Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kamptråd: Nybergsund - Fram Larvik. 11v8.

Lørdag 14/7 kl. 1600 2.div avdeling 1

Fram Larvik har måttet gjøre kutt i stallen pga. økonomiproblemer og har nå i tillegg fått mye skader. De søkte om å få utsatt kampen mot Nybergsund, noe de ikke fikk innvilget da det ikke gies utsettelse pga. skader.

Fram Larvik kunne altså stilt fullt lag ved å ta inn juniorspillere, men trener Petter Belsvik vil spare dem ydmykelsen for å ikke ødelegge selvtilliten dems fullstendig.

TV2 har skrevet en sak

Kjempeflott om noen vet om denne kampen sendes noen steder, enten via noen nettavis eller annet.

Hva slags resultat forventer dere? Mitt tips er 14-0.

Hvis Larviksgutta klarer å score ville det vært et lite mirakel.

2
113 svar

113 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

lawrenc

Return, du er og forblir en vits.

3

return_of_drakkar

Ifølge denne artikkelen har Fram Larvik da virkelig prøvd å få tak i spillere. Mener man at de lyver uten å blunke (som det heter seg). Det er i så fall sterke påstander.

Juridisk sett har de ikke gjort noe galt. Punktum finale! Da er det som vi peker på noe galt i regelverket. En svakhet her. Når reglene ble vedtatt så tenkte man ikke langt nok, rett og slett. Så Fram kan ikke lide for at de fulgte reglene, ei for at de søkte om utsettelse av kampen. Vi kan like det, gi blaffen i det, mislike det - men å rase mot Fram er direkte uintelligent.

ps: en debattant mener at Fram ikke skulle være toppfotballklubb, men breddeklubb. Vel - når det bare har skjedd 1 gang dette, så hvorfor ikke være raus mot en klubb som senest i 2016 var en - breddeklubb! (unntaket man tilgir).

2

ross

Ifølge denne artikkelen har Fram Larvik da virkelig prøvd å få tak i spillere. Mener man at de lyver uten å blunke (som det heter seg). Det er i så fall sterke påstander.

Mulig det er sterke påstander, men jeg har sikre kilder på at de trenerte signeringen av spillere for at de ikke skulle bli spilleklare i tide.

1

return_of_drakkar

Ok. Da legger du dem gjerne fram. Hvis ikke så er det et argument ingen kan motsi / forsvare seg mot.

2

Stracqualursi

lawrec er ganske underholdende må jeg si ;)

2

return_of_drakkar

Fram straffes altså ikke? Fordi de ikke har gjort noe galt? Hva er da problemet?

Det er slik at mange roper på straff så fort som mulig, og vel så det. Hvordan skal de straffes? - Er første tanke...

Dette kan da løses framover med at man må stille med 11 mann fra start av. Hvis ikke mister man 1 poeng per spiller man ikke har opp til, altså miste 1-2-3 poeng. Så enkelt, så greit, så brutalt. Men selvsagt med mulighet for å utsette kamper når fornuften tilsier det.

2

jatilnei

En mulig straff måtte jo ha blitt at de ble kastet ut av 2.divisjon/degradert eller noe i den duren. Det er ikke noen optimal løsning det heller med tanke på øvrige resultater og det som evt måtte bli konsekvensene av det. Da er vel kanskje løsningen med poengtrekk (som du nevner) bedre. Nå har vel Fram fått en del negativ oppmerksomhet og kanskje er det straff nok. Vi får bare håpe at lørdagens resultat ikke vil få følger for tabellen senere i sesongen.

Videre så kan man si at det ikke er regelverket som er problemet her. Fram har en syltynn stall, elendig økonomi og null satsning utover en syltynn første-ellever. Det er ikke NFF,s regelverk sin feil. Heller ikke at Fram har kommet i en vanskelig situasjon mht skader. Regelverket har vært der hele tiden og er likt for absolutt alle. Fram har ikke brutt noen regler, men (som tidligere nevnt) så er det noe som heter fair play og etikk (dette var det Ørjan Berg Hansen som selv dro frem). Fram fant et smutthull og utnyttet det til fulle......for de som så seansen på lørdag så var det litt merkelig. Regelbrudd? Nei. Pinlig? Ja. Fram klager på regelverket det ene øyeblikket forså og utnytte det til det fulle i sekundet etter.

Selvfølgelig så sier de heller ikke noe annet enn at de har forsøkt alt de kan for og fylle opp troppen. Selvfølgelig kunne de funnet to-tre amatørspillere som kunne løpt rundt på midtbanen for syns skyld HVIS de hadde ønsket det......sånn bare for og få gjennomført kampen. Er det tøffe ord? Njæ.....egentlig ikke. For meg så mistet klubben endel troverdighet i denne saken.

Og er det uintelligent og rase mot Fram? Hvorfor det isåfall? For det første så er det få som egentlig raser....man rister mer oppgitt på hodet fordi sånne ting skjer i i de øverste divisjonene. For det andre så synes jeg litt synd på Nybergsund som selv sliter med og holde hodet over vann oppe i skogene der.......nå fikk de en gyllen mulighet til og bedre målforskjellen på bekostning av en av nedrykks-konkurrentene (som har satt seg selv i en vanskelig situasjon). Jeg tror den 3-0 seieren har en litt bitter ettersmak.

3

return_of_drakkar

1, Ja, poengtrekk som en regel ville være det beste. Gitt da et fornuftig regelverk for å kunne utsette kamper.

2. Regelverket har jo sin klare svakhet,så lenge det ikke egentlig tar hensyn til slike mulige situasjoner. Hva er minstekravet for antall i en stall?

3. At Sundet skulle bedre sin målforskjell fordi motstander måtte stille med folk som ble plukket opp fra gata er ikke fair play. Synes at vi skal tro på dem når de sier de lette etter spillere.

4. Dette handler også om fair play. Hva er det? Det er også at det tas hensyn til særskilte situasjoner, slik Fram nå synes å ha.

Hvis man mener at laget skulle kastes ut, så er det etter mitt syn å virkelig rase mot noen, da det er det ultimate som kan skje negativt for en klubb.

Noen har vel også ment at kollisjonen i kampen var fikset?

https://www.smp.no/ntb/sport/2018/07/14/Belsvik-forventer-konspirasjonsteorier-etter-avbrutt-Fram-Larvik-kamp-17123883.ece

1

IsoGrifo7L

Fram straffes altså ikke?Fordi de ikke har gjort noe galt?Hva er da problemet?

Problemet er at det er noe riv ruskende galt med regelverket når det er i orden at kampen mellom Nybergsund og Fram varer i ca. 20 minutter, mens alle de andre kampene i serien varer i 90 minutter + tillegg.

Klubben Fram Larvik hadde minst 11 skadefrie spillere tilgjengelig, da burde de ha spilt slik at også denne kampen kunne ha vart i 90 minutter + tillegg.

Det altså avdekket et stort hull i Kampreglementet til Norges fotballforbund. Reglementet som gjelder for "Toppfotballen", det håper at det blir gjort noe med foran neste sesong.

1

return_of_drakkar

Problemet er at det er noe riv ruskende galt med regelverket når det er i orden at kampen mellom Nybergsund og Fram varer i ca. 20 minutter, mens alle de andre kampene i serien varer i 90 minutter + tillegg.

Nettopp! Så man må klage på fotballforbundet og ikke på Fram.

Moralsk å klage på Fram? Tja - hvis ens egen klubb aldri har jukset seg til enfordel i en kamp. Eller man fordømmer alle triks og fusk. Ja, da har man en ak, slik sett.

Ellers! Kun reglementet som er at klages på.

2

Floflofloflo

Ingen straff for Fram, egentlig ikke overraskende da de holder seg innenfor lovverket.

https://www.vg.no/sport/fotball/i/6n7xVL/ingen-straff-for-fram-derfor-ville-ikke-belsvik-tvinge-juniorene-til-aa-spille

2

Spahob

Ingen straff for Fram, egentlig ikke overraskende da de holder seg innenfor lovverket.

Helt greit det. Antar det er straff nok at hele Norge ser hvor amatørmessig klubben er.

Det er mulig det er jeg som har vært lite observant, men diskusjonen har hele veien dreid seg om hvorvidt Fram burde brukt juniorer. Hva med spillere fra dette 4.div-laget de har da?

Så vidt jeg kan forstå så var dette en krise som bare måtte komme dersom er sånn stilt at Fram startet sesongen med en stall på 18 mann og ingen på nivåer under som kunne være aktuelle for å spille 2.div. Kanskje ikke så ille som det nå har blitt, men å basere hele sesongen sin på 18 spillere er meget risky business.

1

jatilnei

Det er mulig det er jeg som har vært lite observant, men diskusjonen har hele veien dreid seg om hvorvidt Fram burde brukt juniorer. Hva med spillere fra dette 4.div-laget de har da?

Ifølge Ørjan Berg Hansen så hadde det visst noe med etikk og gjøre. Spillerne er på et amatør-nivå og det ville ikke vært noe hyggelig for dem og bli totalt rundspilt. Da stiller vi med kun 8 mann (noe som visstnok skal være bedre enn og stille med 8 mann samt 3 amatører/juniorer som kunne stulret rundt på midtstreken) istedenfor.

Trodde nesten ikke at man kunne støte på sånne problemer i topp-fotballen. Fram minner meg mer og mer om en slags Donald-klubb.

Og selvfølgelig kunne de stilt med 11 mann hvis de absolutt ønsket det. Hvis.......

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...