Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mye negativitet rundt landslaget for tiden, og det med rette. Men hva er dine 3 beste minner fra det norske landslaget. Her er mine topp-3:

1. England - Norge 1-1, 1992

Virker sikkert merkelig å ha et uavgjortresultat som sitt beste minne fra landslaget. Men for meg er faktisk denne kampen jeg følelsesmessig har best minner knyttet til. Jeg var 12 år gammel og fotballinteressen var på topp. Norge var en nobody i europeisk fotballsammengheng, men en skrullete professor hadde overtatt og gav håp om bedring. Jeg var vandt med at Kypros var en jevnbyrdig motstander på den tiden. England på Wembley var en kamp hvor det gjaldt å begrense nederlaget. Norge hadde knapt en fotballproff. Som forventet, enveiskjøring nærmest hele kampen. David Platt gav oppskriftsmessig England ledelsen. Så, med ca 10 minutt igjen av kampen, mottar Rekdal en ball på ca 20 meter. Demper den på brystet og klinker den i motsatt kryss. 1-1 som også ble sluttresultatet. Den følelsen var helt sinnsyk! Langt fra det viktigste målet i historisk sammenheng. Men faktisk mitt beste minne fra landslaget.

2. Norge - Mexico 1-0, 1994

Undervurdert kamp føler jeg. Norge er sensasjonelt i sitt første verdensmesterskap i moderne tid. Møter et Mexico-lag som spiller omtrent på hjemmebane. Kampen blir spilt i ekstrem varme og Norge blir selvfølgelig overkjørt, men en vanvittig Thorstvedt holder Norge inne i kampen. Et poeng hadde vært gull. Men i det 85. minutt scorer innbytter Rekdal seiersmålet og jeg husker jeg løp hysterisk rundt i stuen i en vanvittig gledesrus.

3. Norge - Brasil 2-1, 1998

Selvfølgelig en vanvittig følelse å slå Brasil og faktisk avansere til sluttspillet. Grunnen til at denne ikke er på topp handler nok mer om hvor jeg var i livet akkurat da. Jeg hadde sommerjobb langt hjemmefra og så kampen helt alene på et enkelt kjøkken. Sannsynligvis den største prestasjonen til det norske landslaget. Men det å se kampen helt alene uten å dele opplevelsen sammen med gjør at den ikke når høyere opp enn 3. plass.

Det morsomme er at Kjetil Rekdal er fellesnevneren i alle disse tre kampene. Virkelig en mann for de store anledninger!

Hva er dine topp 3? Altså, ikke hva du regner historisk er de tre beste prestasjonene til det norske landslaget. Men hvilke tre kamper har du best minner fra?

3
27 svar

27 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Fishstick

1. VM-kvalikken 92/93

Jeg var 9-10 år og på det tidspunktet kun interessert i internasjonal fotball. Så det jeg kunne av engelsk fotball (Tippekampen), samlet på fotballkort, hadde drakter fra Nederland, Tyskland, Italia, osv, var medlem i Boing-klubben og rommet var fullt av plakater med Van Basten, Baggio, Waddle og den gjengen der. Drillo og VM-kvalifiseringen til VM94 gjorde noe med meg. Jeg engasjerte meg plutselig voldsomt i landslaget, og videre ble jeg mer oppmerksom på at Rosenborg faktisk eksisterte. Jeg ble helt snudd, og i løpet av kort tid var plakatene og draktene byttet ut med Leo, Skammelsrud og Dahlum.

2. Norge - Brasil Selvforklarende. Slo istykker et stuebord med en fluesmekker. Det er så mye energi den Rekdal-scoringen utløste i meg.

3. Norge - Mexico Også selvforklarende. Var sikker på at vi skulle gå hele veien til finalen. Selv på en dårlig dag slo vi en stor nasjon som Mexico i VM.

3

dragons100

Jeg engasjerte meg plutselig voldsomt i landslaget, og videre ble jeg mer oppmerksom på at Rosenborg faktisk eksisterte. Jeg ble helt snudd, og i løpet av kort tid var plakatene og draktene byttet ut med Leo, Skammelsrud og Dahlum.

Dro ikke du på RBK-Blackburn i Blackburn-drakt, men jublet høyest av alle da Ståle scoret?

1

JODDEMM

2. Norge - Brasil Selvforklarende. Slo istykker et stuebord med en fluesmekker. Det er så mye energi den Rekdal-scoringen utløste i meg.

Her skulle jeg gjerne vært flue på veggen :O (Kanskje hadde det ikke vært helt trygt?)- for hvordan i all verden greide du det :D ?

Har Norge-Brasil i 981.plass pga. den bunnsolide kampen vi spilte- før det ble en berg og dalbane på slutten.

Solid nedtur da Brasil fikk hull på byllen med bare 12 minutter igjen. Jublet ikke spesielt mye over utligningen faktisk, før jeg satt på huk på stuegulvet og kikket intenst på skjermen da Rekdal tok straffesparket- hvorpå jeg BRØLTE noe så inderlig av glede samtidig som at jeg hoppet opp og slo hendene i taket sånn at jeg hadde vondt i flere dager etterpå :)

Norge-Spania i EM 2000 er faktisk på 2.plass. Et STORT øyeblikk da Iversens heading fikk denne elegante buen som landet i målet. Deretter fulgte en forferdelig liten halvtime før drømmestarten på EM var et faktum. Særlig følelsen i etterkant av kampen der man hadde på følelsen av at dette var starten på et historisk mesterskap som kunne ende nærmest hele veien fram til finalen gjør at dette er min 2.plass.

Norge-Mexico i VM 94 er på 3.plass. Fotballinteressen min ble ikke vekket før til dette mesterskapet, og mitt første skikkelige fotballminne var da jeg nesten like gledesstrålende som 4 år etterpå så Rekdal sette 1-0 bare 6 minutter før slutt.

*Angående nedturer er Norge-Tsjekkia i 95 høyt oppe på lista. Mener å huske Jostein Flo i intervju etterpå: "Nei Faen at me ikkje vant"! *Playoffen mot Ungarn i fjor høst: at vi hadde så lite å stille opp med var enormt skuffende! *Og såpehanskene til Thomas Myhre i Düsseldorf i EM 08-kvaliken er også vanskelig å fortrenge!

Edit: Heimspiel "minnet meg selvfølgelig på" resten av Norges EM i 2000 med grisekampen mot Jugoslavia og det som skjedde i etterkant av den nitriste forestillingen mot Slovenia. Raseriet mitt mot Jugoslavia etter 0-1- kampen ble ikke mindre da de slapp inn 2 mål på overtid mot Spania slik at vi røk ut. Var "overbevist" den gangen om at de gjorde det med vilje slik at Norge skulle ryke ut :D

1

Fishstick

Her skulle jeg gjerne vært flue på veggen :O (Kanskje hadde det ikke vært helt trygt?)- for hvordan i all verden greide du det :D ?

Skal innrømmes at jeg smurte litt tjukt på, selv om jeg i min mors øyne faktisk ødela bordet. Ble bare noen hakk i bordkanten.

2

Kristwic7

Topp 3 VERSTE minner tror jeg må være med Høgmo.. Selv ikke under Hareide var det så ille som nå.

3

Eksberten

De to hele kvalifiseringene til Hareide er vel de to beste på 2000-tallet, og han skapte også en voldsom glød og entusiasme rundt landslaget med masse gode treningskamper før den første kvaliken. Var kun det siste året alt gikk galt for Hareide.

For at man skal bli veldig skuffet, må man også forventning til det motsatte resultat for at det skal bli et veldig dårlig minne. Sloveniakampen og Ungarnkampene er nok kanskje topp 10 på den lista. Men for meg er den største landslagsskuffelsen måten Norge rotet bort en sikker plass i EM 1996 den aller verste minnet. Norge var bare minutter fra å bli det første laget som kvalet til Euro 1996, men så valgte Drillo helt uten grunn å bytte ut den gode venstresiden (Bjørnebye og Flo), med to urutinerte landslagsspillere (Brendesæter og Brattbakk), noe Tsjekkerne utnyttet til det fulle. Etter kampen kunne Drillo fortelle at vi var nærmere EM enn det vi var før kampen og at han ikke kunne se for seg at vi tapte de to neste kampene... Nedturen etter det siste tapet i Nederland, førte til at jeg mistet en lidenskap til fotball, som jeg nok aldri får igjen. Den nest største nedturen er 0-0 kampen mot Irland i 1994. Alle skjønte at vi måtte slå Irland for å gå videre, unntatt Drillo som stolte på at Italia skulle vinne og som nektet Bratseth å gå fremover på banen i sluttminuttene. Får si som Jon Skolmen sa noen år tidligere: "Vi skulle kjørt Rune Bratseth lenger opp på banen, da skulle vi slått Jugoslavia" (Irland).

1

Nødutgang

noe Tsjekkerne utnyttet til det fulle. Etter kampen kunne Drillo fortelle at vi var nærmere EM enn det vi var før kampen og at han ikke kunne se for seg at vi tapte de to neste kampene

Utligningen til Tsjekkia gjør fremdeles vondt å tenke på. Norge ledet 1-0 etter mål av Henning Berg, et av hans veldig få mål på landslaget.

1

PapaSmurf

For meg er det følgende kamper som har brent seg fast i minnet:

1. Brasil 1998 - Det er den eneste gangen gleden over en landslagsseier har kunnet måle seg med følelsene jeg har fått når Molde har vunnet en viktig kamp.

2. Polen i Poznan 1993 - Norge klare for VM. Jeg var ung, nyforelsket og greide såvidt å kjempe meg opp fra klinemaraton i kjellerstua for å se kampen, men det var absolutt verdt det.

3. Norge - England 1993 - På denne tiden var Norge et av Europas beste lag. Vi kunne slå alle, og folk fryktet oss. Men engelskmennene var sikre på seier som vanlig. Når Bohinen legger ballen i nettaket og vi går opp til 2-0, ja da var det en bekreftelse på at vi endelig hadde et landslag vi kunne være stolte av.

Det er jo en del kamper som ikke når helt opp, begge kampene mot Nederland i kvaliken til USA-VM, Norge-Mexico i 1994, Italia 1991, 1-1 på Wembley (Det føltes som tidenes vakreste mål, men jeg blir litt skuffet hver gang jeg ser Rekdals skudd i reprise, for i mitt hode er målet enda vakrere)

2

Svartbaken

Det er for mange til å nevne 3. Brasil i 98, Mexico i 94, Italia, England og Nederland hjemme i kvalifisering, 1-1 på Wembley og seieren i Polen er jo alle åpenbare kamper, i tillegg vil jeg faktisk også trekke frem Drillos første mot Kamerun og 10-0 over San Marino som kamper som ikke glemmes.

Felles for alle er imidlertid en mann; Drillo. At det finnes folk som fortsatt snakker han ned er helt utrolig, han har skapt alt som er av minneverdige øyeblikk rundt landslaget (med et par hederlige unntak fra tidligere tider). 1990-tallet var rett og slett en fantastisk tid med landslaget, nå er jeg der at jeg ikke en gang gidder å se kampene, Høgmo har drept engasjementet helt.

2

Trehjulssykkel

Apropos verste minne, har alle glemt hjemmekampen mot Tyrkia i EM 08 kvalikken? Vi ledet jo 1-0 etter brasse fra Panzerhagen og var på god vei til EM, i en kamp der man knapt så noenting pga tåke. Så faller plutselig Norge sammen ut fra ingenting, og vi slipper inn to billige mål (og Tettey gjorde den verste debuten jeg har sett i en kvalikk).

Hadde vi vunnet hadde vi vært i EM.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...