Fotball - Norsk

fusion

Norske lag i Europa 2017

I år er det altså Rosenborg (CL), Brann, Odd og Haugesund (EL) som skal få sjansen til å fremme Norsk fotball.

Hvordan tror dere det går? Er det i år vi skal få Europeisk suksess, eller blir det nok en skuffelse med null lag i Europa? Ser København har tatt seg videre til åttendelsfinale i EL, noe som er utrolig sterkt. Hadde vært gøy med noe lignende fra Norske lag, men man kan jo drømme.

Jeg tror Rosenborg vil klare og karre seg inn i EL i år. Har faktisk også litt tro på at Brann skal klare å få til noe.

1
611 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvordan tror dere det går?

Dette kommer selvsagt an på trekningene, men mitt tips er at det eneste norske laget i europacup til høsten blir RBK i Europa League.

1

Lille fordelen Brann kan ha er vel at de kan være veldig sterke defensivt på vårt beste. Hvis man møter veldig sterk motstand i kvalikken er nok dette noe som veldig for blir mindre synlig å da kan det bli veldig tøft.

Kommer jo helt ann på trekning selvfølgelig, møter man f.eks typ Villarreal eller Lazio i playoffen blir det jo mer eller mindre umulig. Men alt er mulig, så håper på noen overraskelser, helst Brann ofc.

1

Alt annet enn gruppespill i Europa for Rosenborg er en gedigen skuffelse. Selvfølgelig har det litt å si i forhold til hvilke lag man trekker, men med tanke på spillerstallen til Rosenborg og ambisjonene til klubben sier det seg selv at gruppespill er noe vi bør forvente fra trønderne.

I serien kommer de med stor sannsynlighet til å spasere seg til seriegull. Per dags dato sliter jeg voldsomt med å se hvilke lag som skal utfordre Rosenborg. Kanskje i enkeltkamper, men ikke sesongen sett under ett. Så jeg håper og tror på at Rosenborg satser beinhardt på Europa.

Jeg forventer også litt av Odd. Kanskje ikke gruppespill, men i hvert fall at de avanserer noen runder. Forhåpentligvis satser de litt mer enn de gjorde i fjor.

Brann og Haugesund? Faktisk litt usikre. Håper naturligvis på at de vinner en kamp eller to.

1

Forventer at Haugesund og Odd tar seg videre fra første runde. I 2. Runde er brann og Haugesund garantert useedet, litt mer usikkert rundt om Odd blir seedet, mest sannsynlig ikke. Så da er det opp til trekningen, hvem er heldige og hvem er uheldige. Kan fort hende at tre norske lag ryker i 2. runde, selv om det hadde vært veldig skuffende.

1

Rosenborg er etter alle solemerker sjansløs på CL-gruppespill. Tror laget har en fair sjans til å få med seg gruppespill i EL. Trekningen vil avgjøre mye.

Så er det egentlig på tide at pizza-Fagermo og hans disipler begynner å ta lærdom av de senere års europabravader. De har luktet på noe stort, for så å falle igjennom. I år bør de vise at de faktisk mener noe - og at de har lært litt.

Det samme kan forsåvidt sies om RBK, som nå har en trener og en spillerstall med en del erfaring fra Europa.

Brann og Haugesund er rein bingo. Med maks klaff kan de overraske, men jeg tviler. De får gjøre min tvil til skam. Feltet er åpent. Kjør på!

1
Kurtkanon2 Rosenborg er etter alle solemerker sjansløs på CL-gruppespill. Tror laget har en fair sjans til å få med seg gruppespill i EL. Trekningen vil avgjøre mye. Så er det egentlig på tid...

Rosenborg er etter alle solemerker sjansløs på CL-gruppespill.

Sjanseløse er vi ikke, men det blir vanskelig. Fremdeles burde vi ha en fordel av at de fleste andre nasjoner er i oppkjøringsfasen til ny sesong når kvalifiseringsrundene spilles, og som du nevner så har Kåre og denne stallen fått en del ekstra erfaring med tanke på spill i Europa. Det trengte jo også Eggens mannskap i noen sesonger før de fikk fullklaff.

1

Kurtkanon. Føler du bommer noe i ditt angrep på Odd. Vil minne om at Odd var useedet fra første runde i 2015, men tok seg helt til play-off.

I fjor var det mange faktorer som spilte inn. Odd vil kjempe på alle fronter, men bredden i troppen var rett og slett ikke god nok til at dette lot seg gjøre.

1

Å tro at Odd hadde tatt noen av de lagene er optimistisk. Hvis jeg ikke husker feil så var det "svakeste" laget Odd kunne møte Galatasaray. Så kampene mot Dortmund var ikke nødvendigvis et mareritt. Odd tjente mye penger på de to kampene.

1

Man kan vel egentlig si at det er like enkelt/vanskelig for RBK å komme seg til CL som EL.

I CL-kvalikken vil man hele veien møte serievinnere fra andre land som ligger sånn høvelig i samme sjiktet som Norge, og mye vil avgjøres om RBK blir seedet i den 3. runden (noe som er mulig). I den siste runden vil RBK ikke være seedet med mindre det blir over gjennomsnittlig mange brølere i rundene før.

Basert på hvordan det ser ut i de ulike ligaene nå er potensielle motstandere:

Tsjekkia: Plzen, Slavia/Sparta Praha Østerrike: Salzburg, Austria Wien, Rheindorf Altach Skottland: Celtic Kypros: APOEL Polen: Gdansk, Jagiellonia Kroatia: Rijeka, Dinamo Zagreb Bulgaria: Ludogorets Danmark: FCK Israel: Beer Sheva, Maccabi Tel Aviv Hviterussland: BATE Hellas: Olympiakos

På en god dag kan alle disse slås. Flere burde også være mulig å slå selv på en halvbra dag.

I siste runde i EL kan Rosenborg med hell bli seedet, men om ikke så risikerer de potensielt å møte semi-topplag fra de største ligaene.

Konklusjon: Drister meg til å påstå at man har større sjanse for gruppespill ved å komme til playoff i CL-kvalikk fremfor å ta den 4. kvalikkrunden i EL.

1
quentez Man kan vel egentlig si at det er like enkelt/vanskelig for RBK å komme seg til CL som EL. I CL-kvalikken vil man hele veien møte serievinnere fra andre land som ligger sånn høveli...

Konklusjon: Drister meg til å påstå at man har større sjanse for gruppespill ved å komme til playoff i CL-kvalikk fremfor å ta den 4. kvalikkrunden i EL.

Dristig konklusjon all den tid RBK er sikret gruppespill ved å komme til playoff i CL ;-).

1

Et ærlig spørsmål fra en som ikke har noen favorittlag i Norge:

Hvorfor ønsker Rosenborg fans at Brann og Haugesund skal lykkes i Europa, og omvendt? Hvorfor er det ønskelig at en eliteserie rival skal tjene mere penger og muligens bli en større trussel mot eget lag?

1
SlimWhitman Et ærlig spørsmål fra en som ikke har noen favorittlag i Norge: Hvorfor ønsker Rosenborg fans at Brann og Haugesund skal lykkes i Europa, og omvendt? Hvorfor er det ønskelig at en...

Hvorfor ønsker Rosenborg fans at Brann og Haugesund skal lykkes i Europa, og omvendt? Hvorfor er det ønskelig at en eliteserie rival skal tjene mere penger og muligens bli en større trussel mot eget lag?

Rett og slett fordi vi er avhengige av at også andre lag blir bedre, slik at vi ikke kan spasere igjennom ligaen og vinne med 13-15 poeng slik de to siste sesongene. Er faktisk undervurdert hvor vanskelig det er å omstille seg fra eliteseriefotball til CL kvalik

1
SlimWhitman Et ærlig spørsmål fra en som ikke har noen favorittlag i Norge: Hvorfor ønsker Rosenborg fans at Brann og Haugesund skal lykkes i Europa, og omvendt? Hvorfor er det ønskelig at en...

Hvorfor ønsker Rosenborg fans at Brann og Haugesund skal lykkes i Europa, og omvendt? Hvorfor er det ønskelig at en eliteserie rival skal tjene mere penger og muligens bli en større trussel mot eget lag?

Personlig ønsker jeg det beste for norsk fotball og for Rosenborg. Landslaget, økonomien i norsk fotball, ligaen, spillerne...alt blir bedre desto flere lag som deltar i Europa. For Rosenborg sin del handler det om å få bedre motstand og koeffisientpoengene.

Jeg støttet til og med Molde da de presterte bra i EL. Rosenborg-hjertet ropte selvfølgelig at dette ikke var riktig, men den rasjonelle siden i meg overdøvde det.

1

Jeg tenker slik om lagene:

Felles for alle er det at trekningene selvfølgelig er med på å påvirke sjansene.

Rosenborg: Bør ha en god mulighet til å nå EL. CL blir knalltøft, men ikke umulig det heller. Enda større blir sjansen hvis man får forsterket sentrallinja. Spesielt spiss og sentral midtbane. Bør også ha lært litt av sine feil fra i fjor (og gruppespillet i 2015).

Brann: Tror jeg kan overraske positivt. Er det noe norske klubber virkelig har feilet på i Europa er det på det defensive og kyniske. Det var derfor Rosenborg røk ut i fjor. Brann tror jeg har dette på plass. Så spørs det om det som er bra i ES også er bra nok i Europa.

Haugesund: Bør klare 1. kvalifiseringsrunde, kanskje klarer de 2. også, men der tror jeg det blir stopp. Mangler erfaring og har en tynnere tropp enn de 3 andre lagene.

Odd: Bør ha opparbeidet seg litt erfaring nå og har i tillegg en god tropp. Jeg forventer minst at de gjør det bedre enn i fjor. Hvis de faktisk satser 100 % på det og har litt flaks, så er det ikke umulig med et gruppespill.

1
Lilleborg Alt annet enn gruppespill i Europa for Rosenborg er en gedigen skuffelse. Selvfølgelig har det litt å si i forhold til hvilke lag man trekker, men med tanke på spillerstallen til R...

Haugesund? Faktisk litt usikre. Håper naturligvis på at de vinner en kamp eller to.

Tviler veldig på at vi kan klare å komme inn i et gruppespill (da skal vi i hvert fall ha max flaks med både trekninger og kamputfall), men Horneland har uttalt at europacupkvalifiseringen skal prioriteres denne sesongen så vi får bare se hvordan det går.

1

Lignende innlegg

Laster...