Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg følger Sarpsborg 08 tett. I tippeligasammenheng er jo vi en såkalt lavbudsjettklubb, med et budsjett på mellom 40 og 50 millioner. I forbindelse med at skattelistene for 2015 ble offentliggjort, forsøkte jeg å skaffe meg en viss oversikt over lønnsnivået i de ulike klubbene. Rosenborg var selvfølgelig i en klasse for seg, og også Molde, Vålerenga og Godset, og til en viss grad Odd, leverte solide gasjer. Likevel ble jeg overrasket over hvor små lønnsforskjeller det faktisk var mellom 08 og klubber som AAFK, Viking, FKH, LSK og faktisk til en viss grad Brann (i alle fall nå som de to best betalte forsvinner). Dette er jo klubber som har vesentlig høyere budsjett enn 08 (og også klubber som for eksempel Glimt, TIL og Stabæk). Når dette bare gir små utslag på lønnsposten, sliter jeg litt med å forstå hvor pengene forsvinner. Er det noen som har fornuftige betraktninger rundt det?

2
33 svar

33 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Champis

15-16 årsverk - av de er det 9 på heltid pr. i dag

1

Dypdykk

Stabæk har altså 15-16 årsverk i utviklingsavdelingen, og det går på elitebudsjettet? Det kan vel ikke stemme?

1

Slettelusker

Nei, det gjør det heller ikke. Jeg kjenner et par av de "15-16" og for dem er dette deltidsengasjementer, ved siden av vanlige "sivile" jobber. Av de 15-16 er det vel et lite mindretall som lønnes for full tid.

1

Champis

Dette er eliteavdelingen, som drifter G7-G19. Breddeavdelingen driver utenom, men der er det vel mest foreldre. Jenteavdelingen kommer også i tillegg.

1

Champis

Sjekket opp for Stabæk sin del, og selv om de ikke er blant de med høyest budsjett, har de hvert fall 15-16 årsverk på 7-19 år.

1

KingKongHalvor

Men er bredde og elite i samme budsjett da? Virker lite sannsynlig at man har 16 årsverk på utvikling, i tillegg til en spillerstall på 22-24, trenere, støtteapparat og administrasjon, baneleie, reiser og alt mulig annet for 40 mill.

1

Marrern

Men er bredde og elite i samme budsjett da?

Ikke her i byen ....

1

MyWays

Men Brann er i ferd med å redusere lønnskostnader på spillersiden også. Nå som Demidov og Huseklepp er på vei vekk vil det bli frigjort noen millioner i lønnsutgifter, som ikke kommer til å bli knyttet opp igjen i samme grad når disse spillerne erstattes.

Jeg tror det nye lønnstaket ligger på rundt 900k, uten bonuser.

1

KaffeOrginal

eg tror det nye lønnstaket ligger på rundt 900k, uten bonuser.

igjen - hvordan påvirker dette "taket" budsjettet .

De fleste høye lønninger har jo blitt betalt delvis av Brann og delvis av andre .

Dette skal vi jo fortsette med om vi virkelig vil og får noen til å betale det som er over "taket" ( pipen ? )

1

MyWays

igjen - hvordan påvirker dette "taket" budsjettet .

Jeg vil jo tro at der Brann gjerne betalte 1,5 - 2 mill før, henter de inn noen hundre tusener på å ha et langt lavere lønnstak nå. Greit nok at investorer har vært med tidligere, men Brann har vel betalt mesteparten av lønnen. Sign-on-fee og alt dette er en annen sak, og bør kanskje ikke blandes inn.

Uansett. 900 000 er mindre enn f.eks 1,5 millioner. Og det var for relativt kort tid siden en helt ordinær lønning i Brann.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...