om dette, men jeg er ikke så god i ungarsk..

1

IK Start:

Antall spillere i A stallen: 22

Antall lokale spillere: 8

Yngste lokale spiller i A stallen: Lasse Sigurdsen 19 år

Eldste lokale spiller i A stallen: Espen Børufsen 28 år

Snittalder for de lokale spillerne: 23

Lokale spillere:

Eirik Wichne 19 - 1187 minutt

Erlend Segberg 19 - 671 minutt

Lasse Sigurdsen 19 - 404 minutt

Lars-Jørgen Salvesen 20 - 1270 minutt

Henrik Robstad 25 - 2496 minutt

Rolf Daniel Vikstøl 27 - 1669 minutt

Daniel Aase 27 - 485 minutt

Espen Børufsen 28 - 2267 minutt

1
HarryHoo [sitat…] Grunnen til at jeg valgte å kalle det en faktatråd var at jeg håpet å få klare tall på bordet.. Ikke bare synsing. Ser at mitt forslag om fylkesbegrensning skaper diskusjo...

Jeg er enig med deg PapaSmurf i at det er det faktum at unge spillere blir dyrket fram og satset på som er det viktigste. Kanskje en modell slik de har i Ungarn hvor klubbene får utbetalt "belønningsmidler" ved bruk av unge spillere er veien å gå?

Det har vi jo hatt her i Norge i mange år også.

Tror de gjorde om på fordelingsnøkkelen for et par år siden (mer flat nå?), så jeg er usikker på om man måler spilletid i serien fortsatt, som man gjorde inntil få år siden.

1

Rosenborg vil jo få en enorm konkurransefordel når Sør- og Nord-Trøndelag slås sammen i 2018.

Blir spennende å se om IK Start svarer med å slå sammen Agder-fylkene.

1
PapaSmurf Vi kunne gitt blanke faen i lokale eller ei, og heller oppmuntre de beste lagene til å utvikle norske spillere. Om de er fra Vadsø eller Lyngdal blr være revnende likegyldig. Men d...

Vi kunne gitt blanke faen i lokale eller ei, og heller oppmuntre de beste lagene til å utvikle norske spillere. Om de er fra Vadsø eller Lyngdal blr være revnende likegyldig.

For meg er det revnende likegyldig om de er fra Oslo eller London så lenge de ikke er lokal ( etter min definisjon - avgjøres i hvert enkelt tilfelle )

1

Vålerenga: 27 spillere

Oslo: 9

Adrian Møller

Markus Nakkim

Madhusan Sandrakumar

Kjetil Wæhler

Daniel Fredheim Holm

Rino Falk Larsen

Ghayas Zahid

Mohammed Abdellaoue

Niklas Castro

Bærum/Asker; 5

Nædrebø, Juklerød, Sakor, Stengel og Berge

Resten av norge: 9

Sverige: 3

Estland: 1

Ghana: 1

1
Laster...