Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Odds Ballklubb - Klubbtråd 2017

I følge sagaen var det for over 1000 år siden en kjempe som gikk under navnet Orvar Odd. Dette var en heltemodig kriger, som ofte var på eventyr rundt i Nord-Europa. På sine eventyr hadde han med seg tre magiske piler, som alltid traff blink, og vendte tilbake til sin eier etterpå.

Lite ante nok Orvar at over 800 år senere ble fire personer i Skien enige om å stifte et idrettslag som er inspirert av hans navn. På loftet til polfarer Hjalmar Johansen så Idrætsforeningen Odd dagens lys i 1885. I starten var det idrettene skisport og turn, som var de største. I 1887 ble det vedtatt p kjøpe inn en fotball og starte en fotballklubb, men dette gikk ikke. Den 31. mars 1894 gikk det meget bedre og det ble opprettet en fotballavdeling i Odd, som ble hetende Odds Boldklub.

I de første tiårene på 1900-tallet var Odd Norges beste fotballag. Odd vant også Prøveligaen i 1914-1916. Klubben var også den første som fikk bryne seg på utenlandsk motstand når laget møtte skotske Rangers FC i 1911. Odd bidro med flere gode spillere, og hadde blant annet to spillere på det velkjente bronselaget fra 1936. Dette var Nils "påsan" Eriksen og Rolf Holmberg. Andre kjente Oddespillere var Einar "Jeia" Gundersen, som fortsatt har scoret nest flest mål for landslaget. Etter noen mørke år fra 1950 rykket Odd opp i Tippeligaen igjen i 1999, og har med unntak av sesongen 2008 vært i øverste divisjon siden.

Nok en ny god sesong er over, hvor klubben nådde sine mål. En ny seriemedalje har funnet veien til Skagerak. I EL ble det en pinlig affære med tap i 2. kvalikrunde mot PAS Giannina. For første gang i historie snittet Odd over 8000 tilskuere i løpet av en sesong, det eksakte antallet er 8039. I likhet med foregående år leverer klubben nok et pent økonomisk overskudd.

Informasjon:

Stiftet: 31. mars 1894

Trener: Dag-Eilev Akkerhaugen Fagermo

Ass. trener: Jan-Frode Nornes

Direktør: Einar Håndlykken

Hjemmebane: Skagerak Arena (enn så lenge, navnet er til salgs etter denne sesongen)

Kapasitet: 11900 (fra mars-17)

Tilskuerrekord: 12 436 (mot Borussia Dortmund)

Meritter:

NM-gull: 1903, 1904, 1905, 1906, 1913, 1915, 1919, 1922, 1924, 1926, 1931 og 2000

Tapende cupfinalist: 1902, 1908, 1909, 1910, 1921, 1937, 1960, 2002 og 2014

Seriesølv: 1928/29, 1951 og 1957

Seriebronse: 1927/28, 2014 og 2016

Odd sine plasseringer foregående sesonger:

2016: Bronse

2015: 4. plass

2014: Bronse

2013: 7. plass

2012: 10. plass

2011: 5. plass

2010: 5. plass

2009: 4. plass

Spillertropp.

Sondre Rossbach

Espen Ruud

Ardian Gashi

Vegard Bergan

Thomas Grøgaard

Oliver Berg

Ole Jørgen Halvorsen

Jone Samuelsen

Torbjørn Agdestein

Olivier Occean

Rafik Zekhnini

Viljar Myhra

Stefan Mladenovic

Fredrik Nordkvelle

Sigurd Haugen

Fredrik Semb

Eric Kitolano

Joakim Våge Nilsen

Fredrik Oldrup Jensen

Steffen Hagen

Erik Eikeng

Riku Riski

John Kitelano

Markus Kaasa

La oss håpe 2017 blir et enda bedre år for Odd, kjør diskusjon.

Heia Odd!

1
4,5k svar

4466 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Gunnar88

Jeg har noen tanker om hva som skjer i Odd, og hva som eventuelt skjer videre.

Som jeg har skrevet tidligere er det første og viktigste at vi får en avklaring rundt Fagermo. Han har avtale ut 2018. Jeg mener det blir helt feil hvis han vil lede laget ut 2018 og gi seg da.

Dette begrunner jeg på følgende måte. I mine øyne står Odd vet et stort skille nå. Flere spillere drar, og flere spillere må inn. Resultatet av dette er at det må delvis bygges et nytt lag. For å kunne gjøre det trenger Odd en trener som er villig til å gjøre det, har den kunnskapen som behøves og har den tiden som behøves.

Dette tror jeg tar mer enn 1 år. Ergo må Odd og Fagermo finne ut at han har motivasjonen, lysten til å bygge et nytt lag, samt at det frigjøres noe midler for å kunne klare dette.

Hvis vi ser på spillere i avgang (etter fakta og hjertet) så dreier det seg om Occean, Berg, Messoudi, Riski, Agdestein, Hussain, Våge Nilsen og Pape. Mulig det blir flere også.

Dette er 8 av 22, eller over 30 % av spillerstallen. I mine øyne vitner dette om veldig store omveltninger. Har kong Fagermo av Telemark den motivasjonen som trengs for å gjøre dette?

Jeg vet ikke, men hvis han ikke har det, bør han trekke seg etter kampen mot RBK førstkommende søndag.

Jeg mener at vi har Norges beste trener. Det er han, Håndlykken og resten av støtteapparatet som har løftet Odd fra en evig middelhavsfarer til toppen av norsk fotball, på tross av meget mindre ressurser enn hva flere av konkurrentene har. Jobben som har vært gjort er beundringsverdig og meget imponerende.

Hvis det viser seg at Fagermo ikke er klar for dette, håper jeg klubben viderefører spillestilen, og henter en trener som behersker denne. Dette vil begrense omveltningene i noen grad, og kan tilsi at Odd er tilbake allerede neste år.

For meg er det en mann, som kan klare dette. Tom Nordlie kan spillestilen, har en erfaring som få andre trenere i ES. Lyktes over all mulig forventning i Start, gjorde det greit i LSK, gjorde det bra i Kongsvinger, mislyktes i FFK (hvem gjør ikke det?), og gjør det bra i Skeid.

Jeg ser egentlig ingen andre som kan ta jobben. Andre navn jeg kunne akseptert er Mark Dempsey, som er den egentlige treneren av Team Røkke/Gjelsten. Men det virker som han er klar for start.

Uansett utfall, så blir vinterpausen minst like spennende som sesongen 2017.

5

cpatton

viktigste at vi får en avklaring rundt Fagermo.

Og der kom fastit - takk!

Kun et ørlite supplement - med bakgrunn i Fagermos egen ærgjerrighet og ikke minst lojalitet overfor klubben føler jeg meg ganske så sikker på at det er slik han selv ønsker det også.

2

Artaxerxes

Har kong Fagermo av Telemark den motivasjonen som trengs for å gjøre dette?

Jeg vet ikke, men hvis han ikke har det, bør han trekke seg etter kampen mot RBK førstkommende søndag.

Han melder seg neppe arbeidsledig frivillig hvis han ikke allerede har en jobb å gå til.

1

kmskrs

Blir litt sjokkert hvordan folk her inne har ståltiltro til Fagermo.

Null læring og null variasjon eller taktikk.

Fagermo var bedre når vi var fattige og ble tvunget til å bruke unge sultne gutter, nå går det på eldre spillere som ikke lykkes og Telemarkinger uansett nivå/alder, og de blør overhode ikke for drakta.

Feigingen tok Bergan ut av laget selv om han sa selv Bergan var beste stopperen i sommer......

Hvorfor?

Berg var eneste midtbanespilleren som fikk til noe som helst tidliggere i år, får han spille, nei yndlingene Nordkvelle og Oldrup skulle spille uansett.

Dere slakter Riski, og jeg syntes det er blodig urettferdig, han er jo eneste spilleren som faktisk skaper noe, samt han må redde kløna Ruud konstant. Tenk på hva Riski kunne utrettet om han kunne konsentrert seg om å score og ikke sprinte hjem å redde Ruud konstant.

4

ros

Fagermo har sitt system, og har hatt stort fokus på kontinuitet i laguttak og formasjon. Det er veldig viktig med kontinuitet i en oppbygningsfase, og det har fungert veldig bra. Evig takknemlig for det Fagermo har gjort i Odd.

Men nå er ikke Odd i noen oppbygningsfase lenger. Vi har stagnert. Det er ikke noe uforutsigbarhet igjen i Odd. For "trygge" arbeidsvilkår for spillerne fører til stagnasjon over tid. Det er det jeg føler Fagermo ikke har forstått. Han har bygget et godt lag, men har ikke den taktiske fleksibiliteten til å holde det "friskt" og uforutsigbart.

Enten må Fagermo innse at kontinuitet ikke alltid er det eneste som gjelder, eller så må vi begynne å tenke nytt.

4

HengeTrynet

Fagermo har sitt system, og har hatt stort fokus på kontinuitet i laguttak og formasjon. Det er veldig viktig med kontinuitet i en oppbygningsfase, og det har fungert veldig bra. Evig takknemlig for det Fagermo har gjort i Odd.

Men nå er ikke Odd i noen oppbygningsfase lenger. Vi har stagnert. Det er ikke noe uforutsigbarhet igjen i Odd. For "trygge" arbeidsvilkår for spillerne fører til stagnasjon over tid. Det er det jeg føler Fagermo ikke har forstått. Han har bygget et godt lag, men har ikke den taktiske fleksibiliteten til å holde det "friskt" og uforutsigbart.

Her er du spot on.

1

Gunnar88

Jeg antar at Everton - brann er førstevalget. Hvis den ikke vises eller spilles, så tror jeg at Odd vises på en eller annen kanal. I verste fall vises den på varden/ta.

3

Lezah

Hvis den ikke vises eller spilles,

Den vises uansett om den spilles eller ei, vi snakker tross alt om Brann her.

1

cpatton

Nei, nei, nei - fokuset på Fagermo etter kveldens fadese i Ålesund blir veldig feil!

De første 33 minuttene bør inngå som obligatorisk pensum i en hvilken som helst analyse av fotballens psykologi, fremtidige seminarer osv...

Ekstremt klønete av Semb ved straffen og det røde, men sånt skjer i nanosekundet når adrenalinet pumper for fullt. Da var det game over, men på den positive sida setter jeg Zekhninis mål. At akkurat han fikk det...

Rossbach og Bergan (her må det bli Hagen/Semb som skal kjempe om den ledige plassen) sto fram, i boka mi.

Kan nok bare skyte en hvit pil etter metall i år tatt målkonto i betraktning. Men i en sjuk liga, så...

Får trå til i Europa og hjemlig cup. Det ordner seg nok nogenlunde på sikt.

3

Aprilsnarr

Nei, nei, nei - fokuset på Fagermo etter kveldens fadese i Ålesund blir veldig feil!

Det er ikke Aalesundkampen isolert sett som gjør at Fagermo dras frem. Det handler om en lengre periode.

Odd har nå 5 kamper uten seier i serien. De har scoret 2 mål på disse, hvor av 1 idag, før altså 3 på rad uten scoring. Den eneste forandring blant de offensive 6 spillerne er at Oldrup måtte spille stopper mot Brann, mens Våge tok ankerrollen. Ellers har det vært helt likt fremre sekser i disse kampene.

Hvorfor skjer det ikke forandringer blant disse? Hvorfor får spillere som åpenbart er ute av form, fortsette å spille når de ikke leverer?

Se Occean idag. Vinner noen dueller ja, men slik som sjansen mot slutten, de skal sitte. Ufattelig treg. Og virker til å merke kondisen mer og. Mye småjogging/gåing når han skal være førsteforsvarer og jage ball. Flere ganger idag hvor han bare tusler rundt når spillerne spiller ball rundt han.

Odd har skapt klart minst sammen med Kristiansund i år. Det går bare ikke, og det er en trend som har vært synligere de siste årene. Lagene blir mer obs på Odds styrker, og de forsvarer seg bedre.

Per nå er Odd og Viking de minstscorende lagene i år.

Så dette handler ikke om Fagermo kun i kveld, her er det mange faktorer selvsagt, men det handler om at han ikke evner å være kritisk til sitt system og sin foretrukne ellver. En spiller som Berg har vært frisk i år. Mladenovic har utfordret og forsøkt. Nordkvelle vært direkte svak. Occean vært elendig. Vi har en spiller i Haugen som putter masse for Odd2. Mye mer enn Agdestein gjør.. Får Haugen tillit? Minimalt. Agdestein prioriteres foran, selv med elendig uttelling også på andrelaget.

Fagermo er en stolt mann, men stoltheten begynner ligne et problem, da han ikke virker ydmyk nok til å se svakheter i sitt system. Om det stemmer det Hahaug sier, at det finnes spillere på laget som irriterer seg over dette, så skal det ikke mange kamper til som det har vært hittil denne sesongen før det kan bli intern uro.

3

cpatton

Lagene blir mer obs på Odds styrker, og de forsvarer seg bedre.

Akkurat det hadde noen av oss her inne en meningsutveksling på for få dager siden og jeg er enig.

Men ser vi på Fagermos tid i Odd så har vel så mye spill foregått sentralt direkte mot mål som innlegg fra kant. Det gjelder bare å ha de riktige (gode nok) spillerne til å kunne uføre det. En av styrkene til Odd fra tida med Kovacs og Brenne bla var at det ikke kun hadde ett moment å spille på i angrep, det var snakk om tre, opptil fire. Altså med Fagermo!

En bør ikke verken være synsk eller i slekt med Snåsamannen for å forstå at det murres i spillekrokene i klubben. Sånn sett er jeg helt enig med deg i at nye kluter må få sjansen - det har jeg ropt meg hes på her inne. Vil også bidra til en bedre treningskultur som summa sumarum kun kan gå i pluss, etter mine begreper. Ett eksempel - om ikke Semb og Hagen er de som nå må kjempe om en startplass så melder jeg meg direkte ut.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...