Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norge-Tyskland U21 EM-kval-Kamptråd:

Når: I dag 10 otkober kl.19.00

Hvor: Marienlyst, Drammen.

TV: Sendes på tv2 sportskanalen.

Norge U21 møter regjerende europemester for U21 lag Tyskland. En god mulighet for å se Martin Ødegaard mot meget god tysk motstand. Norge har fått en dårlig start med 2 poeng på 4 kamper. Tyskland er ubeseiret, men har kun spilt to kamper. Norge må vinne denne for å henge med.

Her er norges lag. 4-5-1

Sondre Løvseth Rossbach -

Erlend Dahl Reitan, Andreas Schjølberg Hanche-Olsen, Kristoffer Vassbakk Ajer Ulrik Yttergård Jenssen,

Birk Risa - Martin Ødegaard, Julian Ryerson, Iver Tobias Rørvik Fossum, Morten Thorsby - Henrik Rørvik Bjørdal

1
277 svar

ColonelKurtz

Det gir jo heller ingen mening da pasningsskikkelighet er en av de viktigste defensive egenskapene et lag kan ha.

Et typisk topplag som har ballen mest i nesten alle kamper, ja. Et sånt landslag burde vi virkelig ikke prøve på å få fram. Det er gambling og naivitet på høyt nivå. Vi bør spesialisere oss på det nærmest samtlige av alle små lag og nasjoner som overpresterer med spillermaterialet sitt (blant annet Island nå for tiden) først og fremst er gode på, nemlig den delen av spillet som foregår uten ball. Det er det desidert tryggeste alternativet for Norge. Da ville vi også fått mest ut av det konkurransefortrinnet vi nordmenn i størst besitter sammenlignet med resten av verden, nemlig fysikk.

2

abjoern100

Selv et Lagerbäck-landslag profiterer voldsomt defensivt på at laget har en god, kollektiv evne til pasningsspill. Det betyr trygghet, færre balltap i skumle posisjoner og mindre kjør mot ett mål. Hvis en møter et lag som ikke evner å spille seg ut av noen situasjoner, profiterer en voldsomt på å presse høyt. Vi ønsker ikke å være det laget som alle kan presse høyt og kjøre over, slik vi har vært i ganske mange år nå.

Det er ikke bare Spania og Tyskland som har bedre kollektiv pasningsevne enn Norge, men også Island, Danmark og Sverige.. Det er jo det nivået vi skal opp til. Neste steg er ikke å bli verdensmestere. Neste steg er å bli like gode som naboene våre. For å bli det, trenger vi ikke å legge Egon-planer for å slå Tyskland. Vi må bare bli et bedre fotballag. Tror vi er på god vei med Lagerbäcks struktur og disiplin, ikke minst i garderoben og mentalt.

Skottland og Norge altså.. landene som er fotballgale, men som aldri kvaller til mesterskap og sjelden er i nærheten. I begge landene er det alltid snakk om den komparative fordelen en liksom skal ha på fysikk. De landene som har gått forbi oss i Europa tenker langt mer helhetlig enn som så. Heldigvis er talentutviklingen i Norge lovende, og har vært det i en god del år nå. En spiller som Berge på midten er så utrolig viktig. En god, avrundet midtbanespiller på europeisk nivå. Det har vi ikke hatt på lenge.

Jeg er så lei av disse falske dikotomiene, enten må vi satse alt på fysikk og kun å være gode uten ball og neglisjere andre aspekter av spillet, eller så må vi leke Spania. Voks opp da, mann. Vi må bli et godt fotball-lag rett og slett. Det handler både om å være gode uten ball, med ball, ha god fysikk, teknikk og andre ferdigheter.

3

ColonelKurtz

Heldigvis er talentutviklingen i Norge lovende, og har vært det i en god del år nå.

Det er den så absolutt ikke! La oss se på den posisjonen som nærmest alene gjør Nord-Irland til et så mye bedre lag enn oss: Utvalget vårt på stopperplass har vært helt forferdelig de siste årene og det er ikke så mange unge og lovende på vei opp nå heller akkurat... Når Sigurd Rosted er en av de, om ikke den mest lovende, så sier det sitt. Har sett ham live i samtlige hjemmekamper denne sesongen og dette er en skikkelig fysisk veik ballspiller som mangler voldsomt med kynisme. Noe som har resultert i en del sjølmål denne sesongen... En stoppertype som er mindre egnet for et typisk Lagerbäck-lag, finner du ikke.

Det som skiller oss mest fra Danmark, Sverige og Island er ikke ferdigheter med ball, men uten. Se på midtstopperne deres sammenlignet med våre. Forskjellen er helt hinsides. Spesielt når det kommer til duellkraft.

Sverige og spesielt Island er ikke noe særlig bedre enn oss med ball. Hvis du tror det så ignorerer du nok i alt for stor grad det som ofte skjer i forkant når de skaper ting med ballen, nemlig at de vinner dueller. Du la kanskje merke til hvor mye lettere det ble å spille fotball mot Nord-Irland, med en spiss som faktisk evnet å vinne i lufta mot stopperne deres, framfor å konstant måtte spille langs bakken som i Belfast?

Spørsmålet er jo hvorfor små lag som oss skal spesialisere oss omtrent like mye på delen av spillet som foregår med ball som uten, når det har vist seg klart og tydelig opp gjennom historien at ferdigheter uten ball er mye viktigere for sånne som oss. Og hvorfor skal de store nasjonene satse like mye på begge deler når landslagene deres har ballen mest i samtlige kamper? Det gir overhodet ikke mening å satse like mye på begge deler. Ikke for noen av oss. Det er rett og slett to forskjellige verdener å være en gigant og å være en underdog.

2

hrrreminius

landene som er fotballgale

Litt på siden her. Vi er kanskje fotballgale, men ikke landslagsgale. Mesteparten av fotballgalskapen i Norge er dedikert engelsk og noe spansk fotball. For å si det slik så er det knapt noen landslagsarena i Europa hvor det er mer stille enn på Ullevål. Det er trist. Jeg håper det særnorske fenomenet med at det er tabu med syngende supportere på landskamper forsvinner.

1

zetta

Jeg er så lei av disse falske dikotomiene, enten må vi satse alt på fysikk og kun å være gode uten ball og neglisjere andre aspekter av spillet, eller så må vi leke Spania. Voks opp da, mann. Vi må bli et godt fotball-lag rett og slett. Det handler både om å være gode uten ball, med ball, ha god fysikk, teknikk og andre ferdigheter.

Svært enig

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...