Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er da opp til klubbene å bestemme hvilke spillere de ønsker å benytte., ingen skal nekte de å bruke 11 lokale spillere. Har Ddds BK blitt så høye på seg selv at de ønsker å legge føringer for hvordan andre klubber skal drives? Håndlykken og Fagermo, for en gjeng.

1
thomzi Det er da opp til klubbene å bestemme hvilke spillere de ønsker å benytte., ingen skal nekte de å bruke 11 lokale spillere. Har Ddds BK blitt så høye på seg selv at de ønsker å leg...

De ønsker selvfølgelig å styrke egen konkurransesituasjon. Dersom de kan bidra til å innføre begrensninger for andre klubber, som ikke påvirker egen klubb, så er det ikke rart at de ønsker det.

Problemet er vel at det gjerne ikke hjelper utviklingen av norsk fotball å fylle på med to lokale talenter som ikke er gode nok for troppen, på bekostning av to utledninger som er gode nok.

2

Saken handler om utlendingskvoten. Et ønske om å redusere utlendingskvoten ytterligere i håp om å gi norske talenter mer spilletid. NFF sa nei, punktum satt.

Norge har allerede resterektive regler på dette, og jeg mener at dette ikke bør skjerpes ytterligere, selv om tanken er god.

1

Tanken er vel nettopp å gi de som ikke er gode nok sjansen til å bli gode. Dette vil selvsagt gjort norsk fotball dårligere på kort sikt og muligens bedre på lengere sikt.

Uansett tror jeg NFF valgte rett her.

1

En reduksjon av utenldningskvoten vil ikke bedre noe. Det vil bare svekke nivået i TL ytterligere og bidra til at spranget opp til de nestnest-beste, nest-beste og beste ligaene blir enda større.

Se heller på kvaliteten i talentarbeidet. Der har vi en lang vei og gå. Det gjelder også Fagermo og supertalentene hans på Brøndby-benken.

2

Vi har for dårlige talenter i Norge. Det er problemet. Ikke at utlendingene er for mange, eller for gode.

Bedre norske talenter, så blir de også prioritert helt rått. Ingen ønsker å bruke Jukka Pissonen fra Helsingfors, hvis de har Ole Olsen som er akkurat like bra å hente opp fra juniorstallen. Alle vet at tilhørighet, indentitet og lokal forankring betyr noe.

Blir ikke noe enklere av at de beste unge knapt får spilt noe for sine respektive norske klubber, før de blir hanket inn til utenlandske klubber, gjerne før de har rukket å bli ferdig med tenårene.

Mer sosialdemokratisk Fagermo-regulering vil ikke hjelpe en skitt.

2

Lignende innlegg

Laster...