Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Per Ciljan Skjelbred gir seg på landslaget

I et langt innlegg på Skjelbreds Instagram-profil annonserer han sin avskjed med landslaget. I en alder av 29 år.

Greit nok at han ikke har levert all verden med flagget på brystet, men feil posisjon (konstant), og han er en få spillere vi har som spiller fast i en topp 4-liga. Synd.

1
200 svar

200 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

trøndergutten

Da jeg leste denne nyheten i dag ble jeg trist. Derfor følte jeg for å skrive et lengre innlegg. Det er 3 flytende årsaker til at jeg synes dette er trist:

1. Jeg er virkelig glad i han (ikke at jeg kjenner han personlig altså). Jeg er glad i spillertypen og jeg er glad i hvordan har fremstår som person. Jeg synes det er synd at vi mister en slik type på landslaget.

2. Jeg ble sittende å lese både i diverse kommentarfelt og her inne, og mener all negativiteten mot han er ufortjent. Jeg håpet han nå virkelig fikk sjansen til å motbevise dere alle, fordi:

3. jeg mener Lagerback kunne fått det beste ut av han. Jeg tror både formasjon og filosofien hadde passet han perfekt. Pluss at han hadde fått spille i den posisjonen han er best.

Noen av kommentarene jeg har lest er:

"Like greit. Hva er hans største meritter etter 10 år på landslaget? Assist mot Aserbajdsjan i 2014?"

"Bra! Da slipper vi rekorder i tilbakespill og tversoverpasninger"

"Dette var utrolig gode nyheter for landslaget."

"Sånn er det med norske spillere..nok penger og spille golf. Har vel aldri spilt 1 hel kamp..."

"På tide. Blir ikke noe savn."

"Middelmådig spiller på sitt beste."

Det kunne tatt med mange flere, men stopper der. Det er flere som mener han er for dårlig, for lite kreativ, er en dårlig kaptein osv osv.

La oss først ta det med at var kaptein på landslaget. Han var det beste alternativet. Dels fordi det er mangel på kapteinstyper på landslaget, men også fordi han har noen egenskaper som gjorde han egnet. Han er vant til å spille store kamper, han har masse erfaring, han tar vare på andre (omsorgsfull), han hadde en sterk standing i spillergruppa, og kanskje viktigst av alt, han er en spiller og person som aldri gir opp. Han har opplevd flere motganger i sin karrière, men han har alltid kommet tilbake. Jeg kan si meg enig i at han ikke er den beste kapteinen landslaget har hatt, langt derifra, men han var altså det beste alternativet og gjorde nok så godt han kunne.

Så over til prestasjonene hans på landslaget. Har han spilt spesielt bra? Nei, absolutt ikke. Er det hans egen skyld? Kanskje litt, men størsteparten av skylden må vi legge på Høgmo. For hvilken spillertype er Skjelbred? Han startet karrieren som en liten spinkel teknikker. I Rosenborg ble han brukt både som indreløper, høyreving og sentral offensiv midtbanespiller. Jeg husker ikke helt, men mulig han ble brukt litt mer dypliggende på midten også, men det var isåfall ikke så ofte. Hvilken spiller er han i dag? I dag er han et rivjern sentralt på midten hos et av Tysklands beste klubblag (faktisk den beste klubben som en norsk spiller spiller på for øyeblikket. At både han og Jarstein spiller der, men blitt utnyttet så dårlig på landslaget er helt utrolig). Han er ikke den som er mest kreativ, slår geniale pasninger, får assist eller scorer mål. Joda, han har fortsatt en helt ok nærteknikk på små flater, men jobben hans er å løpe, dekke rom og vinne ball. Og det gjør han mesterlig. Både han (og Jarstein) er altså fast og viktige spillere på Hertha.

Hva er det så Høgmo gjør (la meg bare legge til at heller ikke Drillo fikk utnyttet Skjelbred godt nok.)? Jo, han plasserer han på vingen. Det er totalt idioti. For å si det på Eggensk: Det er total mangel på godfot. Det er elendig utnyttelse av de egenskapene han besitter. Selvfølgelig fungerer det ikke og han blir byttet ut. Det er til nøds greit å gjøre denne feilen en gang, men den blir gjentatt gang på gang på gang. Og det samme skjer hver gang. Skjelbred spiller dårlig og blir bytte ut. Det er ikke sånn at man blir en dårlig fotballspiller på 1 uke. Presterer du godt på et av Tysklands beste lag, for deretter å prestere elendig på landslaget uka etterpå, er det som regel landslagssjefens feil. Heldigvis er det mange som ser det, men som vist ovenfor er det fortsatt mange som mener dette er Skjelbred sin feil.

Hvorfor tror jeg så at Lagerback hadde gjort Skjelbred så godt? Jeg nevnte det kort i starten av dette etterhvert så alt for lange innlegget, men la meg utdype litt mer. Lagerback er for det første en trener som er flink til å utnytte spillernes styrker og han bruker spillerne der de passer best på banen. For Skjelbreds del er det som sagt sentralt på midten. Jeg tror at Lagerback vil spille med en 4er på midten, og da trenger man en type som Skjelbred. Ved siden av en mer kreativ type, kunne Skjelbred vært den som dekket rom, løp, taklet og vant ball, for så å få den videre til de mer kreative spillerne. Skulle Lagerback finne på å spille 4-2-3-1, hadde Skjelbred også vært perfekt som en av de 2 dyptliggende i den formasjonen. Han mestrer som sagt denne rollen som kriger og ballvinner perfekt i Hertha. Det er ingen grunn til at han ikke skal kunne gjøre det på landslaget, bare han får lov til å være den type spiller.

La meg til slutt si at jeg forstår hans avgjørelse. Jeg forstår at man mister motivasjon etter flere år med Høgmo. Jeg forstår at man mister motivasjon når man som kaptein må stå å svare på den (velfortjente) kritikken mot landslaget. Jeg forstår at man mister motivasjon når man blir byttet ut i hver kamp fordi man spiller dårlig, men at det er fordi man blir brukt helt feil. Jeg forstår at man mister motivasjon når kritikerne ikke forstår hvorfor prestasjonene er som de er. Jeg forstår at man mister motivasjonen når man føler at man ikke får spille på sine styrker. Jeg forstår at man mister motivasjon når nesten alt håp for denne kvalifiseringen allerede er ute. Jeg forstår også at man ønsker å tilbringe mer tid med familien når man har 2 små barn. Som fotballspiller mister man mye tid med familien. Likevel synes jeg det er synd at han ikke finner motivasjon til å gi det en sjanse videre. Vi har fått inn en ny landslagssjef som bringer håp og entusiasme, både til folket og forhåpentligvis til spillerne. Tydeligvis har Høgmo klart å ødelagt motivasjonen så mye (+familiesituasjonen selvfølgelig), at selv Lagerback ikke var nok.

PS. Korrekturlesing gidder jeg ikke. Så lev med alle feilene dere finner.

21

deleted3041664

Dæven, har du vurdert å gi ut bok?

2

trøndergutten

Haha. Sånn går det når man er frustrert. Da flyter det ut.

1

deleted3041664

Jeg ble sittende å lese både i diverse kommentarfelt og her inne, og mener all negativiteten mot han er ufortjent.

Ved å spille i fast i en bundesligaklubb får han nok sjanser til å bevise at han er en ok fotballproff.

Trenger ikkje det ubrukelige norske landslaget.

1

Trolljegern

Fantastisk innlegg, trøndergutten. Jeg håper virkelig Lagerbäck får overtalt ham til å bli med videre, jeg har venter på å se ham sentralt på banen på landslaget altfor lenge!

1

Sulfat

"Med dette forlater kapteinen skuta. Ei skute med godt mannskap og en ny los, som har stø kurs mot neste mesterskap."

Kaptein Ciljan mangler tydeligvis helt elementer kunnskap om navigering. Ikke rart skuta gikk på grunn.

4

heggland6

Jaja, de siste 1,5 årene har han fremstått som landslagets egen mini-Sean Spicer, så det er vel sånn sett kanskje ingen overraskelse at han forlater skuten nå som det skjer endringer i ledelsen. I Ciljan hadde regimet sannelig funnet sin "ja"-mann til å fronte spillergruppen utad. Alt av uttalelser fra ham var jo en sammenhengende hyllest av spillestil, laguttak, Høgmo, NFF, FIFA o.s.v, selvsagt med dertilhørende bredsider mot media. Symptomatisk at hans avsluttende ord som landslagskaptein er at vi holder stø kurs (!) mot neste mesterskap.

Synd at han aldri kunne bli den andre typen kaptein; en som kunne gå foran og kreve endringer når det trengs - en som ikke godtar å bli byttet ut med toere og treere på børsen etter å ha spilt ute av posisjon for ørtende gang.

3

Geers

Klubblag og landslag er 2 helt forskjellige ting. For det første så har han mye bedre spillere rundt seg, ergo det kreves mye mindre av han. Men når han er den som skal "skinne" blandt dritten, så faller han igjennom hver eneste gang på landslaget. Så enormt oppskrytt fordi han gjør det så "bra" i Tyskland. Bare fordi en gjør det bra, gjør deg automatisk til en gud på landslaget.

Johansen har prestert 10x bedre på landslaget til tross for at han er så "overvurdert" og "ræva" på klubb. Johansen har hjerte, sjel og evnen til å trøkke til i dueller som ingen andre på landslaget. Soleklart Norges beste spiller og burde åpenbart være kaptein.

3

SirKillalot

Klubblag og landslag er 2 helt forskjellige ting. For det første så har han mye bedre spillere rundt seg, ergo det kreves mye mindre av han. Men når han er den som skal "skinne" blandt dritten, så faller han igjennom hver eneste gang på landslaget. Så enormt oppskrytt fordi han gjør det så "bra" i Tyskland. Bare fordi en gjør det bra, gjør deg automatisk til en gud på landslaget.

Nettopp! Det blir litt det samme som Brattbakk var i RBK i Champions League og det han ikke var på landslaget.

1

fusion

Soleklart Norges beste spiller

Nei

1

Geers

På landslaget så jo, ingen andre er i nærheten.

1

samsung22

Klubblag og landslag er 2 helt forskjellige ting. For det første så har han mye bedre spillere rundt seg, ergo det kreves mye mindre av han. Men når han er den som skal "skinne" blandt dritten, så faller han igjennom hver eneste gang på landslaget. Så enormt oppskrytt fordi han gjør det så "bra" i Tyskland. Bare fordi en gjør det bra, gjør deg automatisk til en gud på landslaget.

Nei, fordi han har bedre spillere rundt seg i Hertha, betyr det ikke at det kreves mindre av han. Er det mindre krevende å spille defensiv midtbane mot f.eks Bayern og Dortmund enn det er å spille på landslaget?

Du evner jo ikke å forstå at PCS spilte totalt ute av posisjon. En defensiv midtbanespiller ble brukt som kantspiller..

Plasser Johansen på høyreback og du skal se at han ikke er i nærheten av å gjenskape det han leverer i Fulham på landslaget.

1

suckeronthevine

Magisk at opptil flere her synes det er helt Ok at han gir seg. Er vel med god margin den beste norske midtbanespilleren de siste årene vi snakker om. En av de bedre i Bundesliga i sin posisjon. Skal vi få et bra norsk landslag er vi nok avhengig av at vi kan stille de beste.

At Høgmo kødda det til er da virkelig ikke noe argument mot Ciljan.

3

Dewaz

Magisk at opptil flere her synes det er helt Ok at han gir seg. Er vel med god margin den beste norske midtbanespilleren de siste årene vi snakker om. En av de bedre i Bundesliga i sin posisjon. Skal vi få et bra norsk landslag er vi nok avhengig av at vi kan stille de beste.

Nummer 30 på Kicker.de sin børs (alle spillere). Nummer 10 blant midtbanespillerne.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...