Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Forslag til forbedring av norsk fotball.

-Trene mer teknikk og kanskje forsvar

-Flere eliteserieklubber burde ha sitt eget akademi

-Kun utenlandske landslagsspillere til Norge

-La flere unge spillere få sjansen

-Reduser Eliteserien til 12 lag

-Kanskje innføres en ny Royal League

1
46 svar

46 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Antonz

I Norge har vi noe som heter kulturskole, der foreldrene betaler for at sine håpefulle kan få sin undervisning av høyt kvalifiserte og offentlig lønnede musikklærere. Dette skjer ofte innafor grunnskolens tidsrammer (SFO/skoletid). Nedre aldersgrense for å starte finnes knapt.

Spiller man fotball er det fyfy å utvikle sitt talent før fylte 14 år. Alle er vi like. Læreren er ofte en far eller mor som mer eller mindre motvillig er bltt satt til å aktivisere noen barn med en ball. Utdanningen til disse foreldrene er ofte så som så.

Etabler idrettskoler over det ganske land på lik linje med dagens kulturskoler. La barna få utøve sin idrett ledet av høyt kvalifiserte og lønnede trenere/idrettslærere. Egenbetaling fra foreldre på samme måte som for kulturskolene. Men- dette er jo fy fy...

3

granateple

Spiller man fotball er det fyfy å utvikle sitt talent før fylte 14 år. Alle er vi like. Læreren er ofte en far eller mor som mer eller mindre motvillig er bltt satt til å aktivisere noen barn med en ball. Utdanningen til disse foreldrene er ofte så som så. Etabler idrettskoler over det ganske land på lik linje med dagens kulturskoler. La barna få utøve sin idrett ledet av høyt kvalifiserte og lønnede trenere/idrettslærere. Egenbetaling fra foreldre på samme måte som for kulturskolene. Men- dette er jo fy fy...

Enig med du!

Jeg er selv en av de fedrene som har spillt fotball hele livet, og som av noen dermed er funnet kvalifisert til å trene unger i 6-7 års alderen.

Jeg hadde jo ikke peiling på hva jeg drev med og ødela kanskje lysten for noen til å fortsette med fotball.

Alle klubbene bør ha ett utdannings opplegg for alle trenere, selv for de som kun trener de minste.

Kravet til trenere bør økes etterhvert som man trener eldre spillere, og på 12-13 års nivå bør det i allefall være proffe trenere tilgjengelig på en del treninger.

Som førsteårs junior bør trenergjerningen være overtatt helt av mennesker med solid fotballfaglig utdanning.

De større klubbene i regionene må i størregrad samarbeide med kretsene om å bygge "akademier" der de beste dyrkes som i andre idretter.

Om det er stuerent å flytte på hybel i trøndelag for å gå på ski for Strindheim som 15-16 åring, burde man akseptert tilsvarende innen fotball også.

Av en eller annen grunn blir ski idretter sett på som alvor, men fotball skal være lek opp på junior nivå.

Unge konkurer i langrenn fra starten av, men i fotball er det deltakelse og lik spilletid som er viktigst.

Det er kanskje ikke så rart at vi er så mye bedre i ski enn fotball?

1

zetta

Det er viktig å ta tak i barnefotballen. Men det er også viktig at vi ikke glemmer voksenfotballen. Bergdølmo går ut og sier at norske trenere rett og slett ikke holder mål. Dette er noe vi må ta tak i hvis vi skal bli bedre.

1

lsklars

Jeg har en følelse at du kanskje ikke er sikker på alle punktene, kan dette stemme?

3

JadeFalcon

Uansett, jeg er dritglad vi ble kvitt Høgmo. Han står kanskje for utviklingsfotball, men det passer ikke for Norge p.d.d. Kanskje om 10 år. Men gleder meg til å se kynisk og destruktiv fotball igjen hehe.

1

zetta

Det er ikke tilstrekkelig å prøve på utviklingsfotball. Man må også ha reell kompetanse.

1

Retnuh_Flim

Trudde dette var en tråd som skulle handle om hvordan vi skulle forbedre Vgd forumet Fotball - Norsk.

Så med en gang for meg en poll hvor exo skulle stemmes ut(igjen) og greier.

Jeg er dypt skuffet.

1

thewaterfall

Drillo og Eggen sine måter å spille fotball på har samme grunnmur og struktur. Der Eggen valgte å utvikle mye av det offensive med ball i laget gikk Drillo motsatt vei og utviklet defensiv organisering og det å utnytte motstanderens svakheter.

Problemet er at de som skulle kopiere Drillo satte seg ikke godt nok inn i hva filosofien og spillemåten gikk utpå, men satte opp et lag i 4-5-1 hvor det ofte ble slått langt på en stor spiss. Det er mitt inntrykk kort oppsummert. Så snudde trenden, fordi vi måtte ha teknikere. Problemet er at vi for det meste kun har klart å utvikle en type spiller av gangen, enten de litt mer fysisk robuste eller små teknikere. Hvis vi lykkes med en bra miks og har en bra trener så kan vi få et brukbart landslag.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...