Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norge-Tyskland U21 EM-kval-Kamptråd:

Når: I dag 10 otkober kl.19.00

Hvor: Marienlyst, Drammen.

TV: Sendes på tv2 sportskanalen.

Norge U21 møter regjerende europemester for U21 lag Tyskland. En god mulighet for å se Martin Ødegaard mot meget god tysk motstand. Norge har fått en dårlig start med 2 poeng på 4 kamper. Tyskland er ubeseiret, men har kun spilt to kamper. Norge må vinne denne for å henge med.

Her er norges lag. 4-5-1

Sondre Løvseth Rossbach -

Erlend Dahl Reitan, Andreas Schjølberg Hanche-Olsen, Kristoffer Vassbakk Ajer Ulrik Yttergård Jenssen,

Birk Risa - Martin Ødegaard, Julian Ryerson, Iver Tobias Rørvik Fossum, Morten Thorsby - Henrik Rørvik Bjørdal

1
277 svar

hrrreminius

maghau: Det har lite med nedsnakking å gjøre. Det var et forsøk på en nyansert analyse av gårsdagens kamp. En motvekt til alle som mener den og den må på landslaget uten å faktisk kommentere hva de skal bidra med på landslaget med den motstanden som finnes der. Hvordan skulle f.eks. Ødegaards kvaliteter best utnyttes mot et lag som Nord-Irland? Neppe på samme måte som U21 utnyttet dem med suksess i går. I tillegg trengte man en rekke kvaliteter mot kontringssterke Nord-Irland som man i mindre grad trengte mot Tyskland i går (men som U21 har blitt straffet for i andre kamper). Å bruke denne kampen som "et bevis" på at Ødegaard burde vært med i troppen er og blir derfor bare en grunn tabloid fremstilling.

Hva gjelder styrkeforholdet mellom Tyskland og Norge så er jeg igjen bare realistisk. Norge kom også fra en rekke svake kamper. Det tyske laget (som er nykomponert og ikke har spilt 40 kamper) er selvsagt i utgangspunktet sterkt, men de fremstod ikke slik i går. Konklusjonen må da være at Norge spilte fryktelig mye bedre enn tidligere eller at Tyskland spilte fryktelig mye dårligere. Fasiten er nok et sted midt i mellom. Uansett var det er oppsiktsvekkende dårlig tysk lag som spilte i går, det er usaklig å hevde noe annet. Rommene og duellspillet var ikke noe Norge fremprovoserte, men Norge var dyktige på å utnytte dem. Det er uansett Tysklands problem. Norge sin prestasjon var uansett sterk. Det er ikke gitt at en klarer å utnytte de mulighetene motstanderen gir en.

Blir ellers litt oppgitt over at det er umulig å ha en nyansert debatt hver gang Ødegaard er involvert. Fansen blir ekstremt fort indignert og går i forsvarsposisjon ved hver minste ting som kan tolkes som kritikk. Da begynner det plutselig å hagle med stråmenn. Slik har det av en eller annen grunn vært helt siden han slo igjennom.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...