Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fram Larvik-idrettsklubben fra 1894-Klubbtråd

Fram er for første gang siden 1953 i kvartfinalen i NM, og for 10 gang i historien vår. Vi dominerer (sikkert for mye) 2 div. tråden, så tenkte det var greit å opprette en klubbtråd her, selv om vi bare holder til i 2 divisjon.

Fakta: Stiftet 15-1-1894 som en fotball og skiklubb. Det skulde spiles fodbold på sommeren og drives med ski på vinteren, noe sånt står det på gammelnorsk\dansk i de eldste papirene. Det gjør Fram etter hva en kan skjønne til å måtte være den eldste eller en av de eldste fotballklubbene i landet.

Klubben er oppkalt etter polarskuten Fram ( Fra wiki: «Fram» ble bygget ved Laurvig Strandværft, Archers eget verft i Rekkevik i Larvik, og sjøsatt der 26. oktober 1892, bygget av larviksmannen Colin Archer)

Seriemester: 1950

Cupmester: 1912* Eller takket være et korrupt NFF og Oslo-fotballen, ble vi frarøvet den. Det var tilbake til den tid hvor landslaget kun bestod av oslogutter, da bergensere for eksempel ikke hadde gode nok gener til det.... Fram hadde en student tilbake ( Frams Otto Christiansen studerte i Trondheim og hadde spilt for en trondheimsklubb samme sesong.) Etter hva som er skrevet spurte Fram på forhånd om å få lov til bruke Otto og fått ja for det. Men da tapet var et faktum, la Mercantile inn en protest og fikk selvfølgelig medhold fra sjefene i Christiania. Fram mottok forøvrig flere telegram den julen, blant annet fra Kvik Halden, som gratulerte de egentlige norgesmestrene. Fram tapte "omkampen" 6-0...

Stallen: Trener: Roger Iversen Assistent: Jostein Jensen Sportslig leder: Ørjan Berg Hansen

Keepere: Kenneth Stenild Nielsen Erik Tallaksen Milos Crnogorac (På utlån til Halsen)

Forsvar: Phillip Aukland Arnar Thor Gudjonsson (På lån fra Godset) Sindre Lie (K) Fredrik Kristensen Dahl Mats Diego Skårdal Jonas Jacobsen

Midtbane: Jonas Austin Nilsen Pereira Henrik Byklum Herman Solberg Nilsen (På lån fra Sandefjord) Ole Breistøl (På lån fra Sandefjord) Kristoffer Tollefsen Marcin Pietron Adil Zahid

Angrep: Sindre Osestad Mame Mor Ndiaye Anders Bjørntvedt Olsen Stian Dyngeland

Målsetning før sesongen: Havne topp 7. Nå: Opprykk og cupmester ;-)

3
279 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Stracqualursi

Seieren ingen trodde på før kampen. Å slå hardtsatsende Egersund på en så overbevisende måte er veldig sterkt, rett og slett. :)

2

BigTonyAdams

Viser hvor mye som egentlig bor i dette laget.

1

Ving11

Keepere 1 - Anders Klemensson, 25 år 12 - Petter Hagen, 20, (Ex Odd) 14 - Magnus Holthe, 18, (Ex SF) Midtbane 6 - Shariff Cham, 29 (Arendal) 7 - Erik Nordengen, 23 8 - Andreas Breimyr, 25 16 - Sturla Enersen, 20 17 - Jonas Bruusgaard, 20 (Ready) 18 - Daniel Flaathe Simonsen, 20 (RBK) 22 - Petter Nilsen Einarsson, 18 (Bodø Glimt) 29 - Markus Ballari Berg, 21 (FFK) Hovedtrener: Haakon Lunov Assistenttrener: Armin Ghasemi Fysisk trener / Fysioterapeut : Haavard Smedsrud Keepertrener: Arild Anundsen

2

BigTonyAdams

Ørjan Berg-Hansen tar over trenerjobben.

Absolutt den beste vi kunne håpe på. Hjernen og mannen bak laget som reddet seg for 2 år siden og sukessen i fjor.

2

Stracqualursi

Har signert en 2-års avtale med selveste Color Line.

"COLOR LINE og Fram Fotball har inngått en samarbeidsavtale for de to neste årene.

Samarbeidet mellom Fram og Color Line har lange tradisjoner. De som har levd et liv i Larvik husker nok at «Skipper’n», Clarkson, Flemming og Peder Espen spilte med Larvik Line på drakta.

- For oss er Fram en viktig og riktig partner i Larvik og vi har intensjoner om et langsiktig samarbeid. Fram Fotball har tatt store steg det siste år, og vi tror at avtalen vil tilføre oss mye, sier Tom Bakke, salgsansvarlig i Color Line.

- Tinder kunne ikke gjort dette bedre! Det er få ting som er en bedre match enn Fram og Color Line. Dette er en god avtale som er viktig for utviklingen av elitefotballen i Larvik. Den gir også mange fordeler for breddeavdelingen vår. Tilgang til gode priser på cuper, treningsleirer og avslutningsturer til Danmark med SuperSpeed. Vi er glade for å få på plass avtalen, og skal gjøre vårt beste for å fylle den nye Fram-skuta, sier Jan Roger Henriksen, markedsansvarlig i Fram.

Danskebåten har dominert havnebildet i Larvik siden den første Peter Wessel gikk på sin første tur til Fredrikshavn i 1937. Color Line overtok Larvik Scandi Line i 1996, og er i dag en av Larviks mest kjente merkevarer."

2

Ving11

Liten detalj, men blir 12. sesong i 2, div den kommende. Spilte i 2. div i 09 (som du skriver), så årets sesong er 11. sesong, og kommende er 12.

2

BigTonyAdams

Sorry, stemmer ving11

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...