Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Organisering av barnefotball - best for barna?

Jeg er i en klubb hvor vi har en gruppe som heter fotball (som er fra 12 år og oppover), og barneidrett/allidrett. Her spilles det og fotball.

Det pågår en liten diskusjon på om all fotball aktivitet i barneidretten skal flyttes til fotballgruppen.

I korte trekk går dette på bla bedre økonomi (de som spiller fotball får bedre sportslig tilbud), like drakter, en gruppe å forholde seg til ift treningstider, informasjonsflyt etc, bedre tettere samarbeid mellom trenere på alle nivåer, frigjøring av treningstider i gymsalen som da er okkupert av barneidretten). Samtidig ønsker flere og flere barn å kun spille fotball, og da også gjennom hele året. Hvis ikke forsvinner de til andre klubber.

Det er ikke snakk om spesialisering, topping eller annet i dette tilfellet - KUN flytting av aktivitet i en gruppe til en annen gruppe.

Skulle gjerne høre hva andre mener om slikt? Hvordan praktiseres det i andre klubber? Fordeler/ulemper med en slik løsning?

1
7 svar

7 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

PapaSmurf

Ja, det er det første avsnittet der som er helt kokos.

To årsaker til det: For det første skjønner jeg ikke at man ikke kan la barna holde på med det det liker best, for det andre er dette måten å drepe talentutvikling på. Tenk om Messi hadde blitt tvunget til å holde på med diverse idretter frem til han var 12 år. Da hadde vi aldri hørt om han.

Heldigvis har denne tanken om at ungene skal holde op med litt av hvert sluppet taket de siste årene. I min klubb har vi fortsatt allidrett for de som ønsker det, men fra 2010 gikk vi tilbake til å tilby håndball og fotball fra ungene begynner på skolen for de som har mer lyst til det. Av det første kullet er det to spillere som regnes som MFKs mest talentfulle spillere. Der hdde de ikke vært om de møtte holde på med seiling og fekting i fem år før de fikk spisse seg.

1

PapaSmurf

Jeg er en kronisk motstander av at barn som ønsker å spille fotball presses inn i allidrett.

Dette var en tanke som oppstod på 80- og 90-tallet. Barna burde prøve forskjellige ting. Det hadde de godt av mente man. Jeg er uenig.

La barna som vil spille fotball få spille fotball. Ikke jag dem inn i aktiviteter de ikke synes er like gøy.

Bedre fotballspillere er jo en bieffekt av å gjøre dette også :) Tenk fotballspillere i utlandet som begynner å trene organisert som femåringer. Så skal vi i Noege komme 7 år etter. Blir ikke gode fotballspillere av sånt.

1

Gynt

Litt overrasket over at de ikke tas inn i fotball før fra 12 år. Men sikkert mange grunner til det (klubbens totale aktivitetstilbud, historie, kultur, størrelse m.m). De fleste klubber i mitt område starter med fotball ved 6-år, som NFF også ønsker. Utfordringen med 'kun' allidrett, er at de som ønsker å spille fotball (eller andre idretter) ikke har et tilbud når allidretten holder på med en annen aktivitet (spesielt vinterstid). Da kan en 'miste' disse barna til andre klubber. Allidretten er veldig bra da barna får prøvd seg på mye forskjellig og allsidighet er også bra. Men, jeg synes som sagt det er feil å ikke kunne tilby de som ønsker å holde på med fotball (eller håndball, ski, skøyter, turn, ...) muligheten til å ha dette som en helårsaktivitet. Det bør heller ikke være noe problem å legge til rette for at barna kan holde på med flere aktiviteter, selv om de ikke er en del av allidrett.

1

puma1

Fordeler/ulemper med en slik løsning?

Hva skulle problemet evt. være? Helt naturlig og rimelig at de som vil holde på med en spesiell idrett (fotball i dette tilfelle) samles i en gruppe. Slik at en kan jobbe målrettet. Både med det fotballfaglige og det sosiale.

Men: Det spiller jo litt inn hva målsettingen til allidrettsgruppa skal være. Om det f eks er et rent aktivitetstilbud eller om det er utprøving av interesser med tanke på senere spesialisering i en idrett. Eller noe annet.

Og så er det noe med klubbens ambisjonsnivå. Min 7-åring trener fotball 4 dager pr uke. 2 dager med foreldre som trenere og 2 dager med profesjonelle trenere. En kombinasjon av hans interesse for fotball og klubbens langsiktige satsing på å få opp lokal rekruttering.

1

pierce1975

En del av argumentene er at barn ikke skal "spesialisere" seg i en en idrett, og at det er viktig med allsidighet.

Fotballgruppen er ca +200 og barneidretten ca +200. Vi har også en håndballgruppe. Denne er også som fotballen. Ingen går over til håndballen før fylte 12 år.

Vi er en ren breddeklubb hvor det sosiale er mest i fokus. Er du god nok går du til en større klubb i nærområdet. Her skal flest mulig være med lengst mulig. Men samtidig også kunne differensiere tilbudene utifra hvor god du er og hvor mye du har lyst å trene.

Allidretten tilbyr fotball, men ikke like mye som fotballgruppen - i hvertfall ikke de første årene. Fra rundt 3. klasse er det kun fotball og/eller håndball som trener, da er det ingen igjen i allidretten. De to første årene er barna innom allidirett, fotball og håndball. De har nå smått begynt med fotball i større grad også fra 1. trinn, men ikke gjennom hele året enda.

1

Gynt

Fra rundt 3. klasse er det kun fotball og/eller håndball som trener, da er det ingen igjen i allidretten

Betyr dette at fra 3.klasse til 12 år er det i praksis bare håndball og fotball som tilbys, men at dette er i regi av allidretten. Da skjønner jeg ikke hvorfor de ikke tas inn i fotball og/eller handball allerede fra 8 år (helst tidligere). Håndball og fotball går fint å kombinere i 6-12 årsalderen (med litt velvilje fra trenere).

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...