Nye VGD er lansert! Mer informasjon

For ti år siden var det jo en stadionboom av dimensjoner i Norge, men de siste årene har det vært roligere. Det har jo sin opplagte forklaring i at veldig mange klubber nå har et anlegg som er tilfredstillende. Ser man på dagens TL-klubber (2016), er det vel Stabæk, Glimt, Tromsø og S08 som fortsatt ikke er i mål.

Når det gjelder 08, bygde man ut hovedtribunen i 2013. I tillegg har man laget mer provisoriske løsninger, med mobile tribuner, dog med faste tak og vegger. Før neste sesong er det kun en kortside, borteseksjonen, som ikke har tak. I utgangspunktet ønsker klubben å bygge et helhetlig og moderne anlegg, men sitter nå litt i saksa både ifht til kommune og jernbane. Kommunen eier anlegget, men har ikke midler til å investere ytterligere. Derfor ønsker 08 å overta deler av anlegget, og selv være ansvarlig for utbyggingen. Dette skal kommunen utrede neste år. Uansett kommer man ikke mye lenger før Jernbaneverket har bestemt seg for trasevalg, og man får kjennskap til de konsekvenser det eventuelt får for anlegget.

Hvordan er det med Glimt, Tromsø og Stabæk? Jeg leser at det er planer og skisser både her og der, men ut i fra hva jeg klarer å finne, virker det ikke som om noe er besluttet. Dessuten er det vel ganske konkrete planer i Sandnes, men hva er egentlig status der per nå?

1
522 svar

522 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

BigGeorge

Jeg har full forståelse for at det er mange som lurer på status rundt ny stadion. Tanken vår er å informere hyppig og lage en egen side med statusoppdatering på ny stadion når vi har litt mer håndfast informasjon fra kommunen.

Stabæk Fotball har ikke lagt ut noe informasjon i det siste ettersom planarbeidet ble satt på hold i sommer. Årsaken er at vi diskuterer retningen på stadion med kommunen og de jobber nå med å utrede det. Regner med at det er klart i løpet av oktober. Det er Stabæk Fotball som har bedt om denne utredningen og det er derfor ikke kommunen som er skyld i forsinkelse av saken som skulle opp i september.

Fra vår side er det ikke ønskelig med oppmerksomhet fra media på nåværende tidspunkt (primært Budstikka). Da risikerer vi at mange kommer med meninger uten å forstå hele grunnlaget og det kan forsinke fremdriften.

Det jeg kan si er at vi er veldig fornøyd med dialogen vi har med kommunen og vi føler at arbeidet med ny stadion blir prioritert.

Med vennlig hilsen

Jon Tunold

Daglig Leder

4

BigGeorge

Stabæk Fotball har ikke lagt ut noe informasjon i det siste ettersom planarbeidet ble satt på hold i sommer. Årsaken er at vi diskuterer retningen på stadion med kommunen og de jobber nå med å utrede det. Regner med at det er klart i løpet av oktober.

Vi venter på litt mer info i oktober.

1

helvis

Hvem er vi?

1

Groundhopper

Jeg fikk gleden av å være med på en omvisning på nye Sandnes Stadion i går, i forkant av Viking v Godset.

Jeg ble imponert over hvor nøkternt og fornuftig dette prosjektet planlegges. Sikkert ikke vanskelig å legge frem dette på en positiv måte når supporterne er gira, men de tar på ingen måte av i Sandnes.

Det eneste som mangler for at anlegget er godkjent av UEFA er antall sitteplasser. Det skal i første omgang installeres 6 046 sitteplasser, om jeg husker riktig i farta.

Ståplasser på feltet til begge supportergrupper, men her vil det installeres såkalt "safe standing" og når det blir klart skal det, slik jeg forsto det, til slutt blir nok seteplasser til at det kan spilles e-cup på anlegget.

Ellers budsjetteres det med 1 500 tilskuere i snitt, meldte daglig leder, noe som tilsvarer dagens snitt. Snitter de på halvfullt vil det gå "veldig bra" for klubben.

Meldes klart i januar, med første treningskamp i februar.

Knipset noen bilder, men det er egentlig ikke sååå interessant da seter og matta ikke er på plass ennå.

3

Obban

Ståplasser på feltet til begge supportergrupper, men her vil det installeres såkalt "safe standing"

Da høres det som reduksjonen fra planlagte 7582 til 6046 sitteplasser er på grunn av at noen felter er gjort om til ståplasser?

1

tokk

gjort om til ståplasser

Da skulle det blitt flere, regnes vel 1,5 ståplasser per sete.

1

malacay3

Gleder meg til å se stadion til Sandnes ferdig. Ser lekker ut på tegningene.

malacay

3

Obban

I morgen kl 13:30 tas endelig første spadetak for ny stadion i Sandnes! Planlagt ferdig 4. kvartal 2019. http://osterhusarena.no/

3

BigGeorge

Blir det utkastet til 7500 tilskuere som bygges eller har man gått ned på utgiftene ? 155 mill høres lite ut.

1

aIseboy

7582 tilskuere.

Man har gjort enkelte kostnadskutt. Man vurderte også åpne hjørner for å spare ytterliggere, men droppet heldigvis det.

Jeg har ikke kompetanse til å si noe om prisen, men vi skal huske at regionen har vært inne i en dårlig tid etter at nedgangskonjunktur i oljesektoren. Det har helt klart slått ut positivt for utbygger kostnadsmessig, da det har vært langt lavere byggeaktivitet de senere årene.

Ellers er jo flere av aktørene som skal bygge stadionen (Masiv, Øster Hus, Sig. Halvorsen, Prosjektil etc.) sterkt inne på sponsorsiden i klubben, og legger sannsynligvis ikke inn like store marginer som de ellers ville ha gjort.

Utover de 155 millionene, så skal leietakere (blant annet Lyse) bruke ca 40 millioner inne i selve stadionkroppen.

2

malacay3

Ser veldig stilig ut på tegningene, håper sluttresultatet blir like bra.

Malacay

1

Groundhopper

Da håper jeg dere rykker opp neste sesong. Denne ser bra ut!

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...