Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Klubbenes utviklingsavdelinger

Har dere oversikt over hvordan deres egen klubb driver utviklingsarbeid? Her vet jeg at det finnes mange ulike modeller. Noen klubber er jo rene eliteklubber, som kun har gutte- og juniorlag i tillegg til a-laget. Andre har vel en større breddeavdeling, men lag helt ned til knøtt og lilleputt.

Jeg kan si litt om S08. Vi har jo guttelag og juniorlag som begge spiller i nasjonal liga. Klassene under der er det breddeklubbene i distriktet som tar seg av, men jeg tror 08 har noen type talentsamlinger allerede fra tolvårsalder. Klubben har en ansatt som jobber ut i mot breddeklubbene, men jeg vet ikke hvor stor den ressursen er. For øvrig har vi toppspillerutvikler og utviklingssjef i full stilling, samt junior- og guttetrener i det jeg vil tro er omtrent halv stilling hver. I tillegg har man jo ressurser rundt som er frivillige eller lønnet på en lavt nivå (assistenttrenere, keeptertrenere).

Hvordan er utviklingsarbeidet organisert i deres klubb, og hvor mange ansatte er det?

1
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Dypdykk

Helårs og helårs. De trener vel sammen regelmessig (en gang i uka kanskje), samt spiller ulike turneringer. Men de er fortsatt hjemmehørende i moderklubben, etter hva jeg har forstått.

1

Flammen2

Jeg kan si litt om S08. Vi har jo guttelag og juniorlag som begge spiller i nasjonal liga. Klassene under der er det breddeklubbene i distriktet som tar seg av, men jeg tror 08 har noen type talentsamlinger allerede fra tolvårsalder.

Ikke noe helårsopplegg for talenter under 14-15 år mao? Nei, det er ikke rart vi henger etter når det kun er noen talentsamlinger for de fra 12 år.

Det er vel den særegne norske mentaliteten at unge tar skade av konkurranse og topping i ung alder som må brytes ned, men kanskje vi er på vei mot noe bedre. Det må til. Toppklubbene bør hente inn de beste fra ung alder, få de vekk fra fotballpappaene uten peiling, og inn i et fotballmiljø.

1

Skvirre

Jeg mener Sarpsborg sin modell virker fornuftig, og tror det er en modell flere burde vurdere. I enkelte kretser dreper toppklubben satsingen i breddeklubbene ved å hente spillere over en lav sko, samtidig som at de ikke har et apparat som klarer å følge opp de yngste på en god nok måte. Konsekvensen er at satsningen og tilbudene i breddeklubbene forsvinner, samtidig som at det uansett blir bruk og kast blant de 13-14 åringene som ikke er blant de beste i toppklubben de kommer til.

Da er det bedre bruk av ressursene å kunne bidra til å styrke satsingen i enkelte av "breddeklubbene" samtidig som at man kan gi de største talentene tett oppfølging.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...