Fotball - Norsk

JadeFalcon

Hvorfor kan ikke Eliteserien spilles i vinteren?

Danmark og England gjør det. Og årstiden er omtrent det samme som i Norge. Minusgrader og regn er vanlig i Storbritannia og vår skandinaviske nabo.

1
35 svar

Litt mer klimaendring så er vi der.. Om vi vil være fleksible så går det nå også. Her på nordvestlandet har det vært 7-8 plussgrader siste dager og vi kunne spilt en kamp. Sist helg var det mye snø og minus. Så vi må altså være fleksible, men 5-6 runder hadde nok man fått til i løpet av vinteren..

1

Og årstiden er omtrent det samme som i Norge.

Årstiden er ikke "omtrent den samme", den er pr definisjon den samme, men temperaturen er ganske forskjellig fra f.eks England til Tromsø.

1

Her på Vestlandet hadde det gått helt fint, her har vi stort sett samme temperatur på julaften og st. Hans, men det er jo en del områder av landet som ikke akkurat har et klima som er sammenlignbart med England og Danmark.

1

Fordeler: Kan få kombinere hvit jul og fotballkamper.

Ulemper: Norske lag vil ikke være i knallform til europa-kvalifiseringer.

Forslag til regelendring: I perioden f.o.m. 1. november t.o.m. 15. mars skal banene dekkes med is og korrekt fottøy er skøyter. Grunnet risikofaktor skal skøytene være sløve og leggskinn som faktisk gjør noe er påbudt.

1
Floflofloflo Fordeler: Kan få kombinere hvit jul og fotballkamper. Ulemper: Norske lag vil ikke være i knallform til europa-kvalifiseringer. Forslag til regelendring: I perioden f.o.m. 1. novem...

Forslag til regelendring: I perioden f.o.m. 1. november t.o.m. 15. mars skal banene dekkes med is og korrekt fottøy er skøyter. Grunnet risikofaktor skal skøytene være sløve og leggskinn som faktisk gjør noe er påbudt.

Du vil utvide bandyligaen du....

2
zephyrus Ser for meg hjemmekampene til Tromsø... Det hadde blitt mer snøballkrig enn en fotballkamp.

Spille i snøvær er ikke det verste. Se heller for deg å spille i null-grader og sludd, gjerne ispedd mye vind. Sånn er gjerne vinteren i Tromsø.

Skal man spille fotball året rundt i Norge da må det bygges innendørs fotballbaner. Det var snakk om å bygge det i Tromsø for noen år siden, tror det var i anledning det grandiose OL-prosjektet her i byen, men det ble skrinlagt.

1
Tormund Spille i snøvær er ikke det verste. Se heller for deg å spille i null-grader og sludd, gjerne ispedd mye vind. Sånn er gjerne vinteren i Tromsø. Skal man spille fotball året rundt...

Spille i snøvær er ikke det verste. Se heller for deg å spille i null-grader og sludd, gjerne ispedd mye vind. Sånn er gjerne vinteren i Tromsø.

Ser for meg Fjordkraft, Lyse, Skagerak Energi med flere hadde gnidd seg i hendene over de strøm regningene det hadde blitt. Norge er en vinternasjon og er helt kokos å legge serieåpning til samme helg de flyr rundt på oppe i Holmenkollen men likevel mener noen at minusgrader, 100 tilskuere, tele i bakken på potetåkre er veien å gå.

Høres mer ut for meg at vi prøver å bli som Skottland.

1

Norge er selvsagt vesentlig lengre nord enn England og Danmark, men hvorfor skulle vi ønske å spille om vinteren?

Selv om vi klarer å holde banene i akseptabel stand så er det jo ikke veldig fristende å gå på kamp i drittvær. Samtidig vil vi i enda større grad konkurrere med vinteridrettene som står knallsterkt i Norge.

Fotball er en sommeridrett.

1

Fordi klimaet ikke kan sammenlignes med disse landene, sett over hele Norge.

I tillegg så førse problemene enda lenger nedover, når man skal ha opp og nedrykk mellom divisjoenen, så hjelper det ikke at kun Tippeligaen spilles over vinteren, eller ønsker du at lagene i Tippeligaen skal være fastsatt uten opp og nedrykk, eller skal kamåpene i underliggende serier også spilles over vinteren, med en veldig lang vinterpause?

La nå fotballen spilles da det er mest naturlig, jeg tror til og med jeg hadde skallet av etterhvert om jeg skulle stå i kulden sesong etter sesong.

1

Men hvorfor vil du egentlig at norsk fotball skal spilles midt på vinteren?

Jeg regner med at det er fordi du vil at norske lag skal gjøre det bedre i europacupene. Hvis ja, har både Rosenborg og Molde bevist at det går an å gjøre det bra i Europacupen bare man har et lag som er godt nok.

1
Svartbaken Her på Vestlandet hadde det gått helt fint, her har vi stort sett samme temperatur på julaften og st. Hans, men det er jo en del områder av landet som ikke akkurat har et klima som...

Vi kan gå med på at vi kutter landet da . Serien kan spilles i sørlige deler av landet slik vi gjorde før .

Jeg tenker at ett naturlig sted å begynne kutten på er like sør for Trondheim f.eks. Alt nord for det må ut og bort slik at vi kan spille hele året !!!

2

England spiller fotball på vinteren fordi man spiller cricket på sommeren. Selvsagt helt idiotisk.

1
stc887 [sitat…] Ser for meg Fjordkraft, Lyse, Skagerak Energi med flere hadde gnidd seg i hendene over de strøm regningene det hadde blitt. Norge er en vinternasjon og er helt kokos å leg...

Teknisk sett er det lite som hindrer at vi kan spille om vinteren her til lands, selv i nord, om viljen er til stede. Men som du påpeker, man skal ha tilskuere på plass også, lykke til med det.

Selv vinteridretter drar jo lite tilskuere til "normale" eventer, det er kun Holmenkollen og EM/VM og større ting som lokker folk. Lurer på hva publikumssnittet på Norgescup i skihopping, langrenn eller skøyter er på for tiden .....

1

Danmark og England gjør det.

Nåja, de er ikke helt likestilt, Superligaen har 10 uker pause fra desember til februar, så de spiller ikke hele vinteren.

1

Vår veldig korte sesong har nok en del skyld mtp nivået på norsk fotball. Samtidig ikke så lett å gjøre noe med klimaet. For ungenes del bør vintersesong være futsalsesong, så hadde vi muligens produsert litt flere ok+-talenter.

En løsning på klimaproblemet er å spille i hall når snøen kommer og til gressplenene er i respektabel forfatning igjen på vårparten. Kan dog bli ganske så mange kamper innendørs for lagene nord for Trondheim.

1
Laster...