Fotball - Norsk

Dypdykk

Er norske fotballspillere SÅÅÅ dårlige?

Jeg synes å registrere at det er veldig i tiden å snakke ned kvaliteten på norske fotballspillere. Spørsmålet mitt er om det virkelig står så dårlig til?

En kjapp gjennomgang: Vi har i Jarstein en keeper i europeisk toppklasse. Videre to backer, Elabdellaoui og Aleesami, som spiller forholdsvis mye i henholdsvis PL og Serie A. På kantene har to blad Elyounussi som leverer brukbart på de beste lagene i Sveits og Hellas, mens vi sentralt på midtbanen har en god internasjonal spiller, med tung bundesligaerfraing, i Skjelbred, en "up and comming man" i Selnæs (som allerede har rukket å spille på seg en del erfaring fra høyere nivå) og en Stefan Johansen som leverer bra på nest øverste nivå i England. Nå vet jeg at førstnevnte akkurat har takket nei til landslaget, og det bør være en hovedprioritet for Lagerbäck å overtale han til å snu (Semb klarte jo det med Mykland i sin tid). På topp har vi nå en spiss som både spiller og scorer regelmessig i PL, og i tillegg har vi to tenåringer som spiller fast på et nivå som vel må sies å være høyere enn Eliteserien (Ødegaard og Berge). I bakhånd har vi også en Nordteveit. En spiller som presterte god i Bundesligaen, men som dessverre ikke har vært like heldig etter overgangen til West Ham. Vi har også to spillere i Strandberg og Fossum som forhåpentligvis kan sikre seg et opprykk til øverste nivå i Tyskland, Eikrem og Berget som har erfaring fra CL, samt andre utenlandsproffer som sliter med spilletid, eller ikke er like markante (Nyland, Svensson, Yttergård Jensen, Mads Møller Dæhli, Thorsby, Sørloth). Da har jeg ennå ikke nevnt noen fra hjemlig liga, slik som Forren, Reginiussen og Helland, som vel er de mest aktuelle.

Forstå meg rett, jeg mener ikke at dette er et internasjonalt stjernelag, eller at det matcher Drillos. Likevel, jeg synes vi har et godt kobbel av ok spillere, men at vi kanskje mangler de største stjernene. Vi står i alle fall ikke lenger tilbake enn at vi gjennom god organisering bør ha som realistisk mål å kvalifisere oss til et europamesterskap med 24 lag.

Hva tenker folket? Kjør debatt!

1
21 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vi har en del kurante spillere. Problemet er jo at det har også de andre landslagene vi konkurrerer imot. I et skandinavisk topplag er det i dag kanskje plass til én nordmann (Jarstein vs Schmeichel). Ellers har svenskene og danskene bedre spillere i samtlige posisjoner.

1

24 lag i EM: England, Frankrike, Portugal, Spania, Italia, Belgia, Nederland, Tyskland, Sveits, Hellas, Polen, Russland, Tsjekkia, Ukraina, Tyrkia, Sverige, Danmark, Kroatia. Fortsatt plass til seks lag til. Aktuelle land: Island, Norge, Østerrike, Slovakia, Slovenia, Bosnia, Serbia, Wales, Skottland, Irland, Nord-Irland, Romania, Bulgaria, Ungarn. Vi bør klare det.

1

Glemte selvfølgelig spillere som Søderlund, Diomande og Henriksen i kategorien "spillere i ok europeiske klubber, men som sliter med spilletid". Vet ikke om Kamara skulle vært nevnt også?

1
Dypdykk Glemte selvfølgelig spillere som Søderlund, Diomande og Henriksen i kategorien "spillere i ok europeiske klubber, men som sliter med spilletid". Vet ikke om Kamara skulle vært nevn...

De siste der understreker vel problemet. Dette er spillere som er ganske bra i Tippeligaen, men som har lite å bidra med mot gode lag. Likevel får de masse spilletid på landslaget, fordi de tross alt er blant våre beste.

Vi bør selvfølgelig klare å kvalifisere oss til EM en gang i blant, men det er garantert 20 landslag i Europa som har bedre spillere enn oss - så vi trenger en god sjef.

1

Norge ligger på 81.plass på Fifa-rankingen. Landslaget er rævva. Og det er vel her de fleste supporterne ser stjernene spille. De færreste av oss ser tyske, nederlandske og danske fotballkamper. Og forsåvidt engelske kamper utover noen få topplag. Nytter ikke storspille i Wankership uten norsk publikum når man bare fjerter rundt som ei landslagshøne når publikum er tilstede.

1

Problemet er vel heller at mange av dem tror de er SÅÅÅÅÅ gode. Max innsats må ligge i bunn. Det tror jeg flere på landslaget ikke forstår.

1

Hovedproblemet er mangelen på det som før var Norges store force: Klippene i midtforsvaret.

"Midtstoppere vokser på trær i norge" het det, og vi stilte som regel med noen av europas beste midtstoppere. Nå er det en så svak lagdel, at det er blitt en kritisk utfordring for landslaget. Hangeland var den siste stopperen av det formatet. Pr i dag har vi ingen.

1
Fishstick De siste der understreker vel problemet. Dette er spillere som er ganske bra i Tippeligaen, men som har lite å bidra med mot gode lag. Likevel får de masse spilletid på landslaget,...

De siste der understreker vel problemet. Dette er spillere som er ganske bra i Tippeligaen, men som har lite å bidra med mot gode lag. Likevel får de masse spilletid på landslaget, fordi de tross alt er blant våre beste

Supplerer man med en håndfull spillere fra hjemlig serie (primært RBK), er det fullt mulig å ta ut en landslagstropp bestående av spillere som spiller jevnlig ute. De jeg nevner lenger opp trenger ikke være med. Tror ikke det finnes 20 landslag i Europa som garantert har bedre spillere enn oss. 17-18 kanskje, men ennå er det seks-sju ledige plasser i EM.

1
meco Hovedproblemet er mangelen på det som før var Norges store force: Klippene i midtforsvaret. "Midtstoppere vokser på trær i norge" het det, og vi stilte som regel med noen av europa...

Hovedproblemet er mangelen på det som før var Norges store force: Klippene i midtforsvaret.

Enig i det, men defensivt kan man også komme langt med organisering. Håper Reginiussen og Forren kan bli et brukbart stopperpar i RBK, som også landslaget kan dra nytte av.

Ser forresten at jeg har glemt å nevne Hovland blant de mange aktuelle spillerne.

1
Dypdykk [sitat…] Enig i det, men defensivt kan man også komme langt med organisering. Håper Reginiussen og Forren kan bli et brukbart stopperpar i RBK, som også landslaget kan dra nytte av...

Ser forresten at jeg har glemt å nevne Hovland blant de mange aktuelle spillerne.

Hovland virket veldig lovende for et par år siden. Så ut som det kunne bli en stopper av den rette sorten, som landslaget trenger. Men har dessverre falt tilbake med lite spill i Tyskland. Litt merkelig det, for slike nordmenn pleier klare seg godt der.

1

Spørsmålet mitt er om det virkelig står så dårlig til?

Ja. Ja. Ja.

Se på europa-spill i fjor, se på landslaget. Ræva ræva ræva.

Verdens beste land å bo i og vi har all grunn til å være stolte av de spellerne vi har, konge med Jarstein og Ciljan osv.

Uansett hvordan du måler det, så er Norge på fotballnivå med Ungarn, Bulgaria, Slovakia og Slovenia. Over oss er Kroatia, Serbia, Østerrike og Sveits - land som vi har alle grunner til å kunne holde oss på nivå med.

1
travern [sitat…] Ja. Ja. Ja. Se på europa-spill i fjor, se på landslaget. Ræva ræva ræva. Verdens beste land å bo i og vi har all grunn til å være stolte av de spellerne vi har, konge med...

Enig med deg i ang lagene du sammenlikner oss med, og at vi absolutt kunne holdt et høyere nivå. Nå var vel to av de lagene du nevner også kvalifisert til EM, så da burde jo vi klart det også.

81. plass på FIFA-rankingen er jo helt bedrøvelig, og prestasjonene har ikke vært stort å skryte av, verken på klubb- eller landslag. Når det gjelder sistnevnte, tør jeg imidlertid å hevde at vi har prestert dårligere enn det spillermaterialet vårt skulle tilsi.

1
travern [sitat…] Ja. Ja. Ja. Se på europa-spill i fjor, se på landslaget. Ræva ræva ræva. Verdens beste land å bo i og vi har all grunn til å være stolte av de spellerne vi har, konge med...

Uansett hvordan du måler det, så er Norge på fotballnivå med Ungarn, Bulgaria, Slovakia og Slovenia. Over oss er Kroatia, Serbia, Østerrike og Sveits - land som vi har alle grunner til å kunne holde oss på nivå med.

Er Norge på fotballnivå med Slovakia og Slovenia? Videre vil jeg spørre om vi har alle grunner til å kunne holde oss på nivå med Kroatia, Serbia, Østerrike og Sveits?

Bare en rask sammenligning av innbyggertall og det transfermarkt ser på som de 25 mest verdifulle spillerne til disse nasjonene:

Norge - 5,2mill - Sammenlagt verdi £53,09mill

Slovakia - 5,4mill - Sammenlagt verdi £83,54mill Slovenia - 2,1 mill - Sammenlagt verdi £104,5mill

Serbia - 7,1mill - Sammenlagt verdi £187,4mill Kroatia - 4,3 mill - Sammenlagt verdi £289,23mill Østerrike - 8,6 mill - Sammenlagt verdi £138,35mill Sveits - 8,2 mill - Sammenlagt verdi £163,26mill

Det at vi potensielt kan komme opp på nivå med Slovenia og Slovakia, ja det ser jeg på som mulig. Slovenia har jo i grunnen et ganske likt lag som oss, bare noe bedre på keeperplass, og det som vel er det viktigste punktet, nemlig prestasjoner.

2

Vi kan organisere toppfotballen i hjel, men sannheten er at det er barnefotballen i Norge som må utvikles.

Se på langrenn, der slutter ungdom fordi jaget og presset om å få frem enere er for hardt.

Men det gir resultater.

Se på Uruguay eller Kroatia, land med ganske likt innbyggertall som oss, tror dere at man snakker inkludering på fotballskolene? Nei, man ser etter enere, det er de beste som foredles hele veien.

Derfor blir de bedre enn oss.

Jeg konkluderer ikke med at vi skal gjøre det samme, men hvis vi vil opp på det nivået er det veien å gå. Så må vi heller sette oss ned og bli enige:

Vil vi ha en inkluderende idrett der alle vinner eller vil vi sitte foran TV'en og juble over 4 norske øverst på pallen i Lahti og fotballgutta i mesterskap etter mesterskap?

Det valget kommer man ikke unna.

1
-Jolla [sitat…] Er Norge på fotballnivå med Slovakia og Slovenia? Videre vil jeg spørre om vi har alle grunner til å kunne holde oss på nivå med Kroatia, Serbia, Østerrike og Sveits? Bare...

Er Norge på fotballnivå med Slovakia og Slovenia?

Skutt fra hofta er vi jo det, ikke noe bedre i alle fall.

"Videre vil jeg spørre om vi har alle grunner til å kunne holde oss på nivå med Kroatia, Serbia, Østerrike og Sveits"

Helt åpenbart. Norge slo Sveits 5-0 for 20 år siden. Vi har så og si samma forutsetninger økonomisk og med folketall. Samma med Østerrike. Kroatia og Serbia er vi like store som i befolkning, bare at Norge har 20 klubber med likt+- budsjett som deres beste. Forskjellen er at norske klubber produserer ikke fotballspillere på nivå med de beste klubbene i Kroatia og Serbia.

Eks.: Hajduk Split i Kroatia har 60 mill i budsjett lager hundrevis av utenlandsproffer, Strømsgodset fra Drammen 90 mill i budsjett, ynkelige resultater i forhold

1
PapaSmurf Vi kan organisere toppfotballen i hjel, men sannheten er at det er barnefotballen i Norge som må utvikles. Se på langrenn, der slutter ungdom fordi jaget og presset om å få frem en...

Lurer på om det der er litt myte. Bergdølmo uttalte jo blant annet at ferdighetsnivået til unge norske fotballspillere er ganske godt. Det er i overgangen til senior at vi faller litt av. Eller gjør vi det? To nordmenn fast i PL, to i Bundesliga, en i serie A og en i Frankrike. I tillegg en rekke spillere enten i vannskorpa for en plass i elleveren i en av de store ligaene, eller fast i en av "mellomligaene" (Nederland, Belgia, Sveits, Hellas, nivå 2 i Tyskland og England).

Jeg vet ikke hvordan tilstanden er for Slovakia, Slovenia, Ungarn, Tsjekkia.

1

Lignende innlegg

Laster...