Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Braut Håland - en overgangssaga

Norges største spisstalent de siste 20 årene fortjener oppmerksomhet utenfor klubbtråden til Molde. Dette er tross alt en spiller hele Norge kommer til å ha stor glede av de neste 15 årene. Nå er Håland blitt så het at det det er naturlig at han innen kort tid forsvinner fra norsk eliteserie, ut i fotballeuropa. Men hvor? Antagelig er denne avgjørelsen den viktigste avgjørelsen han vil ta i karrieren med tanke på sin videre utvikling.

Det store "talentkappløpet" mellom de største europeiske klubbene gjør at klubber som Juventus, Manchester United osv. ønsker å hente han nå og håpe han utvikler seg til en storspiller under deres vinger. 50 millioner for slike klubber er småpenger og mislykkes han betyr det i praksis ingenting annet at han slippes til en vesentlig mindre klubb. I det minste var det ingen andre storklubber som fikk gleden av han fulle potensiale heller.

Jeg håper Håland tør å gi blaffen i storklubbenes pågående representanter, selv om de sender et minijetfly for å hente han i Molde. Ikke gå til en klubb der spilletid innebærer utlån til en middelhavsfarer i en halvgod liga. Gå heller til en toppklubb i en middels god liga og spill i en større klubb (gitt at dette er en mulighet).

4
9,1k kommentarer

CryniX

Haaland er det man kaller poacher i England. På norsk er vel måljeger det beste ordet. Hva trenger en måljeger for å være så god som Haaland er? Timing, fart og avslutningsegenskaper.

Jeg ser folk snakker om at han ikke er komplett. Det kommer jo helt an på hva man er ute etter. Hadde Haaland vært en strålende offensiv midtbanespiller? Meh.. Hadde han vært en klippe i forsvar? Neppe. Men det er jo heller ikke nødvendig. Haaland er en mann som skal score mål. En som ikke skal falle ned og støtte midtbanen i det oppbyggende spillet. Han har i stor grad en oppgave og det er å ligge å presse forsvaret og å lukte målsjanser ved gode bevegelser og hissige løp. Og den jobben gjør han så godt at hele fotballverdenen måper.

Han er mye mer enn en klassisk poacher. Jeg vil gå så langt som å si at han er den mest komplette tenåringsspissen i verden.

Hardtarbeidende i presspillet, møter dypt i banen som oppspillspunkt, truer bakrom med farlige løp og spiller lagkamerater i gode posisjoner med egne løp og pasninger. Men det som imponerer meg aller mest er bevegeligheten hans, både i og utenfor boksen. Han har en evne til å være på rett sted til rett tid, litt i likhet med Thomas Müller.

Braut er en ekstremt moden spiller for alderen. Jeg kan ikke huske å ha sett et talent gjøre så mange konsekvent riktige avgjørelser på en fotballbane, i den alderen og på dette nivået. Bare legg merke til hva han gjør neste gang han mottar ballen feilvendt og han er Dortmunds spiller lengst frem i banen - omtrent hver gang finner han den medspilleren som har best forutsetninger til å spille ballen tilbake i det rommet han uungåelig går på løp i, og han velger å snu seg "riktig vei" hver bidige gang han har en mann i ryggen. Det er rett og slett ekstremt å bevitne.

Jeg tror Braut har mulighet til å bli blant denne generasjonens aller, aller beste spillere. Ikke i norsk skala, men internasjonalt. Kall meg gjerne håpefull og nasjonalistisk, men jeg har troa.

3

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...