Fotball - Norsk

Dypdykk

Det er egentlig bare fem klubber...

...som har mulighet til å hente sikre kort på overgangsmarkedet. RBK, Molde, Godset, Vålerenga og Brann. De andre klubbene må ta en større risiko, hente ukjent fra utlandet og lavere divisjoner. Om en klubb har 40 eller 80 millioner i budsjett, er ikke nødvendigvis veldig avgjørende når det kommer til spillerlogistikk. Man opererer uansett i det samme markedet, og som regel vil kompetanse trumfe kapital (nettverk, hente riktig type, uppfølging osv). Det er først når man nærmer man seg 100 millioner i budsjett, kan man hente på en annen hylle.

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Enig at budsjettet ikke betyr noe i forhold til spillerlogistikk. Men det er ganske avgjørende hvor stort overgangsbudsjettet er.

Viking f.eks vil nok ha ett av de største budsjettene i Eliteserien 2017, men ingenting til å kjøpe nye spillere for.

1

Hvor mange av overgangene i norsk fotball, særlig hvis du ser bort fra de fem nevnte klubbene, består egentlig av store summer? Det meste er vel bosman og mer symbolske verdier. Lønnsbudsjettet skulle man kanskje også trodde hadde en verdi i denne sammenhengen, men jeg er egentlig litt usikker. Markedet er såpass stort at man kan fylle ganske mange jevngode eliteserieellevere. Forskjellen er egentlig bare at noen får bedre betalt enn andre, uten at de nødvendigvis er noe bedre.

1

Kjøpeglade onkler spiller også en vesentlig rolle her.

F.eks har vi Vålerenga ved dets eier Trøim som har hentet opp til flere millionkjøp under Rekdals tid, mens det utad ble fremstilt som man hadde null å handle for.

Spesielle tolkninger.

1

Ja, men Vålerenga regner jeg jo blant de klubben som kan hente fra "øverste" hylle (i norsk sammenheng).

1

Lignende innlegg

Laster...