Nye VGD er lansert! Mer informasjon

40% med psykiske problemer?

43,3 prosent lider av angst og depresjoner, 23,8 prosent har søvnvansker og 6,9 prosent har et problematisk forhold til alkohol.

vg.no artikkel om problemene...

......er det egentlig bare ca 26% som har det bra da?

1
15 svar

15 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

GoingKronos

vg.no artikkel om problemene...

Meget skeptisk til undersøkelsen.

Den virker som mange andre undersøkelser som får veldig høye tall for at det ikke er representativt for hele gruppen. Ser det er 119 som har svart av spillerne i de to øverste divisjonene - det vil si ca 1 av 6. Det er en veldig lav andel svar, og det er all grunn til å tro at de som faktisk sliter stort sett alle vil svare på en slik undersøkelse, mens de fleste som ikke kjenner seg igjen vil droppe å svare siden det ikke er relevant for deres livssituasjon.

I tillegg så er alle undersøkelser der man ikke får vite de konkrete spørsmålene umulig å ta seriøst. Som andre har vært inne på så er f.eks prestasjonsangst helt normalt og ikke noe som bør bekymre utfra et helsemessig perspektiv. Det kan selvsagt påvirke prestasjonene på banen, og det kan fort være slik de som har svart på det også har tenkt. Men det er ikke farlig å ha prestasjonsangst.

Når det kommer til depresjon så er det spørsmål om hvordan spørsmålet er stilt, seriøse undersøkelser spør konkrete spørsmål om hvordan en person har det og bruker ikke begrep som er diffuse eller som gir den som svarer på spørsmålene definisjonsmakt som fagpersonell bør ha.

Samme når det kommer til alkohol, svarer spillerne utfra hva som er optimalt for å prestere som toppidrettsutøvere eller utfra et helseståsted. Det vil sannsynligvis være problematisk for en spiller som satser hardt på fotball å ha samme alkoholkonsum som sine venner, men det er ikke noe helsefarlig i det.

Så er det selvsagt noen av de rundt 700 spillerne i de to øverste divisjonene som har alvorlige problemer og trenger hjelp. Og det skal tas på alvor, men det betyr ikke at vi skal gå god for tall fra denne undersøkelsen.

2

PapaSmurf

Det å være fotballspiller krever en tøff psyke.

Å bli konstant vurdert før, under og etter kamp er tøft. Men samtidig er det prisen å betale for å tjene penger på idrett.

2

SlimWhitman

Det ville i så fall forklart Zahid sin utblåsning i går.

1

heggland

Om det er noen trøst for spillerne, så er sikkert tallene enda høyere blant supporterne på tribunen

1

clavin

Jeg nekter å tro at resultatene av undersøkelsen er en brøkdel så dramatisk som overskriften viser, selv om jeg ikke gidder å gå nærmere inn på denne. Jeg nøyer meg med å si at 40% av spillerne IKKE sliter alvorlig.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...