Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Braut Håland - en overgangssaga

Norges største spisstalent de siste 20 årene fortjener oppmerksomhet utenfor klubbtråden til Molde. Dette er tross alt en spiller hele Norge kommer til å ha stor glede av de neste 15 årene. Nå er Håland blitt så het at det det er naturlig at han innen kort tid forsvinner fra norsk eliteserie, ut i fotballeuropa. Men hvor? Antagelig er denne avgjørelsen den viktigste avgjørelsen han vil ta i karrieren med tanke på sin videre utvikling.

Det store "talentkappløpet" mellom de største europeiske klubbene gjør at klubber som Juventus, Manchester United osv. ønsker å hente han nå og håpe han utvikler seg til en storspiller under deres vinger. 50 millioner for slike klubber er småpenger og mislykkes han betyr det i praksis ingenting annet at han slippes til en vesentlig mindre klubb. I det minste var det ingen andre storklubber som fikk gleden av han fulle potensiale heller.

Jeg håper Håland tør å gi blaffen i storklubbenes pågående representanter, selv om de sender et minijetfly for å hente han i Molde. Ikke gå til en klubb der spilletid innebærer utlån til en middelhavsfarer i en halvgod liga. Gå heller til en toppklubb i en middels god liga og spill i en større klubb (gitt at dette er en mulighet).

4
9,1k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

PapaSmurf

Resten av verden hyller Haaland. Journalister sammenligner han med de største i verden. Prislappen har passert milliarden. I Norge har vi 20% som sitter og maser om hvordan han bør score målene sine. Haha.

Tenk hvor lett det hadde vært å score tosifra antall mål i de største ligaene om Haalands evner var middels. For meg vitner det om stor mangel på forståelse for fotballen at man forventer at han skal kjøre Messi-karusell før han spiller vegg med 7 lagkamerater og avslutter med å finte keeper på rumpa.

Haaland er det man kaller poacher i England. På norsk er vel måljeger det beste ordet. Hva trenger en måljeger for å være så god som Haaland er? Timing, fart og avslutningsegenskaper.

Jeg ser folk snakker om at han ikke er komplett. Det kommer jo helt an på hva man er ute etter. Hadde Haaland vært en strålende offensiv midtbanespiller? Meh.. Hadde han vært en klippe i forsvar? Neppe. Men det er jo heller ikke nødvendig. Haaland er en mann som skal score mål. En som ikke skal falle ned og støtte midtbanen i det oppbyggende spillet. Han har i stor grad en oppgave og det er å ligge å presse forsvaret og å lukte målsjanser ved gode bevegelser og hissige løp. Og den jobben gjør han så godt at hele fotballverdenen måper.

Når vi endelig har fått en spiller i den ypperste verdensklassen, noe vi har savnet i årtier så skal vi bruke energi på å snakke han ned og lete etter feil? Hva er vitsen med det?

Og nå snakker jeg ikke om den sedvanlige trollingen som vil dukke opp på slike fora som VGD er. Men jeg ser andre, mer seriøse også snakke om at han ikke er komplett. Da blir jeg irritert. Komplett for pokker?! Jeg anser meg selv som god i min jobb, men jeg kan ikke føre et regnskap om jeg aldri så mye hadde ønsket det. Men jeg får ikke høre av sjefene mine at jeg ikke er komplett fordi jeg ikke kan utføre mine egne og alle andres arbeidsoppgaver i bedriften. Og det er jo fordi det ikke er poenget. Poenget er jo at jeg skal være god til min rolle og så skal de på økonomiavdelingen være gode til det de gjør.

26

CryniX

Haaland er det man kaller poacher i England. På norsk er vel måljeger det beste ordet. Hva trenger en måljeger for å være så god som Haaland er? Timing, fart og avslutningsegenskaper.

Jeg ser folk snakker om at han ikke er komplett. Det kommer jo helt an på hva man er ute etter. Hadde Haaland vært en strålende offensiv midtbanespiller? Meh.. Hadde han vært en klippe i forsvar? Neppe. Men det er jo heller ikke nødvendig. Haaland er en mann som skal score mål. En som ikke skal falle ned og støtte midtbanen i det oppbyggende spillet. Han har i stor grad en oppgave og det er å ligge å presse forsvaret og å lukte målsjanser ved gode bevegelser og hissige løp. Og den jobben gjør han så godt at hele fotballverdenen måper.

Han er mye mer enn en klassisk poacher. Jeg vil gå så langt som å si at han er den mest komplette tenåringsspissen i verden.

Hardtarbeidende i presspillet, møter dypt i banen som oppspillspunkt, truer bakrom med farlige løp og spiller lagkamerater i gode posisjoner med egne løp og pasninger. Men det som imponerer meg aller mest er bevegeligheten hans, både i og utenfor boksen. Han har en evne til å være på rett sted til rett tid, litt i likhet med Thomas Müller.

Braut er en ekstremt moden spiller for alderen. Jeg kan ikke huske å ha sett et talent gjøre så mange konsekvent riktige avgjørelser på en fotballbane, i den alderen og på dette nivået. Bare legg merke til hva han gjør neste gang han mottar ballen feilvendt og han er Dortmunds spiller lengst frem i banen - omtrent hver gang finner han den medspilleren som har best forutsetninger til å spille ballen tilbake i det rommet han uungåelig går på løp i, og han velger å snu seg "riktig vei" hver bidige gang han har en mann i ryggen. Det er rett og slett ekstremt å bevitne.

Jeg tror Braut har mulighet til å bli blant denne generasjonens aller, aller beste spillere. Ikke i norsk skala, men internasjonalt. Kall meg gjerne håpefull og nasjonalistisk, men jeg har troa.

3

ST10

noe vi har savnet i årtier så skal vi bruke energi på å snakke han ned og lete etter feil? Hva er vitsen med det?

Er rett og slett mange som ikke klarer å se at folk har suksess, og da vil man automatisk prøve å finne feil for at man selv skal føle seg bedre. Særlig siden man skulle ønske man var den personen selv.

1

GunnarBull

Poenget er jo at jeg skal være god til min rolle og så skal de på økonomiavdelingen være gode til det de gjør.

Her er egentlig oppskriften på suksess, samlet i en liten setning.

1

PapaSmurf

Braut Haaland oppfant twerking.

Noen få Braut Haaland-fakta:

- Erling spiser California reaper for å kjøle seg ned etter kamp. - Erling kom i kontakt med Covid-19. Viruset er nå i karantene. - Erling kan slette søppelbøtta i Windows. - Erling gikk tidligere i år ved en feiltakelse inn i en feministdemonstrasjon. Han gikk derfra med nystrøket skjorte og en sandwich i hånda.

18

Enzino

Erling kom i kontakt med Covid-19. Viruset er nå i karantene.

Haha... denne var fin! Men du manglet en:

- En gang hadde Gud en nær-Erling opplevelse.

1

siggi76

«- Erling gikk tidligere i år ved en feiltakelse inn i en feministdemonstrasjon. Han gikk derfra med nystrøket skjorte og en sandwich i hånda. «

Den setningen alene fortjente en tommel!

1

Haalando

En 19 årig nordmann har scoret 10 maal på 8 kamper i Champions League. 13 mal på 14 kamper i Bundesliga for Dortmund. 44 mål på 39 kamper. Midstoppere som Van Dijk, Thiago Silva og Koulibaly har alle sluppet inn mål mot denne nordmannen. Brassespark ekspert og tidligere gullballvinner Rivaldo beskriver nordmannen som et verdensklassetalent, som kanskje kan bli like god som en tidligere lagkamerat og en annen gullballvinner Ronaldo.Linkes jevnlig til Real Madrid. Van Persie mener Lacazette burde ta tips fra Haaland som beskriver han som en "unbelievable player". Figo mener Real burde ha hentet Haaland før Dortmund. Ronaldo "O Fenomeno" Nazario selv sier "yes, i think he is a wonderful player" . VG beryktet for sine kommentarfelt har derimot et debattforum hvor det hevdes at Haaland tvert imot er en dårlig fotballspiller og at det ikke er noen garanti for at han kommer til å levere på landslaget. At han tok verdensrekord i U20-VM med et hattrick av hattricks er av ingen betydning.

Bak Haaland har man Real Madrid sin yngste debutant noensinne i La Liga stjernen Martin Odegaard. Vi har også den nest mest scorende nordmannen i Premier league i Joshua King, Målsnittet hans i Premier league er omtrent identisk med John Carew sitt. Vi må sannsynligvis benke toppscorer Sorloth i Tyrkisk liga. På midtbanen har vi mange valgmuligheter med Premier League spiller Sander Berge, Serie A spiller Morten Thorsby. Mathias Normann som har gjort det bra i Russisk liga. Midstjo som har gjort det bra i Nederland. Vi har en midstopper i Kristoffer Ajer som blir linket til Leicester og A.C.Milan. Og en god Bundesligakeeper i Jarstein.

Jeg må si at dette er en virkelighet jeg ikke hadde sett for meg da jeg så Norge-Sveits på Ullevål i 2013. Det er kanskje noe av det verste jeg har sett av internasjonal fotball noensinne. Veldig spennende tider for Norges landslag fremover.

13

Lew_Ashby

derimot et debattforum hvor det hevdes at Haaland tvert imot er en dårlig fotballspiller og at det ikke er noen garanti for at han kommer til å levere på landslaget.

Det er 3 mennesker på hele forumet som mener dette. Med tanke på at argumentasjonen deres knapt er på barnehagenivå, i de få tilfellene de faktisk forsøker å argumentere, så tror jeg vi kan fastslå at alle oppegående mennesker på VGD mener Haaland er et unikt fotballtalent i norsk målestokk. Disse 3 mener nok også dette, men må finne mening i tilværelsen ved å trolle. Alternativet er at de faktisk er så dumme som de framstår, og da tenker jeg at vi kan legge det på konto for evneveikhet.

Ellers er det forresten helt legitimt å argumentere for at Haaland-suksess på det norske landslaget ikke kan garanteres.

4

Everenga

Ellers er det forresten helt legitimt å argumentere for at Haaland-suksess på det norske landslaget ikke kan garanteres.

Det er jo ingen garanti for noe som helst. Jeg er utrolig imponert over det han har fått til, min bekymring rundt Haaland ligger i det at han virker å ha veldig mange skade/ sykdomsavbrudd til å være så ung.

1

AlphaBeast

Sørloth er vel eneste på RB som har vært med på å skape noe småfarlig? Vi må seriøst slutte å hakke ned våre egne menn bare på bakgrunn av nasjon.

9

Seavard

Tommel til deg, du har så rett. Sørloth er best på sitt lag hittil i kampen.

1

Haalando

Vil bare minne paa at jeg varsla haaland hattrick i pausen

9

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...