Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Short recap: Vi var best i 2019, og Erling er en mann jeg lett kunne tatt en pils med. Dermed ble det gull.

Tittel er i boks. Fyr løs.

2020 blir bedre enn 2019.

Link til 19-tråden.

5
12k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Aprilsnarr

Beklager på forhånd for et langt innlegg. Dette var trist lesing og spesielt på mange måter. Spilleavhengighet kan være voldsomme greier og det er forferdelig lett å miste styringen, noe jeg selv har erfart, og som har ført meg i store problemer - en ting er eksemplet med bendtner som ble nevnt, men voldsomme summer, men han hadde pengene. For Forren må det være snakk om store summer i gjeld, ettersom han må ty til botkassa for å prøve og ordne opp.

Man kan kalle det kynisk eller forkastelig, men sannheten er at når man er så langt nede i dritten, så gjør man alt for å holde fasaden. Dette vet jeg selv etter siste runde med avhengighet og spill som resulterte i nesten 4 mill i forbruksgjeld, som nå er hos namsmannen, og som har steget med ca millionen på et år i renter og kostnader.

Problemet med spill er at der det i starten kan gi et kick å spille for 200, så blir 200 veldig fort lite spennende, og innsatsene økes. For forren som har tjent godt over tid, og gjør det fremdeles er det nok store innsatser og store summer i gjeld antar jeg.

Man mister helt all rasjonell tenkning når man står i denne situasjonen, og pengene blir tall på en skjerm, og alt dreier seg om å prøve og ordne opp, og holde fasaden - da blir det å låne fra botkassa (for det var det som var tanken til Forren, selv om det er tyveri/underslag) en mulig løsning i håp om å få orden. Til slutt går det ikke lengre og da kommer alt frem, slik som skjedde for forren nå.

Selv har jeg hatt 3.7 mill på spillkonto på et tidspunkt hvor gjelden var 1/3 av denne summen. Satt da og spilte blackjack med 7 hender, 100k i innsats per hånd - 700k hver runde på 1 minutt. Skulle tro det var enkelt å stoppe og Ta det ut. Det er ikke enkelt, fordi man som avhengig preges av to ting - lyst til å vinne tilbake det tapte, og ønske om å gjøre en stor gevinst enda større. Jeg kunne stoppet på 1.2 mill. Eller 2, 3 eller 3.7. Men vissheten om at potensielt 4.4 var 1 minutt unna gjorde at man forsøkte. Så sier man til seg selv at om jeg kommer ned på 2 mill stopper jeg. Men det klarer man ikke når man er avhengig. Og spillselskapene er trege med uttak av store summer. Jeg kontaktet selskapet og ba om uttak på 1.2 mill. Og stoppet å spille i et par timer. Men ingen respons eller mulighet for å få det til. Alltid unnskyldninger og tregheter. Hjelp til innskudd er alltid tilgjengelig..

jeg endte med å miste 3.7 mill fra spillkontoen på litt over en time. Og jeg fortsatte med spilling og nye kreditter, fordi jeg så det som enkleste og eneste måten og ordne opp i alt rotet jeg hadde skapt, og for å holde fasaden. Til slutt gikk det ikke lenger og alt raknet og kom frem i lyset, og hele livet ble snudd på hodet.

Det er tøft av Forren å stå frem som han gjør, og tøft å være åpen og søke hjelp. Han trenger støtten han kan få, og jeg håper han får hjelpen han trenger, både for å løse den økonomiske floken, men og for avhengighet og psyken, familierelasjoner og andre ting som garantert medfølger. Spillavhengighet er en reell sykdom, og det er lett å stå utenfor å kritisere og mene det er tåpelig at noen klarer det, men det er en sykdom man ikke kan kontrollere alene, og profesjonell hjelp har vært nødvendig i mitt tilfelle, samt gode folk rundt meg. Håper inderlig Forren har dette og.

39

PapaSmurf

Ja, det er klart at vi ligger bak lagene i PL, det skulle bare mangle med de pengene og ressursene de har til rådighet. De er på toppen av fotballhierarkiet og vi ligger et stykke nede på pyramiden og syter og klager over de som spytter inn penger i norsk fotball. Da skulle det bare mangle at kvaliteten ikke blir mye bedre hos lag med budsjetter absurd mye høyere enn de vi sjonglerer med i Norge.

Men vi ser jo når vi spiller ute i Europa at norsk fotball ikke er så verst. Hva er det man forventer? Med vårt klima, med vår befolkning og antall kroner inn i ligaen så gjøres det en ypperlig jobb i Norge.

Folk må snart begynne å anerkjenne hva man får til her oppe i vinterlandet fremfor å hele tiden snakke oss ned og sammenligne oss med de som har helt andre forutsetninger.

En ting er tempo. Men det må kombineres med teknikk, styrke og fotballforståelse. Det er ikke noe problem i Norge heller det å sette sammen et lag med massiv løpskraft. Problemet oppstår når den løpskraften skal kombineres med alt det andre spillerne behøver. Og om vi er så heldige at vi får frem slike spillere så forsvinner de til utlandet før vi rekker å blunke.

Leeds hentet EN spiller for over 300 millioner. Det er tre årsbudsjetter for MFK det. Og da snakker vi om en klubb som nettopp har rykket opp etter en evighet nede i divisjonene.

Hva med å anerkjenne det norsk fotball får til fremfor å gjøre slike urimelige sammenligninger? Frem til at folk begynner å se hvor gode vi faktisk er på tross av de utfordringene vi har er det en ting som er sikkert. Da blir vi aldri bedre. Folk vil ikke gå på kamper, og folk tør jo snart ikke putte penger inn i ligaen, da får de kjeft. Helst skal alle lagene i Norge spille med lokale spillere de har funnet i bakgården, og kun da får de skryt.

Jeg mener sammenligningen mellom PL og ES er urimelig. Og jeg vil anmode som jeg har gjort mange ganger før om at folk slutter å snakke ned norsk fotball, men heller velger å se hvor bra vi faktisk gjør det med de forutsetningene vi har. Først når folk slutter å se ned på Eliteserien vil vi få flere på kamp, mer penger inn og med det bedre lag.

Sammenligner vi oss mot ligaer vi har de samme forutsetningene som kommer vi godt ut av det. Det er DER fokuset må ligge.

17

Solo1980

Folk må snart begynne å anerkjenne hva man får til her oppe i vinterlandet fremfor å hele tiden snakke oss ned og sammenligne oss med de som har helt andre forutsetninger.

Årets sanneste innlegg på VGD. Burde vært printet ut, hengt opp på hver lyktestolpe og gjort til pensum både på barne-, ungdoms- og videregående skoler her i landet.

Vi har 5 millioner innbyggere, og har et klima og en kultur som nærmest skriker vintersport - allikevel er vår øverste liga ranket godt innpå øverste halvdel på UEFA-rankingen, foran land som Polen (38 millioner innbyggere) og Ungarn (10 millioner innbyggere). Med god flyt i Europafotballen de neste par årene kan vi gå forbi land som Hellas, Tsjekkia og Sverige, som alle har mer enn det doble av vårt innbyggertall.

Ikke bare holder vi Eliteserien trygt plassert inne på øverste halvdel av UEFA-rankingen, men vi gjør det samtidig som vi eksporterer spillere i et voldsomt tempo. På VG Live's oversikt over nordmenn i utlandet er det nærmere 60 (SEKSTI!) norske fotballspillere som er i klubber som skulle vært i aksjon denne helga alene (ikke alle vil spille, siden en del kamper er utsatt), og da inkluderes ikke engang Erling Braut Haaland, som sannsynligvis kommer til å bli en av Europas topp-5 spisser.

Å påstå at norsk fotball er dårlig er på anti-vaxxer/flat earth society nivå av saklighet og etterrettelighet. Min mening er at det største problemet norsk fotball har er den evinnelige nedsnakkingen av eget produkt som skjer her hjemme. Det er absolutt ingen indikatorer som støtter en konklusjon om at norsk klubbfotball er dårlig, og tar man hensyn til innbyggertall og ressurssituasjon så kan man argumentere for at vi er helt i Europatoppen når det gjelder hva vi får ut av ressursene.

Så bravo til deg, PapaSmurf - tommel gitt.

10

Korgutt

Solo1980. Må takke for et velskrevet og godt innlegg. Så har jeg studert profilen din. Du har vært trådstarter 1 gang her inne på fotball norsk i 2005. Som må være ett av de beste debutinnleggene her inne jeg har sett. Det innlegget er verdt en soleklar tommel.

2

supergunners10

Min mening er at det største problemet norsk fotball har er den evinnelige nedsnakkingen av eget produkt som skjer her hjemme.

Din mening er helt korrekt.

Nedrakkingen er et resultat av at det er populært å mene det, på samme måte som at så mange mener sushi plutselig skal være det beste i verden.

Er ikke kult å være den som går mot strømmen som det så fint heter.

1

heltos

PapaSmurf: Enig i din oppsummering og presisering i ditt svar, men for presisering av mitt innlegg; Selvfølgelig kan ikke norsk ES sammenlignes PL på det meste, ikke minst det økonomiske. Det jeg prøvde å beskrive er den grunnleggende delen som gjelder, innsats, press, løp (begge veier!), kondisjon, holde ut mer en 60 min, m.m. Dette bør ikke ha noe forskjell om de har ett budsjett på 100 mill eller 1000 mill.

1

Tjaaah

Ja, det er klart at vi ligger bak lagene i PL, det skulle bare mangle med de pengene og ressursene de har til rådighet. De er på toppen av fotballhierarkiet og vi ligger et stykke nede på pyramiden og syter og klager over de som spytter inn penger i norsk fotball. Da skulle det bare mangle at kvaliteten ikke blir mye bedre hos lag med budsjetter absurd mye høyere enn de vi sjonglerer med i Norge.

Har ikke lest hele innlegget ditt, men så i forbifarten at du har vært på topp fem med dette innlegget en stund. Så nå bukket jeg rett og slett under for gruppepresset, og ga deg en tommel.

1

PapaSmurf

Man må stå for det man sier.

Et kjapt førsteutkast av hvordan jeg ville fremstilt situasjonen om jeg skulle leke forfatter:

Kampen er på vei inn i den avgjørende fasen. Begge lags spillere er slitne og begynner å lengte etter en varm dusj og tørre klær. Etter at RBK gikk opp til 2-1 tidlig i andre omgang ble de forsiktige og selv etter Jo Inges fantastiske utligningsmål på hel volley greide RBK aldri å komme seg opp på hesten igjen selv om Perry både vrinsket og knegget på sidelinjen. Vi hadde ført kampen, men vi har alle opplevd dette før, Molde prøver, men RBK scorer. Den spente stemningen på tribunene forplanter seg ut på banen. Så klasker brått to novemberkalde lår mot hverandre, Mike Jensen legger Jo Inge i bakken 25 meter fra mål. Daniel Ørlund dirigerer muren mens våre spillere diskuterer. Jo Inge Berget står der, Vegard Forren er fremme og lurer, Magne Hoseth står der. Emmanuel Ekpo står for så vidt også der, men han er bare til pynt. Magne Hoseth og Jo Inge står til slutt alene foran ballen. Frostrøyken damper fra både munn og drakter. Det blir med ett helt stille.

Og om Gud lurte på hvem som vant den gang da Oddemann hadde verdens sakteste spurtduell mot Rollons back så er han ikke mindre spent nå.

Magne tar noen få skritt mot ballen. Det er ikke plass til å legge ballen på utsiden av muren, ballen må over. I det Magne treffer ballen kommer det ingen lyd. Det er som om verden står stille. Ballen smyger seg over muren og aldri før har en ball beveget seg så sakte i lufta. Den eneste som nok føler ballen går fort er Daniel Ørlund. Han står helt stille. Ikke en bevegelse. Det er kun ballen som beveger seg. Sakte. På tribunen er det ikke et hjerteslag. 50.000 øyne er på den lille lærkula som pent plasserer seg nede i hjørnet. Nettet gir fra seg et ørlite svisj.

Og så eksploderer det. På banen, på benken, på tribunene og foran fjernsynsapparatene. Det koker i blått.

Mannen for de store anledninger har gjort det igjen. Magne Hoseth. Legenden.

Det står 3-2. Til Molde. Over Rosenborg. I cupfinalen. Med 9 minutter igjen å spille

14

DietCoke

førsteutkast

All verdens skryt og tomler. Meget bra!

Men siden du kaller det førsteutkast, er det kanskje åpent for tilbakemeldinger og i så fall ville jeg kanskje foreslått at du til andreutkastet gjør noe med etterligningen av Gauseths beskrivelse av Ekpo i situasjonen ("nærmest som en dekorasjon"). Utover det har jeg vel ikke noe å pirke på.

1

HarryH

Når man trodde at bunnen var nådd: Nytt lavmål i debatten. Unødvendig og vulgært.

12

PapaSmurf

Det er jo på det nivået der de fleste twitterkrigerne ligger. Selv om denne stakkaran nok uforvarent kaster seg inn i ordkrigen :)

Får sikkert æresmedlemsskap i Tornekrattet.

1

HarryH

Det er jo på det nivået der de fleste twitterkrigerne ligger.

Ja, det er jo faktisk ikke så veldig langt unna. Det er litt overraskende å se hvordan mennesker som ellers ser ut til å klare seg greit i hverdagen, legger all logikk til side når det blir snakk om fotball på Twitter.

1

Tjaaah

Vurderer å ansette deg som spansklærer, du finner mye spansk twittergull her.

1

HarryH

spansk twittergull

Bare et spørsmål om tid før vi må beslaglegge bannere med "Rompe el Molde!".

2

RogerMaar

Er det denne tweeten? "NO ENCAJES, ROMPE EL MOLDE!✌"

Dvs. "PASSER IKKE, BREK MOLEN! ✌"

1

Kaizen

We have won!

Akkurat nå har Røkke og Gjelsten 30 advokater klare for å ettergå hver eneste kamp som Glimt har spilt i år. Her skal den omfattende juksingen og kampfiksingen som har foregått hele sesongen fram i lyset. Bla hvordan RBK legger seg på rygg i kampen mot Glimt på Lerkendal. Alle så i hjemmekampen at vi rundspiller Glimt 365 dager i året. Hele tippeligaen har lagt seg på rygg for å unngå at Molde skulle vinne gull.

Vi skal ha omspilling av samtlige kamper hvor det er mistanke om kampfiksing Erling Moe har sagt lenge at skapet må settes på plass. Nå skal høyesterett gi oss gullet som har blitt ranet fra oss i 2020.

We have won!

Fra spøk til alvor ;-)

Gratulerer med seriegullet og en fantastisk sesong Glimt!

12

PapaSmurf

We have won!

Akkurat nå har Røkke og Gjelsten 30 advokater klare for å ettergå hver eneste kamp som Glimt har spilt i år. Her skal den omfattende juksingen og kampfiksingen som har foregått hele sesongen fram i lyset. Alle så i hjemmekampen at vi rundspiller Glimt 365 dager i året. Hele tippeligaen har lagt seg på rygg for å unngå at Molde skulle vinne gull.

Vi skal ha omspilling av samtlige kamper hvor det er mistanke om kampfiksing Erling Moe har sagt lenge at skapet må settes på plass. Nå skal høyesterett gi oss gullet som har blitt ranet fra oss i 2020.

We have won!

Fra spøk til alvor ;-)

Gratulerer med seriegullet og en fantastisk sesong Glimt!

Haha!

Ole Erik må nekte å sende vandrepokalen oppover frem til kun ærlige poeng teller!! Og da vinner vi med 11 poeng som jeg har meldt for lenge siden.

3

DietCoke

Det er uansett ikke mediene som kårer seriemesteren. Det er flere runder igjen. :P

2

Solo1980

frem til kun ærlige poeng teller!!

Da ryker vel en av gullstjernene til RBK også? Mens dere først er i gang, mener jeg?

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...