Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norge-Tyskland U21 EM-kval-Kamptråd:

Når: I dag 10 otkober kl.19.00

Hvor: Marienlyst, Drammen.

TV: Sendes på tv2 sportskanalen.

Norge U21 møter regjerende europemester for U21 lag Tyskland. En god mulighet for å se Martin Ødegaard mot meget god tysk motstand. Norge har fått en dårlig start med 2 poeng på 4 kamper. Tyskland er ubeseiret, men har kun spilt to kamper. Norge må vinne denne for å henge med.

Her er norges lag. 4-5-1

Sondre Løvseth Rossbach -

Erlend Dahl Reitan, Andreas Schjølberg Hanche-Olsen, Kristoffer Vassbakk Ajer Ulrik Yttergård Jenssen,

Birk Risa - Martin Ødegaard, Julian Ryerson, Iver Tobias Rørvik Fossum, Morten Thorsby - Henrik Rørvik Bjørdal

1
277 svar

277 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Stroemsoe

Godt kommentatorene var ræva så fikk vi fylt ett par sider med klaging i kveld og. Alle skal få.

4

abjoern100

Ja rimelig spesielt fokus på VGD får en si. Ødegaard var jo faktisk sublim i kveld.

Skal sies at jeg alltid muter norske fotballkommentatorer om jeg er så heldig at jeg ser fotball alene, men tviler på at jeg hadde latt det ødelegge opplevelsen.

Vi slår Tyskland U21 3-1 og spiller dem i perioder ut. Det er jo ganske sensasjonelt. Ødegaard er helt konge, gjør nesten ingen feil, lekre løsninger i alle mulige slags situasjoner og målpoeng og mål i tillegg - likevel er det mye "men men" i omtalen av Ødegaard og det er som om folk leter etter måter å snakke ned prestasjonen på. Nordmenn er veldig rare. Er det sånn at fordi Lagerbäck er den nye helten, skal det spillende U21 snakkes ned? Det gir jo heller ingen mening da pasningsskikkelighet er en av de viktigste defensive egenskapene et lag kan ha.

Thorsby nesten like god og seiler i likhet med Ødegaard opp som en soleklar kandidat for A-landsen. Han har en fascinerende teknikk, kjempesterk i duellene, løpsterk og målfarlig.

7

ColonelKurtz

Det gir jo heller ingen mening da pasningsskikkelighet er en av de viktigste defensive egenskapene et lag kan ha.

Et typisk topplag som har ballen mest i nesten alle kamper, ja. Et sånt landslag burde vi virkelig ikke prøve på å få fram. Det er gambling og naivitet på høyt nivå. Vi bør spesialisere oss på det nærmest samtlige av alle små lag og nasjoner som overpresterer med spillermaterialet sitt (blant annet Island nå for tiden) først og fremst er gode på, nemlig den delen av spillet som foregår uten ball. Det er det desidert tryggeste alternativet for Norge. Da ville vi også fått mest ut av det konkurransefortrinnet vi nordmenn i størst besitter sammenlignet med resten av verden, nemlig fysikk.

2

Sevens7ar

det er som om folk leter etter måter å snakke ned

Sånn har det jo vært i flere år. Det gikk sport i å undervurdere Ødegaard etter at han gikk til Real Madrid og norsk presse gikk av hengslene. Sånn sett har det nok ikke noe med Lagerbäck å gjøre, men at det rett og slett ble "kult" å snakke ned Ødegaard.

1

Flammen2

Kommentatorene greide og drepe denne flotte, norske fotballkvelden. Godt gjort, Skjeldbæk og Jesper M.

3

Elguaje

Skjeldbæk og Jesper M.

For en forferdelig duo.

1

Deila

Veldig flott spill fra Norge, men herrefred så irriterende de to kommentatorene var.

1

skattesjefen

Det eneste en kan bli drittlei er grinebiterske amatører på vgd.

3

maghau

Her fortsetter NM i ned- og bortsnakking. "Tyskland er dårlige" (på tross av at dette var første tapet deres på nesten 40 kamper) er lite kreativt, kan dere ikke klage på dommeren også? Synes også kunstgresset har fått lite pes. Tyskland spilte på bortebane og var slitne etter en lang flytur? Mulighetene er uendelige, våkne folkens!

2

samsung22

Ser man bort i fra Jonathan Tah, er det nok ingen gyllen generasjon fra Tyskland, men de er absolutt et solid lag hvor samtlige (minus én) har erfaring fra Bundesliga.

F.eks: Forsvarsrekka deres står med 183 kamper i Bundesliga. Resten av laget, med unntak av to spillere, har også tosifret antall kamper i Bundesliga.

Startelleveren deres bestod av åtte 96-modeller, og tre 97-modeller. Sammenlignet med Norge som står med: fire 96- og 97-modeller, og tre 98-modeller.

På papiret virker dette som en sterk seier av Norge. Bare synd at de norske gutta (og NFF) rotet bort 6p mot Kosovo..

2

hrrreminius

maghau: Det har lite med nedsnakking å gjøre. Det var et forsøk på en nyansert analyse av gårsdagens kamp. En motvekt til alle som mener den og den må på landslaget uten å faktisk kommentere hva de skal bidra med på landslaget med den motstanden som finnes der. Hvordan skulle f.eks. Ødegaards kvaliteter best utnyttes mot et lag som Nord-Irland? Neppe på samme måte som U21 utnyttet dem med suksess i går. I tillegg trengte man en rekke kvaliteter mot kontringssterke Nord-Irland som man i mindre grad trengte mot Tyskland i går (men som U21 har blitt straffet for i andre kamper). Å bruke denne kampen som "et bevis" på at Ødegaard burde vært med i troppen er og blir derfor bare en grunn tabloid fremstilling.

Hva gjelder styrkeforholdet mellom Tyskland og Norge så er jeg igjen bare realistisk. Norge kom også fra en rekke svake kamper. Det tyske laget (som er nykomponert og ikke har spilt 40 kamper) er selvsagt i utgangspunktet sterkt, men de fremstod ikke slik i går. Konklusjonen må da være at Norge spilte fryktelig mye bedre enn tidligere eller at Tyskland spilte fryktelig mye dårligere. Fasiten er nok et sted midt i mellom. Uansett var det er oppsiktsvekkende dårlig tysk lag som spilte i går, det er usaklig å hevde noe annet. Rommene og duellspillet var ikke noe Norge fremprovoserte, men Norge var dyktige på å utnytte dem. Det er uansett Tysklands problem. Norge sin prestasjon var uansett sterk. Det er ikke gitt at en klarer å utnytte de mulighetene motstanderen gir en.

Blir ellers litt oppgitt over at det er umulig å ha en nyansert debatt hver gang Ødegaard er involvert. Fansen blir ekstremt fort indignert og går i forsvarsposisjon ved hver minste ting som kan tolkes som kritikk. Da begynner det plutselig å hagle med stråmenn. Slik har det av en eller annen grunn vært helt siden han slo igjennom.

2

Rinor91

Ødegaard og Thorsby show ut på der i dag. Helt nydelig å se på!

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...