Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Da var oppsettet for neste års 2.divisjon klart. Følgende lag skal spille i avd. 1:

Avdeling 1 PostNord:

Finnsnes Alta KFUM Grorud Follo Kjelsås Bærum Asker Vålerenga 2 Skeid Raufoss HamKam Brumunddal Nybergsund

Undertegnede som har et stort hjerte for Ham Kam sier seg svært godt fornøyd med dette oppsettet. Her har man fått samlet en avdeling hvor det er mange lokaloppgjør og reiseavstandene for østlandslagene er små (med unntak av de få turene nordover). Videre så må det sies å være en sportslig fordel å slippe unna både Hødd og Bryne.

Har store forventinger til denne avdelingen også rent publikumsmessig. I fjorårets avdeling 2 var det stort sett bare Ham Kam og Brumunddal som skapte et visst engasjement, men forventer at sympatisører av lag som eksempelvis Skeid vil bidra til å lage et større helhetlig engasjement i år både her inne og på tribunen.

Håper alle med engasjement for denne avdelingen nå vil delta aktivt i denne tråden i form av rekasjoner på avdelingsoppsettet og oppdateringer på hvordan de ulike lagene utvikler seg gjennom senhøsten og vinteren. Kjør debatt!

1
1,1k svar

1063 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lilleborg

Allright, den 15. serierunden spilles til helga! Her er mine tips:

FINNSNES – KJELSÅS LØR 05.08 15:00 TIPS: U Det vil seg virkelig ikke for Finnsnes denne sesongen, og nå begynner varsellampene å blinke for «det grønne kystlokomotivet» for alvor. Etter fjorårets meget gode sesong hvor de endte på en 2.plass, så har det meste gått på tverke for de i år, og laget ligger helt nederst med utrolige 7 poeng etter 14 kamper. Laget har nå notert seg for smått fantastiske 9 strake tap. Enda mer fascinerende med dette er at 8 av disse tapene er med ett fattig mål, og leser man forskjellige kampreferater så er det svært sjelden at Finnsnes blir utspilt på noen måte. Nei, flesteparten av tapene er jevne kamper. Men dette MÅ jo sitte i hodet på spillerne. I fjor tapte de ikke en eneste hjemmekamp. I år har de 0-1-6 på hjemmebane, og trener Bjørn Johansen må snart finne på noe magisk hvis Finnsnes skal berge seg. Det er 7 poeng opp til sikker plass, så det er ingen umulighet! Men, det må skje noe snart.

Motstander Kjelsås dro med seg nok en seier på slutten av en kamp sist, denne gangen i den svært viktige kampen mot Brumunddal. Med 2-1-seier der er det nå 7 poeng ned til nedrykk, og hadde de tapt eller spilt uavgjort mot Brumunddal hadde ting sett mer interessant ut. Kjelsås startet sesongen svakt, men har virkelig spilt seg opp, i hvert fall poengmessig. Laget høster ikke spesielt mye ros for sin spillestil med stram organisering defensiv og mange lange baller i bakrom så fort de får muligheten, men tror du noen på Grefsen Stadion bryr seg om dette så lenge poengene kommer? Tvilsomt. Laget er i en meget god stim. Etter fire strake serietap i starten av sesongen har Kjelsås nå meget solide 5-5-1 å vise til på de siste 11 kampene. Kun bortekampen mot Alta er på tapslisten av disse matchene, og da tapte de 0-1. Eivind Kampen har vist en strålende evne til å få mye ut av sin noe begrensede spillertropp, og det kan virke som stemningen i garderoben og på treningsfeltet er ypperlig, da Kjelsås gang på gang viser en god evne til å ta poeng mot antatt bedre lag.

Men hva så med denne kampen? Jeg tipper U. For til tross for 9 strake tap så strever jeg med å tro at Finnsnes er SÅ dårlige. Og snart må vel en av de jevne kampene vippe i deres favør? Typisk nok så er det bare ett lag som har slått Kjelsås på Grefsen Stadion i år, og det er Finnsnes…

KFUM OSLO – GRORUD LØR 05.08 16:00 TIPS: H På KFUM Arena er det duket for et Osloderby når «Kåffa» tar imot Grorud til duell, i en kamp mellom to lag som flere var sikre på skulle krige om topplasseringer i avdelingen før sesongen. Men etter 14 kamper så er det kun ett av disse to lagene som har klart dette.

For KFUM Oslo ligger på en 9.plass etter 14 kamper, med 18 poeng. Disse poengene har de tjent seg opp via 5 seiere, 3 uavgjorte og 6 tap. 9.plass er naturligvis ikke bra nok for et lag som senest i fjor spilte på landets nest øverste nivå, men en svak sesongstart har naturligvis tatt noe av skylden for dette. For når det var spilt 7 serierunder lå KFUM Oslo helt nederst på tabellen, uten seiere og med 1 uavgjort og 6 tap å vise til. Mange klødde seg i hodet, for til tross for en del spilleravganger etter sesongen var laget mer enn sterkt nok til å kjempe på øvre halvdel. Trener Isnes beholdt roen, og «Kåffa» begynte klatringen. Etter den stygge seriestarten står laget nå med 5-2-1 på de neste 8 kampene. Sterkt! Det eneste tapet kom i forrige serierunde, når Bærum ble for sterke på bortebane. Seiere borte mot f.eks mitt elskede Skeid og Raufoss er gode resultater, og «Kåffa» har begynt å se oppover på tabellen.

For motstander Grorud er saken en helt annen. De gule og blå fra Groruddalen har levert poengmessig jevnt gjennom hele sesongen, og ligger på 3.plass med sine 25 poeng. Laget har 8-1-5 å vise til hittil denne sesongen, ligger per dags dato 7 og 6 poeng unna de to topplagene HamKam og Alta. Det er med andre ord ikke HELT kjørt for Grorud, men skal de kjempe om en av topplasseringene så er det noe de MÅ fikse på, og det er det defensive.

For, Grorud høster ofte mye skryt for sitt offensive arsenal, og det er ikke vanskelig å forstå. Laget har flere offensive spillere som har mye erfaring og rutine fra dette nivået, og de er kapable til å spille ut alle lag i avdelingen. 25 mål er meget solid på 14 kamper, og det er like mange mål som HamKam og Alta har, mens Raufoss og Bærum har scoret flest med 26 mål.

Men, det defensive? Helt forferdelig. Grorud har sluppet inn 25 baklengsmål, og det er kun Vålerenga 2 som har sluppet inn flere. Ofte kan det virke som trener Rolf Teigen ikke prioriterer det defensive i det hele tatt, for mange av baklengsmålene har vært av mildt sagt pinlig karakter. Laget har også en egen evne til å havne under i altfor mange kamper tidlig, og flere av tapene har kommet etter grusomme førsteomganger.

Dette er en helt åpen kamp. Men jeg velger å gi «Kåffa» tipset, for de er nok ute etter å revansjere forrige ukes tap, og de var jaggu ikke langt unna å slå de på bortebane tidligere i sesongen.

ASKER – RAUFOSS LØR 05.08 16:00 TIPS: U Alt ligger til rette for et meget spennende oppgjør på Føyka førstkommende lørdag, når Asker tar imot Raufoss. Før sesongen var dette to lag alle forventet skulle ligge og kjempe om topplasseringene i avdelingen, men etter 14 spilte kamper kan man si at det kun er et av lagene som ligger an til å kjempe. Og det er ikke hjemmelaget.

For de sorte og hvitstripede fra Asker ligger helt nede på en skuffende 8.plass. Det var mye snakk om kjemping om opprykk for Asker før sesongen, og det mangler i hvert fall ikke på navn i troppen. Kenneth Udjus, Aleksander Solli, Thomasz Szokolowski, Marcus Mehnert og Riki Alba er blant de mest velkjente navnene. Men med 8.plass etter 14 serierunder, 19 poeng og hele 13 poeng opp til førsteplass kan vi allerede nå avskrive Asker i kampen om opprykk.

Det meste gikk galt for Asker i seriestarten, og laget måtte vente helt til den niende serierunden før de fikk sin første seier for sesongen, 1-0 borte mot Vålerenga 2. Før det sto de med oppsiktsvekkende 0-6-2 på de første 8 seriekampene. Spesielt! Men etter seieren over Vålerenga 2 så var det noe som snudde for Asker, for etter den kampen vant de plutselig 4 strake seiere og klatret på tabellen. De to siste kampene har dog endt med 1-1 borte mot Kjelsås og tap 1-2 i en «umulig» bortekamp mot uslåelige HamKam.

Raufoss hadde heller ingen dans på roser i seriestarten, men har sakte men sikkert begynt å plukke poeng, og ikke minst score mål. De gule og sorte har notert seg for 26 scoringer, noe som er best i avdelingen, og statistikken viser 7 seire, 3 uavgjorte og 4 tap. På hjemmebane måtte de vente helt til juni før de noterte seg for sin første hjemmeseier, men siden den gang har de vært ubeseirede på hjemmebane. På bortebane har de også vært solide og har kun tapt borte mot HamKam og Alta, de to soleklare opprykksfavorittene i avdelingen.

Mannen Asker må passe seg for er Anton Henningsson på topp. Den svenske spissen er i god form for Raufoss og har 4 mål på de 2 siste seriekampene, og kan fort være mannen som avgjør denne kampen i Raufoss sin fordel. Det blir spennende å se hvordan Asker legger opp laget i fordel til å stoppe svensken som har vært svært giftig foran kassa i det siste.

En meget vanskelig kamp å tippe, mellom to lag som har plukket mye poeng i det siste. Det er et kjedelig tips, men det er vanskelig å tippe noe annet enn U i denne kampen. Raufoss er nok et bedre lag på papiret, men Asker har vist seg å være svært, svært vanskelige å slå i år. Så U blir mitt tips.

BRUMUNDDAL – HAMKAM LØR 05.08 16:00 TIPS: B Så skal det smelle på Sveum! Et av avdelingens større rivaloppgjør finner sted denne helgen når en av avdelingens dumpekandidater i Brumunddal tar imot storebror og opprykksfavoritt HamKam til duell. Spørsmålet er egentlig; hvor mange ben kommer til å brekke i løpet av denne kampen?

Neida. Det var nok litt drøyt. Det blir vel ingen stygg match, men det er kamper som dette supporterne både gleder og gruer seg til. Her står det ikke bare om poeng, her står det også om skryterettigheter i miljøet! Jeg skal ikke snakke for mye om dette, men lar heller supporterne i denne gruppa snakke mer om hvor viktig denne kampen er for rivaliseringen mellom disse lagene.

Brumunddal har karret seg over streken, og ligger nå på 11.plass med sine 14 poeng. Laget har lenge ligger under nedrykksstreken, men fikk et viktig pusterom med den mildt sagt svært overraskende 2-0-seieren borte mot Grorud for to runder siden. Dessverre for Brumunddal klarte de ikke å følge det opp i den påfølgende bortekampen mot Kjelsås, som de til slutt tapte med 2-1. Hadde de tatt poeng i den kampen så hadde de hatt kontakt med flere av lagene over seg på tabellen.

«Dala» har slitt på flere fronter denne sesongen. Poengplukkingen har totalt sett ikke vært god nok, og 4-2-8 vitner om et lag som kjemper om å unngå nedrykk. Noe Brumunddal også gjør. Ikke overraskende tar de flesteparten av poengene sine på hjemmebane hvor de har 3-1-2, mens på bortebane har de 1-1-6. Men hovedankepunktet mot Brumunddal er antall mål de scorer. Kun 11 ganger har Brumunddal funnet veien til motstanderens nettmasker, og det er dårligst i hele avdelingen sammen med Follo. Noe må skje offensivt for Brumunddal.

På motsatt side av tabellen durer HamKam videre, og er naturlig serieleder i avdelingen, med sterke 32 poeng på de 14 første kampene. Kevin Knappens disipler (tidligere Brumunddal-trener, for de som ikke visste det) har vært avdelingens klart beste lag, og spesielt på hjemmebane har de vært helt uslåelige. 8 seiere av 8 mulige har det blitt der, med solide 16-2 i målforskjell. På bortebane har det skurret noe mer, med 2-2-2, men samtidig har HamKam også kun møtt lag på bortebane som vanligvis er gode på hjemmebane. Asker, Finnsnes (ja, de ER i utgangspunktet gode på hjemmebane), Kjelsås, Skeid, Bærum og Nybergsund hittil.

HamKam har også forsterket mannskapet sitt i sommer, og har funnet en danske som skal styrke de i midtforsvaret, i tillegg til spissen Naglestad, som vanligvis leverer varene foran motstanderens kasse i denne divisjonen. Det har foreløpig ikke virket som laget er preget av noen form for intern uro etter at kaptein Semou er sykemeldt, så HamKam durer videre.

Man kan ikke se vekk fra HamKam i denne kampen. Ja, det er et rivaloppgjør, men på papiret er HamKam et såpass mye sterkere lag at de skal vinne denne kampen. Jeg er brennsikker på at HamKam vinner avdelingen, og da vinner de kamper som dette. Borteseier.

NYBERGSUND – FOLLO LØR 05.08 16:00 TIPS: H En meget viktig kamp for begge lag, som kjemper en knallhard kamp for å unngå nedrykk. Samtidig er det liten tvil om at premissene for disse to lagene er relativt forskjellige.

Jarl Andre Storbæk og hans Nybergsund ligger på 10.plass med 14 poeng, og er ett fattig poeng over nedrykksstreken. Det er nå 6 sesonger siden Nybergsund sa takk for seg på norsk fotballs nest høyeste nivå, og siden den gang har Nybergsund hver sesong med ett eneste unntak endte på øvre halvdel av sesongen. Det ene unntak var en 8.plass, men vi kan nok allerede nå si at laget kommer til å ende lavere på tabellen denne sesongen.

Nybergsund er blant avdelingens svakeste hjemmelag, for på hjemmebane har de kun tatt 4 poeng på 6 kamper, med 1-1-4 å vise til. Målforskjellen på hjemmebane er heller ikke fryktinngytende, med 7-10. På bortebane har det derimot gått mye bedre, og 3-1-4 på bortebane er absolutt ikke halvgærent. Men skal de berge seg i år må de gjøre noe med hjemmestatistikken, og da er Follo nesten en perfekt motstander.

Alle har nok fått med seg de enorme problemene som er i Follo i disse dager utenfor banen. Klubben kommer mest sannsynlig til å takke for seg helt etter sesongen med mindre et mirakel skjer, men klubben har vært tydelig på at de skal fullføre sesongen av respekt for sine motstandere. Dette er vel og bra, men kommer de til å ha mannskap igjen på slutten av sesongen?

For allerede nå har flere spillere forlatt klubben. Sørås har gått til Viking, Udahl har tatt turen til Bergen og Fana mens Ouhadou har trappet ned til 3.div. Flere andre spillere har også forlatt klubben. Heldigvis for Follo har noen gamle helter meldt seg klar for tjeneste, og en av disse er Christian Bwamy. For et par sesonger siden var han regnet som en av de bedre offensive spillerne i denne divisjonen, og han kan bli viktig hvis de skal berge plassen.

Men la oss være ærlige: skal Nybergsund berge plassen i divisjonen i år, så må kamper som dette vinnes. Og det er vanskelig å se vekk fra Follos utenomsportslige situasjon, og da blir tipset en naturlig H. Dette tar Nybergsund.

ALTA – BÆRUM LØR 05.08 18:00 TIPS:H Avdelingens nest beste lag tar imot avdelingens mest uberegnelige lag til duell inne i Finnmarkshallen. Alta jager HamKam, men i det minste akseptere at de er soleklare favoritter til 2.plassen, med tanke på hva som er prestert hittil.

Alta har vært avdelingens nest mest solide lag i år, og de fleste lag som har møtt Alta kan være enige i at hovedgrunnen til dette er en meget stram defensiv organisering og en svært direkte spillestil, en spillestil som har resultert i mange mål fremover på banen, og få mål bakover. Så enkelt kan det gjøres! Alta har scoret 25 mål i år, og har sluppet inn 11. Det er færrest i avdelingen sammen med avdelingsleder HamKam.

På topp har Alta gode spillere som kan score mål på svært få målsjanser, og den giftigste av disse er Vegard Braathen, som har notert seg for 11 av lagets 25 mål hittil. Han har stort sett dannet et spisspar med Magnus Nikolaisen i år, som har 77 mål i Altadrakta. Men etter 14 og 18 mål de siste to sesongene har det gått tråere for Nikolaisen i år, som foreløpig bare står med 2 mål i år, et av disse kom typisk nok i forrige kamp, borte mot Follo.

Så var det Bærum da. Laget som alle tippere må hate. Laget er komplett uberegnelig, og kan både slå alle og tape mot alle. Undertegnede bor i Bærum og har sett noen av kampene til Bærum i år, og har sett hvor gode de kan være på sitt beste. Som hjemme mot Grorud og HamKam. Laget har flere meget gode ballspillere og en bauta av en ving i Moses Mawa, og laget scorer bøtter med mål. 26 har det blitt i år, og det er best i avdelingen.

Men laget ligger «bare» på en 6.plass, med sine 21 poeng. Det er 11 poeng opp til HamKam, så opprykk kan de bare glemme. 5-6-3 viser statistikken, og laget er vanskelige å slå. På bortebane har de faktisk bare tapt en kamp, og det var på overtid mot Kjelsås. Laget er trygge på hvordan de skal spille, og virker å ha en plan for hvordan de skal spille, avhengig av om de leder, spiller uavgjort eller ligger under.

Men her tror jeg nok Bærum får sitt andre bortetap for sesongen. Jeg tror ikke Alta rykker direkte opp, til det er HamKam rett og slett for gode, men at de kommer til å ta 2.plassen er jeg trygg på, og da vinner de kamper som dette. Hjemmeeseier.

VÅLERENGA 2 – SKEID TIR 08.08 19:00 TIPS: U Mitt elskede Skeid avslutter denne runden med en tirsdagskamp av alle ting, når vi tar turen til Vallhall Arena for et møte med avdelingens eneste rekruttlag.

Vålerengas rekruttlag har stilt med varierende mannskap gjennom hele sesongen, men som oftest har det vært med A-lagsspillere på de fleste av kampene. Det har dog ikke gitt de resultatene de trenger for å berge seg foreløpig, for de ligger på en 12.plass etter 14 matcher. 13 poeng har det blitt på disse kampene. Det ser dog ikke ut som det har noen ting å si for Vålerenga 2 om de spiller på hjemmebane eller bortebane, for det har blitt to seiere begge steder.

Skoen trykker helt klart mest for rekruttlaget til Vålerenga defensivt. Hele 33 baklengsmål har det blitt for Vålerengas rekrutter, og det er suverent flest i avdelingen. Nærmest er Grorud, Nybergsund og Follo med 25. Det sier ganske mye, og litt overraskende med tanke på at de ofte stiller med spillere fra A-laget i forsvarsrekka. Så her er det mye som skurrer.

Mitt elskede Skeid fikk endelig en hjemmeseier igjen sist, med 4-2 mot Nybergsund. Men med altfor mange tap de siste rundene er sesongen hovedsakelig over for oss. Vi er ikke i nærheten av HamKam og Alta og har egentlig aldri vært det. Til det er troppen for svak totalt sett. Men vi har vist at vi kan både spille jevnt med og slå de fleste så lenge vi er på topp. Dessverre er vi altfor uberegnelige, og det har vært vår bane denne sesongen i forhold til å kjempe om de gjeveste plassene.

Dette kan bli en tøffere kamp enn jeg håper på. Alt avhenger egentlig av Vålerenga 2 stiller med, og hvilken form vi er i. På papiret skal vi være bedre. Jeg vil gjerne tippe på Skeid, men har gjort det altfor mange ganger før denne sesongen og brent meg. Feiger ut og tipper U.

6

DerGran

Allright, den 15. serierunden spilles til helga! Her er mine tips:

Glimrende arbeid. Er en fornøyelse å lese dine spådommer og tanker før hver runde.

2

Spahob

Jeg skal ikke snakke for mye om dette, men lar heller supporterne i denne gruppa snakke mer om hvor viktig denne kampen er for rivaliseringen mellom disse lagene.

Fin analyse av serierunden som vanlig! Takk for at du tar deg tida!

Når det gjelder Br.dal-Kamma, så er det kun seier som duger for Kamma. Jeg tror rivaliseringen mellom klubbene er litt opphauset, selv om det selvsagt er litt kjipt de gangene man har tapt for Dala. Mulig rivaliseringen står sterkere i Br.dal, men interessen for laget er omtrent fraværende der nede om dagen.

Siden halve laget til Dala består av gamle Kamma-spillere, så er nok dette årets kamp for de og jeg forventer at de er ganske ivrige på å slå gamleklubben. Og siden Kamma ofte har hatt problemer med å finne flyten i nabooppgjør, så forventer jeg absolutt ingen lett match. Men favorittstempelet må vi selvsagt bære.

1

Lilleborg

Fin analyse av serierunden som vanlig! Takk for at du tar deg tida!

Bare hyggelig!

1

DerGran

Når det gjelder Br.dal-Kamma, så er det kun seier som duger for Kamma. Jeg tror rivaliseringen mellom klubbene er litt opphauset, selv om det selvsagt er litt kjipt de gangene man har tapt for Dala. Mulig rivaliseringen står sterkere i Br.dal, men interessen for laget er omtrent fraværende der nede om dagen.

Naturlig nok står nok rivaliseringen sterkere i dala. Tror ikke han nye Dansken, Yabre og den gjengen der bryr seg så mye om det er Brumunddal eller Vålerenga 2. Modølene i kamma er det nok viktigere for. Men det kommer nok fra rivaliseringen mellom moelven og Brumunddal.

1

Corrales

Da var sesongen omsider over. Til slutt så ble det overraskende nok nokså komfortabelt for Ham Kam. Jeg må si at laget leverte en høstssesong poengmessig som jeg ikke trodde var mulig. Hvis man får på plass de riktige forsterkningene så bør man kunne unngå å havne i nedrykkstriden i divisjonen over neste sesong.

Synes i det hele tatt det var en rimelig trivelig avdeling å være en del av (når man først skulle spille i 2.divisjon). Det har vært mange spennende oppgjør underveis. Raufoss skal ha ros for at de klarte 2.plassen og dermed kvalifisering. Av lagene bak Ham Kam så holder jeg de som det laget jeg hadde mest tro på at kan rykke opp via kvalifisering. De har en del spennende spisskompetanse i laget sitt.

Av andre motstandere Ham Kam har møtt i år så har det vært morsomt å møte den gamle storheten Skeid. Man skulle tro at Tom Nordlie skrev masteroppgave om økonomien i Ham Kam så mange ganger han har nevnt hvor mye vi har til rådighet til sportslig satsning. Understreker likevel at Nordlie har vært en sårt tilrengt profil på dette nivået. Jeg innrømmer gjerne at det er ekstra stas å møte lag han trener for. 4-0 tapet på Nordre Åsen var dog sesongens absolutte bunnpunkt.

Brumunddal rykket dessverre ned etter å ha blitt offer for overmodig satsning for noen sesonger tilbake. Den forrige ledelsen i klubben brukte dessverre så mye penger på lønning av spillerstallen at man ikke hadde penger til rådighet til å forsterke tilstrekkelig når man trengte det som mest i sommer. Klubben er nå nødt til å bygge seg opp på nytt. Neste år skal man ha et lønnsbudsjett på 0 noe jeg støtter fullt ut. Håper også at klubben er "kresne" mtp hvem de beholder i A-stallen av lokale profiler. Det viktigste for klubben videre er å få plass en treningskultur på A-laget som vil ha en positiv effekt på klubbens unggutter. Så mange spillere som det er i yngres avdeling i Brumunddal så bør vegen ligge åpen for at man ved tålmodighet kan få på plass igjen et godt 2.divisjons lag med lokale unggutter. Dette kan imidlertid ta en del år og vil kreve tålmodighet.

Vil forøvrig takke alle deltagere i denne tråden for stort engasjement underveis i denne sesongen. Det er veldig mange navn som kan trekkes frem, men føler Lilleborg fortjener en ekstra benevning. Dine tips og analyser før hver serierunde har vært en fryd å lese (selv om vi ikke har vært enig ved alle anledninger).

For min egen del så må jeg vel være så ærlig at store deler av engasjementet rundt PostNord-ligaen knytter seg opp mot Ham Kam og Brumunddal. Når ingen av disse lagene er med på dette nivået videre så vil nok dessverre egen aktivitet i tilsvarende tråd være mindre neste sesong. Ønsker likevel alle andre lags supportere en riktig god sesong i 2018! Takk for i år!

5

Lilleborg

Den 10.serierunden spilles denne helga, her kommer mine tips!

NYBERGSUND – GRORUD LØR 17.06 16:00 TIPS: B Hjemmelaget jakter utrolig nok fortsatt sin første hjemmeseier. På hjemmebane har de 0-1-3, og er faktisk ligaens nest svakeste hjemmelag per dags dato, utrolig nok er det bare Finnsnes som er dårligere. Mye bedre på bortebane, hvor de har 3-1-1. Kommer til denne kampen med en sterk 2-1-seier borte mot nettopp Finnsnes. Ligger på 8.plass med 11 poeng. Grorud med klare ambisjoner om opprykk ligger på 4.plass med 16 poeng. Har vært ekstremt ustabile i år, og spesielt førsteomgangene har ofte ødelagt for de. På bortebane har de 2-0-2 og 2-7 i målforskjell. Grorud skal være et bedre lag, og får mitt tips. Borteseier.

ASKER – BRUMUNDDAL LØR 17.06 16:00 TIPS: H Stor jubel og lettelse i Askerleiren da de endelig tok sin første seier for sesongen sist, en knepen 1-0-seier borte mot Vålerengas rekrutter. Den seieren førte de opp til 9.plass på tabellen med 1-6-2 (!) og 11-17 i målforskjell. Men det er bare to poeng ned til bunnen, så her kan man ikke hvile! Brumunddal ligger rett under streken med 8 poeng og 2-2-5 totalt. På bortebane har de slitt voldsomt, og har 0-1-3 og 1-7 i målforskjell. Asker har et bedre mannskap, og jeg tror de får årets første hjemmeseier.

BÆRUM – HAMKAM LØR 17.06 16:00 TIPS: B En meget spennende kamp på Kadettangen, og denne har jeg tenkt å se live.

Bærum er ikke lette å bli kloke på. De har et bra mannskap på papiret, men har gått fra overkjøring og 4-0 hjemme mot Grorud til 1-2 borte mot Kjelsås. Har 2-1-1 på hjemmebane og 10-4 i målforskjell. Scorer mye mål men slipper også inn en del, noe den totale målforskjellen på 19-12 bekrefter. Hamkam kommer til Kadettangen som serieleder, og ønsker nok å beholde denne ledelsen. Leder serien med 3 poeng på Alta. Vanskelig kamp å tippe. HamKam er det beste laget i avdelingen, men Bærum KAN stikke kjepper i hjulene for de fleste hvis de har dagen. Jeg tror HamKam viser kvaliteten og tar denne.

FOLLO – RAUFOSS LØR 17.06 16:00 TIPS: B Follo er nå bunnlaget i den meget jevne avdelingen vår, og det skal ikke mye til før de klatrer. Men 2-1-6 og 7-15 i målforskjell skremmer ikke mange. De har heller ikke vært spesielt stabile på hjemmebane, hvor de står med 1-1-2 og 2-3 i målforskjell. Raufoss er med i jakten om plasser høyere på tabellen etter seieren mot Skeid sist. Har vært meget variable i år, men undertegnede lot seg imponere sist. De har rett og slett et solid lag. I mine øyne skal de være klart bedre enn Follo, og får mitt tips.

ALTA – KJELSÅS LØR 17.06 16:00 TIPS: H Dette kan bli mer spennende enn tabellen antyder. Alta ligger på 2.plass og er eneste ubeseirete lag i avdelingen med 5-4-0, men til denne kampen mangler de toppscorer Braathen og Reginiussen, begge med karantene. Dette er fort lagets viktigste spillere. Kjelsås kommer til denne kampen med meget god form og 3-3-0 på sine 6 siste matcher. Kjelsås kan overraske her. Men Alta er vel solide selv uten Braathen og Reginiussen? H.

SKEID – KFUM OSLO SØN 18.06 15:00 TIPS: H Denne kampen sendes direkte på Eurosport. Moro!

Nå må vi heve oss. Vi ligger på 3.plass med 17 poeng og 5-2-2 og 14-4 i målforskjell, men har vært ekstremt varierende i prestasjonene våre i det siste. 1-1 borte mot Kjelsås, for så å slå HamKam 4-0, før vi tapte fortjent 2-1 borte mot Raufoss sist. Vi er meget varierende, og må finne formen nå før sommerferien så vi kan plukke nok poeng. KFUM ligger rett over streken med 2-2-5, men dette gjenspeiler ikke kvaliteten i laget. De kommer til å klatre på tabellen, men jeg håper de venter en kamp til før de gjør det. Jeg tar en råsjans og tipper på eget lag. Vi må heve oss snart. Håper det skjer på direktesendt TV!

VÅLERENGA 2 – FINNSNES TIR 20.06 17:30 TIPS: HUB Vålerengas rekrutter et av flere lag som kjemper for å unngå nedrykk akkurat nå, med sine 9 poeng ligger de på 10.plass, rett over streken. 1-0-3 på hjemmebane og 3-7 i målforskjell. Finnsnes årets største skuffelse, og ligger utrolig nok under streken. Mye takket være en overraskende elendig hjemmestatistikk. Bedre på bortebane hvor de står med 2-0-2. Her kan alt skje. Helgarderer.

5

CapoConsigliere

Den 10.serierunden spilles denne helga, her kommer mine tips!

Lilleborg, leser dine tips hver runde! Good work man!

2

Corrales

Hamkam kommer til Kadettangen som serieleder, og ønsker nok å beholde denne ledelsen. Leder serien med 3 poeng på Alta. Vanskelig kamp å tippe. HamKam er det beste laget i avdelingen, men Bærum KAN stikke kjepper i hjulene for de fleste hvis de har dagen. Jeg tror HamKam viser kvaliteten og tar denne.

I denne kampen er det verdt å nevne at Ham Kam er litt på tannkjøttet hva gjelder mannskap. Mickelson er opptatt med G17 landslaget, Semou soner karantene (igjen...) og Riise og Nordli (han har riktignok vært ute lenge) er ute med skader. Ham Kam sin stall er ganske tynn - så dette er merkbare frafall.

I utgangspunktet har derfor Bærum en unik mulighet til å få med seg noe fra denne kampen. Håper selvfølgelig likevel at Ham Kam klarer å moblisere nok til å vinne kampen.

1

Lilleborg

Blir nok savn for dere med Mickelson og Semou. De to andre har vel ikke startet en seriekamp i år?

1

Lilleborg

BESTE HJEMMELAG (ALLE MED 6 HJEMMEKAMPER) 1. HamKam – 18p 2. Alta – 16p 3. Grorud – 13p 4. Kjelsås – 11p 5. Brumunddal – 10p

SVAKESTE HJEMMELAG (ALLE MED 6 HJEMMEKAMPER) 1. Finnsnes – 1p 2. Follo – 4p 3. Nybergsund – 4p 4. Raufoss – 6p 5. Vålerenga 2 – 7p

BESTE BORTELAG (ALLE MED 6 BORTEKAMPER) 1. Raufoss – 12p 2. Skeid – 11p 3. Nybergsund – 10p 4. Asker – 10p 5. Alta – 9p

VERSTE BORTELAG (ALLE MED 6 HJEMMEKAMPER) 1. Brumunddal – 1p 2. Kjelsås – 5p 3. Vålerenga 2 – 6p 4. Finnsnes – 6p 5. KFUM Oslo – 6p

FLEST MÅL 1. Grorud – 23 mål 2. Bærum – 23 mål 3. HamKam – 21 mål 4. Alta – 21 mål 5. Raufoss – 18 mål

FÆRREST MÅL 1. Brumundal – 8 mål 2. Follo – 9 mål 3. Finnsnes – 11 mål 4. Vålerenga 2 – 13 mål 5. Kjelsås – 14 mål

FLEST BAKLENGS 1. Vålerenga 2 – 25 baklengs 2. Grorud – 22 baklengs 3. Follo – 21 baklengs 4. Asker – 19 baklengs 5. Brumunddal – 18 baklengs

FÆRREST BAKLENGS 1. Skeid – 8 baklengs 2. HamKam – 10 baklengs 3. Alta – 11 baklengs 4. Raufoss – 13 baklengs 5. Kjelsås – 16 baklengs

4

Lilleborg

Endelig er sommerferien over! Til helgen spilles den 13.serierunden, og vi er dermed halvveis. Her kommer mine tips:

HAMKAM – VÅLERENGA 2 LØR 22.07 16:00 TIPS: H Rundens første kamp er også rundens klart største favoritt.

HamKam avsluttet vårsesongen med skuffende tap borte mot Nybergsund, men jeg kan ikke fatte og begripe hvordan de skal rote bort poeng i denne kampen. HamKam har avdelingens klart beste hjemmestatistikk med 6 seiere av 6 mulige og solide 12-1 i målforskjell. Laget er serieleder med 1 poeng mer enn Alta og møter att på til et Vålerenga 2-lag som sannsynligvis er svekket.

For Vålerengas A-lag har en aldri så liten sommerferie, og skal ikke spille kamp igjen på tre uker. Det er dermed stor sannsynlighet for at A-lagsspillere som vanligvis har spilt for 2.laget ikke brukes i denne kampen, og at Vålerengas rekrutter stiller svekket til denne kampen.

HamKam er avdelingens beste lag, og vinner denne. Bankers hjemmeseier.

FOLLO – BÆRUM LØR 22.07 16:00 TIPS: B Usikkerheten er stor i Follo, og i sommer har flere spillere forlatt laget. I tillegg sliter laget i avdelingen og ligger nest nederst med 11 poeng på sine 12 første kamper. Hjemme har de slitt stort og har 1-1-3 og svake 2-8 i målforskjell. Lagets meget spennende midtbanespiller Tore Sørås er klar for Viking, men de har fått inn en viktig forsterkning i Christian Bwamy, som tidligere har vært meget god på dette nivået.

Bærum tapet 0-1 hjemme mot mitt elskede Skeid i forrige runde, og viser seg som et lag det er fryktelig vanskelig å ha på tippekupongen. Laget kan virkelig slå alle og tape for alle, men er på sitt beste et meget habilt lag. Ligger på 7.plass med 17p, men det er kort vei lenger opp på tabellen.

Hva forventer man av Follo i disse tider? Jeg tror Bærum tar dette.

GRORUD – BRUMUNDDAL LØR 22.07 16:00 TIPS: H Hjemmelaget avsluttet vårsesongen på grusomt vis med meget stygge 1-5 mot Asker, og det viste seg nok en gang at laget sliter voldsomt med å være påskrudd fra start av, noe som ga laget mange unødvendige poengtap på våren. Til tross for dette er laget absolutt å regne med i toppen og har 22 poeng på sine 12 første kamper, og har 4 poeng opp til førsteplass.

Grorud har 23 mål og er best i avdelingen på dette punktet sammen med Bærum, en lekker som en sil bakover med 22 mål, hvor bare Vålerenga 2 er verre.

Brumunddal med seier mot Finnsnes før sommerferien, men ligger til tross for dette rett under nedrykksstreken med sine 11 poeng. Laget har bare scoret 8 mål, noe som er svakest av samtlige lag i avdelingen, og på bortebane har de vært svært svake med 0-1-5 og 2-10 i målforskjell.

Grorud er klar favoritt, og får mitt tips her.

FINNSNES – KFUM OSLO LØR 22.07 16:00 TIPS: HUB Huff. Det er alt jeg har å si her. Denne kampen er vanskelig å tippe!

For NÅR skal det snu for Finnsnes? Laget ligger nederst med fattige 7 poeng, 2-1-9 og 11-17 i målforskjell, men utrolig nok har samtlige 9 tap kommet med ett mål. Laget spiller ofte jevne kamper, og har ledet flere kamper de har tapt, så noe må sitte i hodet på disse spillerne.

KFUM Oslo har reist seg etter en traurig start på sesongen, og ligger nå på 8.plass med 15 poeng, og har fått en luke på 4 poeng ned, og kan få kontakt med øvre halvdel. Laget har klare forventninger om å ligge høyere på tabellen. Fikk seg en stor smekk på FairPlay-skalaen med «skandalemålet» mot Brumunddal.

Helt åpen kamp. Alt kan skje. Det MÅ jo snu for Finnsnes snart?

KJELSÅS – ASKER LØR 22.07 16:00 TIPS: U Kjelsås har reist seg etter en meget svak start på sesongen og har fått en luke på 5 poeng ned til nedrykksstreken, og kan kanskje tenke på posisjoner litt høyere på tabellen. Laget har 16 poeng som de har tjent opp på 4 seiere, 4 uavgjorte og 4 tap, og en målforskjell på 14-16. «Som vanlig» scorer laget veldig få mål, men er også vanskelig å score på.

Asker med en kjempeformtopp rett før sommerferien med 4 strake seiere, som har ført laget helt opp på 6.plass på tabellen. Har de endelig funnet ut hvilken formasjon og spillere de skal bruke? 4-6-2 har gitt de 18 poeng og typisk nok 18-18 i målforskjell.

Dette stinker U, og det blir mitt tips.

SKEID – ALTA LØR 22.07 16:00 TIPS: U Rundens toppoppgjør kommer på Nordre Åsen når mitt elskede Skeid tar imot Alta.

Etter en kjip periode med mange tap og spillere svekket av Ramadan (visstnok) var det meget deilig å notere seg for en viktig 1-0-seier borte mot Bærum rett før ferien. Men seieren kostet oss, for til denne kampen er Ørjan Hopen og Mustafa Hassan suspenderte. Nykommer Sander Flåte fra Vidar er ikke spilleklar til denne kampen. 3-0-3 på hjemmebane hittil. Har sluppet inn 8 mål totalt, færrest i avdelingen.

Alta har vært meget solide i år, og ligger på 2.plass, et fattig poeng bak HamKam på lederplass. Laget har 7-4-1 på de 12 kampene og solide 21-11 i målforskjell. Avdelingens toppscorer heter Vegard Braaten, han speller for Alta og har scoret 10 mål i år.

I fjor ble denne kampen en scoringsbonanza, da vant vi 5-3. Det skjer nok ikke denne gangen. Jeg tror det ender uavgjort.

RAUFOSS – NYBERGSUND LØR 23.07 18:00 TIPS: H Rundens siste kamp spelles på søndag, når Raufoss tar imot Nybergsund på NAMMO Stadion.

Gutta i sort og gult er med i jakten på 2.plassen bak HamKam etter en blandet start på sesongen, og ligger på 5.plass med 18 poeng etter 5-3-4 og 18-13 i målforskjell. Slitt en del på hjemmebane hvor de foreløpig kun har registrert en seier.

Nybergsund kjemper for å unngå nedrykk, og ligger på 10.plass med sine 14 poeng etter 4-2-6. Er faktisk vært ganske solide på bortebane, hvor de står med 3-1-2. På hjemmebane har de slitt, og den eneste seieren kom i forrige runde mot serieleder HamKam.

Dette lukter hjemmeseier, som blir mitt tips.

4

Sjefssløggern

GRORUD – BRUMUNDDAL LØR 22.07 16:00 TIPS: H

Gledelig overraskelse på Grorud i går, da Dala tok sesongens 1. borteseier med 0-2. Mål av Rune Pettersen og Kristian Eriksen. Nok en gang scorer Dala etter langt innkast!

For Dala sn del blir det viktig å fortsette poengfangsten neste helg mot Kjelsås. Etter denne Kampen venter 3 knalltøffe kamper mot Hamkam (H), Raufoss (B) og Skeid (H).

1

Lilleborg

En av sesongens største overraskelser! Og jeg leser i medier at det var en fortjent seier. Den så jeg virkelig ikke komme. Meget sterkt av Brumunddal, men samtidig sier det litt om hvor ekstremt ustabile Grorud faktisk er. Tenk at laget ligger på 3.plass og nesten har sluppet inn flest mål av alle lagene i avdelingen.

Jeg tror fortsatt det blir for tøft for Brumunddal totalt sett, men de kunne ikke fått en bedre start på høstsesongen.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...