Er vel ingen norske klubber som har direkte eiere slik som i utenlandsk fotball. Regelverket til NFF sier vel at klubbene må være medlemsstyrt eller noe i den dur.

Samtidig så har vi i Norge noe som kalles "dualmodellen". Det går på dette med investorer og hvem som reelt sett har makta. Denne saken her (Josimar) skal være god lesning om dette med eierskap i norske klubber.

1

Ålesund Fotball AS, som er aksjeselskapet som drifter klubben Aalesund Fotball, eies 37,5% av AaFK, 24,9% av Olav Nils Sunde, 14,9% av Sparebanken Møre og ellers av en rekke mindre aksjonærer.

1

Det eneste jeg kommer på var at Rosenborg ble eid av Molde en kald novemberdag i 2013.

17

Han satte et flagg i en flaske. Med et annet flagg enn et RBK-flagg kunne det kanskje gått som pynt. Men beleiring? Neppe.

1

I lang tid ja.

Du papa er vel den som har messet mest om at fotball er ferskvare her inne ...

Så i lang tid passer som bare det her.

1

Fotball ER ferskvare. Men du har neppe forstått hva det betyr

Det er jo slik at når en ny sesong begynner får man ikke bonuspoeng for det man har gjort tidligere. Capiche?

Så å si at Molde har vært et ikke-tema for RBK i lang tid passer ikke inn i ferskvareterminologien.

Jeg er jo over 40 år og da føles det som tiden går ganske raskt. Men Kåre Ingebrigtsen sa vitterlig før sesongen 2015 at å ta igjen Molde var hovedfokuset. Og da betyr det at Molde kanskje ikke var like mye omtalt i sesongoppkjøringen i fjor. Altså EN sesong. For meg er ikke det lang tid. Men oppfattelse av tid er vel ganske subjektivt.

Jeg kan jo også legge til at før sesongen 2016 måtte man tilbake til 2012 for å finne en RBK-seier over MFK. Da tar jeg med cupkamper.

Så SÅ dårlig motstand har vi ikke gitt dere i lang tid :)

1
CapoConsigliere Molde Rosenborg Sport AS Strømsgodset Viking Vålerenga Fotball Det er et konglomerat av diverse som; Vålerenga Fotball Elite Vålerenga fotball Stiftelsen Vålerenga Fotball Dri...

Rosenborg Sport AS

Rosenborg Sport AS eies 100% av Rosenborg Ballklub som igjen "eies" av det medlemsstyrte årsmøtet.

Rosenborg Sport AS er et gammelt AS fra den tiden klubben ble profesjonalisert på slutten av 80-tallet. Det er stort sett de som driver med markedsarbeid og ting som ikke har med direkte med det sportslige å gjøre som er ansatt der.

1

Synes det er teit at jeg ikke bare kan kjøpe Brann som i utlandet. Har kanskje planer om det hvis det blir mulig

1

Det tok meg fryktelig lang tid å komme over cupfinalen i 2013, hele helga var i grunn katastrofe. Håpet forsvant da det begynte å gå rykter om at vi skulle spille 4-5-1 med en midtbanespiller som spiss sånn halveis på lørdagen i forkant. Allerede da kunne man begynne å smake på de ufordragelige timene man var i ferd med å oppleve.

Tiden leger alle sår sies det, men så finnes det ingen regel uten unntak da. Denne satt rett og slett for langt inne, og gjorde nærmest like vondt året etter, og året etter der igjen. Faktisk forsvant ikke smerten før en kald septemberkveld i fjor.

Rosenborg avgjør Tippeligaen på Aker stadion. Gullet hadde i praksis vært i boks lenge, så selv om gleden var stor var den ikke overveldende, det var forventet, og det var fortjent. Men så begynte hodet å jobbe, å sette ting i perspektiv: Hvor vanvittig ville ikke et sånt nederlag svi? Å tape en cupfinale mot Molde på nøytral grunn er surt, men det er en opplevelse jeg tar hundre av hundre ganger før jeg vil se Molde feire gull på Lerkendal stadion. Da rykker jeg heller ned.

1
Laurb Det tok meg fryktelig lang tid å komme over cupfinalen i 2013, hele helga var i grunn katastrofe. Håpet forsvant da det begynte å gå rykter om at vi skulle spille 4-5-1 med en midt...

Å tape en cupfinale mot Molde på nøytral grunn er surt, men det er en opplevelse jeg tar hundre av hundre ganger før jeg vil se Molde feire gull på Lerkendal stadion.

Jeg har prøvd det to ganger nå. fordelen her er at man kan gå hjem og sette seg i godstolen og surmule i fred.

Når man er på Ullevaal og taper så må man pokker meg lide i timesvis. Den hjemreisen er fæl.

1
Laster...