Veit ikke hvordan det er nå, men før så la NFF ut for klubbene når de var på leir på La Manga.

1

Har det slått deg tanken om at det kun er nå de første rundene vi snakker om harde baner og bitende kulde, og resten av sesongen spilles i gode plussgrader og på grønne fine gressmatter? Blir som å forberede langrennssesongen med kun klister under skiene, fordi det er klisterføre fra påsken og to uker videre.

1

Det finnes flere gode grunner til det:

1. Man skaffer seg flere relasjoner til utenlandske klubber og deler kompetanse og bygger nettverk 2. Man møter bedre internasjonale klubber som spiller fotball på en annen måte enn oss, i tillegg til har et høyrere balltempo eller klubber fra andre land som spiller fotball på en annen måte, men ikke nødvendigvis holder et høyere nivå 3. Team-building 4. Noe liknende punkt 3, men man skal ikke kimse av betydningen av å komme vekk fra kalde dystre vinter-Norge og heller slappe av i 25 pluss grader.

Hos punkt 1 kan man også nevne et ekstra kontaktnettverk rundt speidere i andre klubber og agenter (spesielt fra Afrika har jeg forstått) På punkt 2 må det jo nevnes at mange norske klubber spiller nettopp mot norske klubber (noe som er feil prioritering i mine øyne), men Brann spilte jo f.eks mot Puskas, et midt-på-tabellen lag i Ungarn og vant 1-0. Rosenborg har jo også spilt mot Krasnodar og Rubin Kazan. Absolutt noe annet enn å spille mot Tromsø, Start eller Vålerenga. Enga spilte også forøvrig mot Kazan og tapte så det sang, 3-0. RBK tapte 4-1.

Jeg fletter punkt 3 og 4 sammen, da dette handler mye om det samme. Utifra det spillerne selv har sagt til media, skjer det ikke all verdens mye nedi i Marbella. Ofte er det trening, dødtid, trening, dødtid, sove, repeat. Men den dødtiden er faktisk ubeskrivelig viktig. Det å sitte på vernadaen i Spania i 25 grader kontra en mørk garderobe i Norge, det er en forskjell som det er essensielt å bemerke. Gjennom slike treningsleire blir man rett og slett mer kompiser, er oppfatningen min.

Det er egentlig hovedpunktet mitt. Teambuildingen i et lag er viktigere enn folk innser. Klart poenget ditt rundt kunstgress/naturgress gir mening, men slik jeg har forstått det har flere anlegg i f.eks Marbella kunstgress. Og jeg må ærlig innrøme, for en som har spilt utallige kamper på både strøken gress og kunstgressmatte, at forskjellen er ikke stor. Det man heller burde gjøre er å flytte den fordømte serieåpningen en måned senere. Ikke en levende sjel i Norge er klar for fotball på stadion i -10 mens Rpbert Johansson hopper i Vikersund. Det gir rett og slett null mening.

1

Det er noe helt annet å være på treningsleir enn å møte opp på trening og dra hjem etterpå. Man er mye mer konsentrert og fokusert på treningen, og det er noe psykisk ved å få litt miljøskifter i harde treningsperioder, hvor sol og basseng blir en ganske viktig gulrot for å motivere spillerne til yte sitt beste. Det er nok en del steder man kan spare penger til fordel for mer til talentutvikling, men ikke på denne posten.

I tillegg til teambuilding som nevnt ovenfor. Det er en million ganger lettere å føle at man blir en del av laget og gjengen som ny i en klubb, og det er jo gjerne en god del utskiftinger foran hver sesong. Kortspill på kveldene o.l. er nok viktigere enn mange kan tenke seg.

1
Laster...