Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Noen som tør Å gjete tabellen for kommende sesong?.

Jeg trur topp 3 blir Rosenborg. Odds bk og Strømsgodset

Resten tør jeg ikke gjette

1
70 svar

70 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

1I2VorseN

Jeg er enig både Juklerød og Grødem på venstre har gjort det meget godt i oppkjøringa. Spesielt sistnevnte har imponert og vist stor fremgang, tror fort at han kan bli årets talent å banke ut både Juklerød og Finne fra den posisjonen.

For de som ikke følger eller kjenner til Vålerengas tropp vil jeg gi en liten gjennomgang av slik jeg vurderer lagdelene inn mot årets sesong. Før jeg tipper årets ligatabell.

Keeper: Vi har etter min mening en meget god å stabil keeper i Sandberg. En av de beste i tippeligaen. Vi har i tillegg en god erstatter.

Forsvar, back: Vi har mange Lundstrøm, på venstre god offensiv back, svakheter bakover skadeutsatt. bak på venstre har vi poteten Sandrakumar som jeg har store forventninger til i fremtiden, kanskje han allerde i å for en del spilletid. På venstre har vi Lindqvist som har vært ryktet på vei bort, og Näsberg som backup som også kan spille stopper. Näsberg blir for mange ansett som for dårlig til å spille back, men jeg synes han har gjort det greit der, spesielt defensivt og kan også være med i kombinasjons spill. Men dette er ikke en overlap og offensiv back.

Forsvar, Sentralt: Vi har bare Nakkim, som jeg spår en god framtid og en skadeutsatt Nation som har levert over all forventning i vinter. Nation har som sagt sett fryktelig god ut å hvis han holder seg skadefri tror jeg fort vi allerede har en klassestopper her. Da med visse forbehold, for bak har vi få alternativer Näsberg kan som sagt også spille stopper men både Nakkim og Näsberg er dårlig med ball i beina, og med en skadeutsatt Nation så trenger vi sort en forsterkning her. Deila og VIF har lenge sagt at de er på leting etter en spillende midtstopper, det at vi enda ikke har fått på plass dette er ihvertfall bekymringsverdig.

Midtbane Sentralt: Veldig god dekning både i bredde og i kvalitet. Vi har Lekven og Grindheim som ikke trenger introduksjon. Grindheim gått ned en del kilo siden Deila kom å ser ut som han er i bedre form en noen gang. Lekven er en meget god midtbanespiller, men jeg er ikke sikker på at noen av dem kommer til å spille fast, for bak luker både Stengel som jeg synes blir bedre å bedre. Spådde hans gjennombrudd i fjor, kan ikke akkurat si at det ble det, men kan fort bli det i år. Veldig lik spillertype som Grindheim og Lekven. I tillegg så har vi en relativt ukjent blad for de som ikke har fult enga godt i vinter nemlig Agyiri. Kom til oss i fjor sommer uten å imponere noen, men har funnet seg veldig godt til rette å det er ingen tvil om at han trives i klubben for tiden. Tror dette kan være mannen som får årets gjennombrudd i år. Har han bare på lån så det er syn, men Agyiri gir oss noe ingen av de tre andre på midtbanen gjør, evnen til å holde på ball å forsere motspillere. Han har imponert meg veldig de gangene han har spilt sentralt på midtbanen, viker som han trives bedre i den posisjonen enn offensiv midtbane som han har spilt tidligere.

Kant: Her har vi to gode alternativer med mye fart som er gode på å utfordre i Grødem og Juklerød, disse kan skape problemer for mange av forsvarerne i årets Eliteserien bak har vi Daniel Freidheim Holm som er meget skadeutsatt men når han er frisk å i form er en fantastisk spiller. En helt annen spillertype enn de to foregående også har vi fått på plass Finne som jeg ikke helt vet hva jeg skal forvente av. Han vil i hvertfall gi bedre konkurranse å en større bredde til troppen å kan være en vitkig brikke i årets lag.

Spiss/offensivmidtbane: På topp har vi Moa, som er skadefri og sett veldig god ut i vinter. Hvis han holder seg skadefri kommer han til å score over 20 år for årets VIF det er jeg rimelig sikker på. Bak har vi Kjelsrud Johansen en totalt forskjellig spisstype, sterk god i boks. Vet ikke helt hva jeg skal forvente av han om jeg synes han er god nok. Også har vi fått inn Finne som hvis Moa blir skadet fort kan bli en av målkongene i årets tippeliga. Så det er ikke "så" ille om Moa blir skadet for oss for vi har bedre dekning bak. På offensiv midtbane har vi tippeligaens etter min mening, beste offensive spiller. En mann som på tross av dårlig spill, få skapte sjanser klarer å komme seg høyt på poeng ligaen de to foregående årene. Ghayas Zahid, den fremste garantisten for målpoeng som vi kun kommer til å ha fram til sommeren. I samme posisjon kan også Agyiri og Herman spille. med andre ord god dekning.

Så for å gå litt inn i dybden på hva man kan forvente seg av Enga i år. Ett mer offensivt lag der det går fortere i lengderetningen, og at man angriper med flere folk. Man kan forvente ett lag som er mye mer aggresiv i presset å ønsker å vinne ball høyt i banen, ett lag som skaper flere sjanser. I fjor hadde vi veldig mye possession skapte få sjanser å veldig lite kontringsorientert, lite fart i angrepet. Men vi er veldig skadeutsatt, vi har veldig dårlig dekning speiselt på stopper hvor vi havner hen på tabellen kommer til å avhengig av at nøkkelspillere holder seg skadefri og klar til kamp.

Mulig gjennombrudd, spillere å se opp for:

Ernest Agyiri: Veldig spennende lovende fotballspiller, var vel egentlig tiltenkt en rolle som offensiv midt, men han har virkelig funnet seg til rette de gangene han har blitt buttet sentralt tilfører midtbanen noen av de tre andre ikke gjør og noe vi har savnet etter salget av Berget. Tror han kommer til å starte årets første kamp ved siden av Grindheim, men mange gode alternativer sentralt.

Magnus Ritsius Grødem: Meget spennende spiller som har tatt store steg i vinter, en relativt høyreist kant med meget god teknikk og fart. Har spilt kant mye i vinter i Daniel Fredheim Holms skadefravær, løst oppgaven utmerket. Jeg er litt mer usikker på om han kommer til å spille med tanke på at jeg ikke helt vet hva jeg kan forvente av Finne på kant enda. Men han kan fort bli foretrukket foran Finne og vil garantert få muligheten til å vise seg fram i årets tippeliga.

Madhusan Sandrakumar: Ung potet, spiller primert back, men kan spille omtrent alle posisjoner bortsett fra keeper og spiss. En spiller jeg har en viss forventing til å med tanke på Lundstrøm er skadeutsatt tror jeg fort han kan få en del spilletid. Vet ikke om han er så veldig langt unna første elleveren heller, kommer nok definitivt til å bli vurdert i de kampene der vi trenger større defensive oppgaver enn de Lundstrøm kan gi.

Vil komme tilbake med min tabell, innlegget ble lengre enn jeg trodde.

3

lsklars

Resten tør jeg ikke gjette

Hva er grunnen til denne redselen?

3

RickiBK

Han ender opp å si ord som for mange er å anse som banning.

Molde

Lillestrøm

Sandefjord..

Og slik styggedom vil vi da ikke ha her på vgd? ;)

1

lsklars

Og slik styggedom vil vi da ikke ha her på vgd? ;)

Sandefjord? Whaaat?

1

Aprilsnarr

Odd har vist over de siste sesongene at de er mer enn et blaff.

Odd har tatt 164 poeng de siste tre årene, et snitt på nesten 55 poeng. Av andre lag nevner vi:

Overlegne RBK: 198

Molde: 168

Godset: 151

Resten markant lavere. Odd har endt som 3, 4 og 3 disse sesongene og i snitt bare RBK som har bedre tabellposisjon. Når da Odd har styrket bredden i stallen så er det å forvente en ny medalje naturlig.

Verdt å merke at klubben som i fjor budsjetterer med 4 plass, mens det internt i spillergruppa nok settes mål om ny medalje. Og på bakgrunn av de siste år, samt overganger, så mener jeg det absolutt er riktig, da Odd har vært det mest stabile topplaget bak RBK de siste årene, selvom det "bare" har blitt 2 bronser.

Gull er det nok få/ingen som forventer. Men lite gleder meg mer enn om vi kan gi RBK kamp. Når Stabæk, brann, VIF, godset og Molde har tatt gull i relativt nyere tid så er det naturlig å tenke at Odd kan klare det og, men det vil overraske meg om det skjer i år.

2

Gunnar88

Annonaki. Jeg vil nominere deg til årets store skøyer på VGD. Veldig høyt nivå.

2

annonaki

Noen som tør Å gjete tabellen for kommende sesong?.

Skummel oppgave. Å gjete sauer er en ting. Da kan man søke selskap i gjeterhunden når mørket kommer sigende. Å gjete en tabell er derimot en ensom og uforutsigbar oppgave..

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...