Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nye millioner til Tromsø fra Mohn ?

Leser overskriften i Nordlys at Norges rikeste mann skal gi julegave til TIL-jeg har ikke Nordlys+ og får ikke åpnet artikkelen,men det kan bety flere nye millioner til TIL fra Mohn.

http://www.nordlys.no/

Trond mohn må få en statue på Alfheim stadion snarest !

1
29 svar

29 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Thpe

Trond mohn må få en statue på Alfheim stadion snarest !

Trond Mohn er den eneste grunnen til at TIL eksisterer den dag i dag.

Jeg er sikker på at TIL-ledelsen sitter på intime bilder av Mohn! Han kan da ikke gi en klubb som dette penger helt uten videre.

3

Jeremenko

Trond Mohn er den eneste grunnen til at TIL eksisterer den dag i dag.

RBK er den eneste grunnen til at Glimt eksisterer i dag.

2

nordfrost

Trond mohn satser på nordområdene: akkurat som regjeringen sier de også skal gjøre-når han støtter universitetet i Tromsø og TIL med milliongaver.

TIL eksisterer forde at de er gode nok til å være i tippeligaen,og enda bedre skal de bli til neste år.

Synd med B/G,men de er nok oppe allerede etter et år,for de er for gode for obos ligaen.

Trond mohn er en sann Tromsø venn,og vil for alltid bli husket for sine storslagne gaver til ishavsbyen.

2

KaffeOrginal

Trond mohn satser på nordområdene: akkurat som regjeringen sier de også skal gjøre-når han støtter universitetet i Tromsø og TIL med milliongaver.

og så bittelitte granne butikk utenom selvsagt

1

Kurtkanon2

Det kryr av sponsorer og "støttespillere" som spytter inn beløp i norske klubbkasser fra langt ned i divisjonene, til eliteserien, der eksponeringen av deres produkter, tjenester og merkevare sannsynligvis ikke når opp i verdi til det de legger igjen. Men de gjør det likevel.

Man kan godt kalle det en indirekte form for "gaver".

Direkte cash eller forkledd sponsing - who cares?

Når man ser klubbdirektørenes forventninger til sponsorpenger (gjenspeilt i budsjetteringen de siste 10 årene) skjønner man jo at de mener produktet er verdt ganske så mye mer enn hva klubbene reellt klarer å "selge" seg for ute i markedet.

Så det er, eller i det minste var - et stort misforhold mellom forventninger og reell vilje til å mæle cash inn i fotballen fra omgivelsene.

Kombinert med tilskuersvikt og for store forventninger til den magiske budsjettposten "spillersalg", la det grunnlaget for langvarige økonomiske strukturelle problemer innad i mange klubber.

Sportslig satsing innebærer gjerne at man vil tegne langsiktige kontrakter med talenter og folk man tror vil lykkes på banen og i lagledelsen. Slike er kostbare. De er aldri så tunge å bære, som når inntekter og de samme spillerne og trenerne svikter - gjerne alt samtidig.

Paradokset ligger i at det koster mye penger å skulle gjøre de riktige langsiktige grepene. Mens det er dyrt å være fattig. Da blir det meste kortsiktig. Vi får stadig høre hvor dyrt det er å tenke kortsiktig, men det er i første rekke på lang sikt.

I våre private liv er det nok mange som kjenner seg igjen. Kredittkortbruk, plutselig sykdom (attføring), arbeidsledighet, store studielån, "utviklingsår" på loffen i utlandet - manglende evne til å etablere seg tidlig i boligmarkedet - ja, det er mye som kan koste flesk over tid.

Selv har jeg gjort de fleste tabbene i større og mindre grad. Slik er det å være tunglært på økonomifronten. Men klage gjør jeg ikke. Vi er vår egen lykkes smed.

Slik er det også med klubbene.

2

Cobi

Slik er det også med klubbene.

Og det er vel ikke så fryktelig rart, så lenge Norges fotballforbund synes det er helt topp med en praksis resten av verden i større og større grad legger begrensninger på og forbyr. Der en av UEFAs, og senere en hel haug med nasjonale fotballforbund, aller største og tyngste reformer er å begrense og forby pengedoping, (og forby tredjepartseierskap, noe NFF og Norsk Toppfotball ikke kan forstå skal være et problem), gikk NFF for tre år siden ut og hyllet Moldes til de grader pengedopede drift som «forbilledlig». Når vi har et forbund som er så til de grader ute av sync med resten av verden, er det ikke rart klubbene baserer seg på pengedoping.

1

trøndergutten

men det kan bety flere nye millioner til TIL fra Mohn.

Noe som igjen betyr at TIL aldri lærer seg økonomistyring. Synd at milliongaver til klubber er lov. Dette fører til alt for usunn styring av enkelte klubber.

2

nordfrost

Alle klubber av betydning har en rik onkel:hva hadde Molde,Vålerenga,Brann og Lillestrøm vært uten sine rike onkler ?

De andre klubbene har rike sponsorer, som gir dem penger- slik at de kan leve av å spille fotball.

1

3bf

Alle klubber av betydning har en rik onkel:hva hadde Molde,Vålerenga,Brann og Lillestrøm vært uten sine rike onkler ?

Hva het RBKs rike onkel igjen?

1

Columbus_3

Dette gjelder alle såkalte toppklubber.

1

den12mann

Synd at milliongaver til klubber er lov.

Vil du sponsorsystemet til livs? Draktavtaler? En milliongave er en sponsordeal uten sponsormerke på drakten (satt på spissen).

1

HuiBuorre

Mohn burde spandere skikkelig kunstgress på Brann stadion. Gressmatta der er så grusom at jeg håper Brann rykker ned neste år bare av den grunn.

1

KaffeOrginal

Mohn burde spandere skikkelig kunstgress på Brann stadion

Vi har det , men smart som vi er så har vi lagt det UTENFOR det området det skal spilles fotball på .

1

HuiBuorre

Jeg ser ikke bort fra at det er lønn til Gamsten for enda ett år som blir Mohns julegave til Tromsø. Han bidro til lønna i år, og Gamst har nesten ikke vært på banen. Dette har i større grad vært sponsing av Gamst enn av TIL, og slik var det vel i RBK også.

http://www.ba.no/sport/fotball/mohn-blar-opp-for-gamst-pedersen/s/5-8-274583

1

Tomblands

Hva slags rik onkel-virksomhet er det? Hva hjelper det TIL at Mohn sponser en avdanket eksproff og mangemillionær, som knapt har spilt fotball de siste årene, med enda en million. Hadde klubben vært det viktigste burde han gitt pengene rett dit.

Og har Gamsten et snev av patriotisme takker han nei til pengene, ber om at de blir gitt til TIL og spiller billig eller gratis neste sesong. Han har penger nok.

2

Hepp1971

Det er vel på tide at Mohn gir seg med denne ytterst pinlige farsen med TIL, det begynner å bli ganske flaut etterevert.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...