Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Braut Håland - en overgangssaga

Norges største spisstalent de siste 20 årene fortjener oppmerksomhet utenfor klubbtråden til Molde. Dette er tross alt en spiller hele Norge kommer til å ha stor glede av de neste 15 årene. Nå er Håland blitt så het at det det er naturlig at han innen kort tid forsvinner fra norsk eliteserie, ut i fotballeuropa. Men hvor? Antagelig er denne avgjørelsen den viktigste avgjørelsen han vil ta i karrieren med tanke på sin videre utvikling.

Det store "talentkappløpet" mellom de største europeiske klubbene gjør at klubber som Juventus, Manchester United osv. ønsker å hente han nå og håpe han utvikler seg til en storspiller under deres vinger. 50 millioner for slike klubber er småpenger og mislykkes han betyr det i praksis ingenting annet at han slippes til en vesentlig mindre klubb. I det minste var det ingen andre storklubber som fikk gleden av han fulle potensiale heller.

Jeg håper Håland tør å gi blaffen i storklubbenes pågående representanter, selv om de sender et minijetfly for å hente han i Molde. Ikke gå til en klubb der spilletid innebærer utlån til en middelhavsfarer i en halvgod liga. Gå heller til en toppklubb i en middels god liga og spill i en større klubb (gitt at dette er en mulighet).

4
9,1k kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Haalando

En 19 årig nordmann har scoret 10 maal på 8 kamper i Champions League. 13 mal på 14 kamper i Bundesliga for Dortmund. 44 mål på 39 kamper. Midstoppere som Van Dijk, Thiago Silva og Koulibaly har alle sluppet inn mål mot denne nordmannen. Brassespark ekspert og tidligere gullballvinner Rivaldo beskriver nordmannen som et verdensklassetalent, som kanskje kan bli like god som en tidligere lagkamerat og en annen gullballvinner Ronaldo.Linkes jevnlig til Real Madrid. Van Persie mener Lacazette burde ta tips fra Haaland som beskriver han som en "unbelievable player". Figo mener Real burde ha hentet Haaland før Dortmund. Ronaldo "O Fenomeno" Nazario selv sier "yes, i think he is a wonderful player" . VG beryktet for sine kommentarfelt har derimot et debattforum hvor det hevdes at Haaland tvert imot er en dårlig fotballspiller og at det ikke er noen garanti for at han kommer til å levere på landslaget. At han tok verdensrekord i U20-VM med et hattrick av hattricks er av ingen betydning.

Bak Haaland har man Real Madrid sin yngste debutant noensinne i La Liga stjernen Martin Odegaard. Vi har også den nest mest scorende nordmannen i Premier league i Joshua King, Målsnittet hans i Premier league er omtrent identisk med John Carew sitt. Vi må sannsynligvis benke toppscorer Sorloth i Tyrkisk liga. På midtbanen har vi mange valgmuligheter med Premier League spiller Sander Berge, Serie A spiller Morten Thorsby. Mathias Normann som har gjort det bra i Russisk liga. Midstjo som har gjort det bra i Nederland. Vi har en midstopper i Kristoffer Ajer som blir linket til Leicester og A.C.Milan. Og en god Bundesligakeeper i Jarstein.

Jeg må si at dette er en virkelighet jeg ikke hadde sett for meg da jeg så Norge-Sveits på Ullevål i 2013. Det er kanskje noe av det verste jeg har sett av internasjonal fotball noensinne. Veldig spennende tider for Norges landslag fremover.

13

Lew_Ashby

derimot et debattforum hvor det hevdes at Haaland tvert imot er en dårlig fotballspiller og at det ikke er noen garanti for at han kommer til å levere på landslaget.

Det er 3 mennesker på hele forumet som mener dette. Med tanke på at argumentasjonen deres knapt er på barnehagenivå, i de få tilfellene de faktisk forsøker å argumentere, så tror jeg vi kan fastslå at alle oppegående mennesker på VGD mener Haaland er et unikt fotballtalent i norsk målestokk. Disse 3 mener nok også dette, men må finne mening i tilværelsen ved å trolle. Alternativet er at de faktisk er så dumme som de framstår, og da tenker jeg at vi kan legge det på konto for evneveikhet.

Ellers er det forresten helt legitimt å argumentere for at Haaland-suksess på det norske landslaget ikke kan garanteres.

4

Everenga

Ellers er det forresten helt legitimt å argumentere for at Haaland-suksess på det norske landslaget ikke kan garanteres.

Det er jo ingen garanti for noe som helst. Jeg er utrolig imponert over det han har fått til, min bekymring rundt Haaland ligger i det at han virker å ha veldig mange skade/ sykdomsavbrudd til å være så ung.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...