Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Årets hvem hva hvor i Eliteserien 2018

En høyst subjektiv liste, men har forsøkt å grunngi de fleste valgene.

Årets keeper: Andre Hansen, Rosenborg. Rett og slett et hakk bedre enn de andre keeperne pr. i år.

Årets forsvarsspiller:Birger Meling, Rosenborg.

Årets midtbanespiller: Sivert Heltne Nilsen, Brann/Horsens. Fatter fremdeles ikke at han gikk fra gullkamp i Norge med laget i hjembyen til et middelmådig lag som bare kanskje kan kjempe om medalje i Danmark. Må ha vært veldig gode økonomiske forutsetninger. Kanskje solgte Brann bort gullsjansen. Her er det mange gode alternativer, som vanlig.

Årets angrepsspiller: Franck Boli, Stabæk. Kan bli den første toppscorer i historien som spiller for et lag som rykker ned, i så fall er det ikke hans skyld. Sier vel det meste.

Årets spiller: Birger Meling, Rosenborg.

Årets trener: Svein Maalen, Ranheim - det han og Ranheim har gjort burde egentlig ikke være mulig. Kjemper om medalje så godt som hele sesongen med et 1. divisjonslag.

Årets dommer: Alltid et minefelt. Uansett hvem en setter opp er det en eller flere episider som en eller annen mener bør diskvalifisere.

Årets positive overraskelse:Naturlig nok Ranheim som henger med nesten hele sesongen og ligger an til å kjempe om medalje nesten helt inn. Alle superlativene er vel allerede brukt opp. Uavgjort på Lerkendal og 6 poeng mot Molde. "Steike de e godt å være trønder" Forza.

I tillegg må selvfølgelig Sarpsborg 08s Europa-eventyr nevnes her. En av de største overraskelsene i norsk E-cuphistorie ever. Alle superlativer er allerede brukt opp.

Årets negative overraskelse: Velger meg Strømsgodset her, trolig ingen som tippet annet enn at de skulle kjempe om medalje, ligger i skrivende stund på 11. plass med 3 kamper igjen og er fremdeles ikke helt sikker på å spille i Eliteserien 2019. Må også nevne Lillestrøm, selv om de har slitt i flere år. Ligger enda dårligere an enn Godset før de siste rundene. Tidligere i sesongen kunne jeg hatt med Rosenborgs sparking av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. Men har etter hvert innsett at det sannsynligvis var rett selv om de leverte en god søknad om historiens dårligste timingen på et trenerskifte et par dager før en viktig E-cupkamp.

Kunne også nevnt en voldtektsforbryter og en slosskjempe her, men er saklig nok til ikke å gjøre det. Kommer senere.

Årets debutant eller gjennombrudd (spiller): Kanskje Christian Eggen Rismark, Ranheim/Brann. Så god at Brann måtte kjøpe han for å være sikker på å holde Ranheim bak seg.

Årets goodguy: Discovery og deres kanaler. Føler det er jævl... godt å se norsk fotball uten det evige negative maset til TV2 om konflikter og gamle episoder, men at det faktisk fokuseres på fotball på sendingene. (Ja dette er vel andre sesongen men likevel).

Årets badguy: Kommer vel ikke unna Nicklas Bendtner her....

Årets "møte-seg-selv-i-døra: SK Brann. Instruerer NFF-representanten til å avlyse kampen på Ranheim i mars fordi det er litt kaldt - sånn forhold skal jo ikke selveste SK Brann spille under, det får da være grenser. Brann presterer å "glemme" å slå på varmekablene før årets viktigste kamp mot Rosenborg med begrunnelse at de ikke visste at det kunne bli kaldt i siste uka av oktober. Enda dårligere forhold i Bergen, men Rosenborg er selvfølgelig profesjonelle og lar seg ikke affisere av Branns amatørskap og ufine triks og feier dem av banen som vanlig og plasserer Brann ettertrykkelig på førsteplass blandt taperne. GullHansa"øl" hehe...

Årets amatører: NFF. Godkjenner å spille kampen på EXTRA Arena i mars helt fram til Brann nekter å spille. Presterer å gi Ranheim skylda. Klasse.

Årets kamp: Brann - Rosenborg 1-2. Veldig moro for oss Rosenborg-supportere, og tror kanskje den var artig å se på for den nøytrale også.

Dette var min høyst subjektive og raskt sammenraskede liste med forbehold om at jeg har glemt eller undervurdert noen.

Her har jeg sikkert glemt noen som skal eller kan kjempe om å danke ut en eller flere. Denne listen er kanskje påvirket av at TS er trønder, og hadde jeg skrevet denne i morgen hadde den kanskje ikke vært lik.

4
28 svar

28 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Batorex

Årets spiller: Birger Meling, Rosenborg.

haha herregud

2

Bearwithme

Årets trener er selvsagt Rekdal.

2

PapaSmurf

Alt for trøndifisert.

2

Trdstud

Alt for trøndifisert.

Sikkert, derfor jeg la inn det forbeholdet i starten med å kalle det en subjektiv liste som alle slike lister naturligvis er.

Spør du en bergenser, moldenser eller araber vil lista helt sikkert sett annerledes ut, også om du spør en annen trønder.

Til mmhhhhhhh: "Årets kamp" mener jeg helt klart. Men ikke nødvendigvis "årets beste kamp".

Brann inviterer til fest og er i relativt god flyt og har hvilt og trent ei uke - før det hadde de 2 uker pause pga. landskamp. Rosenborg i dårlig flyt og kommer rett fra skambank i Østerrike 3 dager før, men vinner likevel slik at gullølet må tappes ut i Bergen. Jo, min subjektive mening er at dette var årets kamp. Brann heldige som ligger uder med bare 2 til pause. Kommer ut sterkt og reduserer umiddelbart etter pause, og har en kjempesjanse rett etterpå - nervedrama helt inn. Rosenborgspillerne slitne.

Brann-Molde 0-4 en het kandidat der Erlig Braut Håland scora 4 på en halv omgang. Og ser en bare på statistikk så var Start-Vålerenga 1-6 og Rosenborg-Haugesund 4-3 de mest målrike. Ingen kamper enda med mer enn 7 mål.

1

HarryH

Brann-Molde 0-4 en het kandidat der Erlig Braut Håland scora 4 på en halv omgang. Og ser en bare på statistikk så var Start-Vålerenga 1-6 og Rosenborg-Haugesund 4-3 de mest målrike. Ingen kamper enda med mer enn 7 mål.

Jeg er jo veldig inhabil jeg også, så for meg er det Molde-Rosenborg som står som den beste kampen i år. En kamp der serielederen ble fullstendig utspilt.

Jeg skjønner selvsagt at den kampen ikke representerer noe høydepunkt for deg.

1

Deila

Alt for trøndifisert.

Haha det var det første jeg også tenkte.

1

KongOjo

Årets spiller: Vito Wormgoor.

Årets beste kamp: Rosenborg v Brann på Lerkendal, kampen i år med høyest nivå, mye bedre match enn det motsatte oppgjøret.

Årets idiot: Sivert, grattis med 3-1 tap mot Velje i går, ofret seriegull og CL kvalikk for dansk nedrykkskamp og danske skatteletter.

1

Trdstud

Årets idiot: Sivert, grattis med 3-1 tap mot Velje i går, ofret seriegull og CL kvalikk for dansk nedrykkskamp og danske skatteletter.

Støttes.

Han er tøff om han tør å vise seg i Bergen igjen.

1

Dewaz

Ranheim er ikke årets overraskelse. Årets soleklart største overraskelse er håret til Espen Ruud. Fra å i en årrekke ha sett ut som en mann som har godtatt en skallet tilværelse, har han denne sesongen plutselig en av ligaens mest fyldige manker. Utrolig comeback, og helt uventet.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...