Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En sesong langt unna det vi alle ønsker oss er over. Nok en gang fikk vi kjenne at vi lever helt frem til slutten av sesongen. Selv om vi i løpet av sesongen har hatt veldig flaks med resultatene rundt oss har gutta vist en en stolthet og vilje til å fikse dette selv når vi hadde kniven på strupen helt på slutten. Dette vitner om en styrke vi kommer til å se i året som kommer.

Selv om det til tider har vært bekmørkt er det en ting som er sikkert i fotball, så er det at når vi startet opp ny sesong så starter alle likt og mulighetene ligger foran oss.

Når vi nå tar fatt på vår 15 strake sesong i toppen av norsk fotball er det i seg selv imponerende. Det er vel Odd og RBK av dagens lag som har vært der lenger enn oss. Det er veldig imponerende.

Hva kan vi så forvente oss av det kommende året?

Vil Henrik få satt sammen det laget han ønsker og trenger for å spille fotball på en slik måte han ønsker?

Vil Flo igjen finne gull på overgangsmarkedet eller vil vi nok en gang gå inn i sesongen med det vi har:)

Jeg er fortsatt positiv til Pedersen, Jeg tror han har det som skal til for å ta oss opp til topp 4. Jeg har troen på at vi denne sesongen ser en klar vei for hvor vi skal og at de spillere som blir hentet inn er riktige for måten vi spiller på.

Det har vært en skadeplaget tropp vi har kunnet stille stort sett hele sesongen. Dette har selvfølgelig gitt oss mange utfordringer, men også muligheten til å gi unge spillere god erfaring.

I mine øyne har vi flere spennende spillere som jeg har virkelig troa på.

Myhra-En fremtidig landlagskeeper

Hove- trenger ikke si noe om han. Han spiller snart i en største liga.

Fosnæss Hansen- Meget spennende stopper som har en stor karriere foran seg.

Nico Mikelson- Stenevik - Ingimundason - Leifsson - Jack er alle unge spillere som jeg tror vi kan få mye ut av fremover.

Når vi i tillegg vet at vi har en spiller som Tobias Gulliksen på vei inn på laget ser fremtiden ganske lys ut. Det er også flere unge på vei oppover men disse kjenner jeg ikke så mye til.

Vi må også huske på at Salve, Mawa og Stengel kun er 24/25 år og har mange gode år foran seg.

Ikke alle disse blir nok med oss videre og jeg håper nok at det skjer enkelte utskiftninger. Det som er godt å se er at vi har en ung stamme i laget som er på vei opp og frem og med noen riktige forsterkninger tror jeg dette blir skikkelig bra.

Nei jeg er positiv som alltid når vi går inn i en ny sesong, borte er neste alle gamle overbetalte spillere, borte er den klamme patriothånda som jeg tror har styrt mer enn vi utenfor vet. Forhåpentligvis er også koronaen nesten borte slik at vi igjen kan samles på Gamle Gress.

Jeg tror vi havner topp 5 den kommende sesongen og det skulle ikke forundre meg om vi spiller cupfinale seinhøstes neste år:)

5
4,6k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Art-Vandelay

Her er en teori.

Pedersen kan ha sagt noe som; måske kan vi drite i det?

så har noen muslimske(?), eventuelt andregradskrenkere, misforstått dette og tolket det som moske kan vi drite i det..

ps, vennligst ikke ta dette for seriøst og bli krenket over den dårlige humoren..

16

RamGuy

Nå skal man gjerne trå litt varsomt i situasjoner som det her. Og jeg har ingen assosiasjon med verken Strømsgodset, Pedersen eller noen av de øvrige som er involvert her bare så det er sagt.

Men her synes jeg ting går litt over stokk og stein. Dette har jo blitt veldig typisk i disse dager med sosiale medier og informasjonsflyt som ikke ligner grisen. Vi får lekket veldig stykkevis med informasjon fra temmelig usikre kanaler, ofte uten kontekst og folk skal sitte å spekulere og dømme folk nord og ned ved første anledning.

Forstår godt at dette har vært en vanskelig sak for ledelsen i Strømsgodset å håndtere. Om det blir mye "ord-mot-ord" så må faktisk ledelsen ta en økonomisk vurdering oppi det hele. Det kan kanskje høres idiotisk ut, at man skal sitte å blande klubbøkonomi og rasismeanklager men uten klokkeklare bevis som holder i rettssak så vil jo Strømsgodset neppe komme unne en sparking av trener uten å måtte betale sluttpakke og det hele og er det ikke rom for det i økonomien så gjør det jo ikke akkurat situasjonen noe lettere for de involverte.

At det nå blir helt galimatias når det kommer lekkasjer som gjerne mangler perspektiv, et fullstendig bilde og kontekst og at det gjerne får folk til å fremstå i verst tenkelige lys er jo ikke noe nytt.

Er jo greit å forsøke å holde seg en smule edruelig oppe i det hele og la ting gå sin gang. Ser ingen grunn til å sitte å fordømme den en eller andre personen når man sitter med et så stort lappeteppe av et grunnlag for å gjøre det.

Dette fører alt for ofte til at flere personer sitter igjen med et negativt omdømme i etterkant om dette omdømme stammer fra et helt misoppfattet grunnlag. Noe som er helt borti natta spør du meg. Det foregår alt for mange karakterdrap i sosiale medier og tildels i pressen disse dager. Folk kaster seg på, spekulerer og til konklusjoner rundt mennesker de gjerne ikke kjenner overhodet og har null grunnlag til å vurdere i det hele tatt. Temmelig forkastelig hele greia spør du meg.

Nå er det sikkert et grunnlag for situasjonen og sannheten skal nok forhåpentligvis komme frem osv. Men inntil videre så er det vel ingen grunn til å sitte å fordømme den ene eller andre personen basert på lekkasjer til media helt uten kontekst.

Det er jo også viktig å skille på det å være temmelig akterutseilt i sin måte å kommunisere på og det å være en rasist. Det er klart at en person som er hovedtrener på et toppidrettnivå på denne måten må man kunne stille litt andre forventninger og krav til.

Men det er faktisk ikke sånn at det å komme med flåsete kommentarer som inneholder N-ordet osv nødvendig trenger å bety at en person nødvendigvis er en rasist. Akkurat som mange mennesker har vokst opp med at det er greit å bruke nedsettende ord om homofile uten at det nødvendigvis må bety at de er motstander av homofili. Men det er klart at folk griper jo sjansen til å dømme folk nord og ned og da er det jo gjerne lettere å gjøre det uten å forsøke å se ting i en sammenheng.

Har ikke fulgt spesielt nøye med på Strømsgodset og vet ikke hvor stor innflytelse Henrik Pedersen har rundt hvilke spillere som signeres. Men har da ikke fått noe inntrykk av at han er noen aktiv motstander av å hente spillere uansett bakgrunn og opphav og har heller ikke fått noe inntrykk av at han aktiv nedprioriterer å benytte denne typen spillere på laget?

Her må man nesten få alle fakta på bordet. Det er temmelig mange nyanser inne i et et nokså stort bilde her som kan snu det meste på hodet når det kommer til hvor mye enkeltpersoner skal fordømmes og hvor mange som eventuelt burde kastes på hode og ræva ut av klubben. Det hele høres jo egentlig ut som en intern disiplinærsak som nå går sin fulle gang på sosiale medier og i pressen. Og alle parter som er involvert har faktisk de samme rettighetene til å bli skjermet og ivaretatt her.

12

Ola21

Uansett hva som faktisk har skjedd har spillerne oppført som en gjeng sladrekjerringer i en "syklubb".

Anonyme varsler - er det 7? Av de nå til NISO - ikke eneste spiller har hatt ryggrad nok til å stå fram og si i fra og konkretisere hva dette er. Ingen spiller har hatt mot til å si i fra ansikt til ansikt til treneren da det angivelig utilbørlig skal ha skjedd.

Men å sladre bak ryggen på treneren er de i stand til. Og etter at styret har konkludert da sladder de enda mer seg i mellom.

Fytti H... For en feig gjeng - en slik spillergruppe med puslinger må være årets største nedrykkskandidater.

Tror ikke en dritt på en eneste en av de etter slik oppførsel. Kyllinger.

7

Catepillar

Dt i morra:

Har du hørt det før?

l «Vi skal blø for drakta»

l «Andre lag skal grue seg til å møte oss»

l «Vi skal signere spillere som forsterker laget»

l «Vi skal gjøre hjemmebanen til et fort»

Det er mer eller mindre gjennomtenkte slagord som har det til felles at supportere elsker å høre det, i håp om at det er sant. De er ikke unike for Strømsgodset, men er gjentatt her i nyere tid.

Det er slagord uten verdi når Strømsgodset ydmykes av Mjøndalen, 80 prosent av hjemmekampene er uten seier, hjemmebanen er alt annet enn et fort – og nye signeringer reiser hjem uten særlig spilletid.

«Vi er gode til å analysere oss selv,» sier sportssjef Jostein Flo i Strømsgodset. Den uttalelsen er ikke betryggende i seg selv. Hva er analysen? Hvilke feil er gjort? Hva har man ikke lært på tre sesonger i bunnen av Eliteserien? Hva er det som skal gjøres annerledes? Hvor er åpenheten og selvransakelsen?

Tre neglebitende sesonger i nedrykksstriden er ikke godt nok, verken for spillere, trenere, ledere, eller supportere. Gjøres det ikke forbedringer vil marginene til slutt gå Strømsgodset imot, og klubben rykke ned. Slik det til gikk med Lillestrøm. Det er spesielt fire endringer Strømsgodset bør gjøre for å lykkes:

1: Snakke om det vanskelige Tabellen lyver ikke. Det holder ikke å håpe at en ung stall er blitt et år eldre siden siste, og kanskje har tatt steg. Godset må tørre å snakke åpent om det som ikke fungerer, ta de vanskelige samtalene. I Obos er det for sent.

Utfordres Henrik Pedersen nok? Stemmen hans høres godt, men finnes det andre stemmer i spillergruppa og i støtteapparatet?

Strømsgodset har en ambisiøs og krevende spillestil. Når man samtidig taper for mange kamper og poeng i sluttminuttene, er det flere i klubben som har påpekt sammenhengen. Det vil fort vise seg om man i år har lært og justert, slik at kamper vinnes, ikke tapes i sluttminuttene.

2: Signeringer som hever laget Spillerlogistikken har ikke holdt høy nok kvalitet. Flere signeringer bar preg av å ta det man kan få, heller enn kvalitet som ville heve laget. Det er gjenspeilet av klubbens manglende økonomiske handlingsrom, med eiere på vei ut, som tilsynelatende ikke har lagt igjen investeringer på svært mange år.

Drammens Tidende har tidligere vurdert 50 spillere klubben hentet etter seriegullet. Svært få av dem slo skikkelig til i Drammen.

I året som gikk hentet man blant annet latviske Janis Ikaunieks og danske Marcus Mølvadgaard. De var billige, spilte lite og begge ville hjem etter kort tid. Av de nye var det kun Niklas Gunnarsson som spilte fast.

Flere eksperter peker på at klubben trenger en stopper, en midtbanespiller og en spiss. Tre som alle bør gå inn og heve laget.

3 Økonomisk handlingsrom Drammenspatriotene levde ikke opp til navnet da de tidligere i år forhandlet seg fram til en exit verdt ti millioner kroner. Det skjedde rett før koronaepidemien spente beina under det økonomiske fundamentet til mange fotballklubber.

Strømsgodset mener imidlertid at det ikke står så aller verst til med økonomien, og er ved godt mot foran 2021-sesongen. En ny og mer selvstendig organisasjon er på plass for Strømsgodset Toppfotball, med fremtidig økonomisk støtte til spillerkjøp via aksjeselskapet Blå Magi.

Martin Ødegaard på nytt utlån betyr at det ikke kommer inn millioner fra klausulen om spilte kamper for Real Madrid med det første. Drammenspatriotene må trolig vente på sitt sluttoppgjør.

  1. Kaptein og krigere Roy Keane kunne du bare elske om du heiet på Manchester United, Christian Gauseth elskes i Mjøndalen og ikke mange andre steder. Det vil alltid være slike profiler i fotballen, som er større enn seg selv for laget de leder. De blør for drakta, de går foran, de sier akkurat hva de mener, de bygger kultur i garderoben og på banen, de bygger identitet blant supportere og sponsorer. Strømsgodset har ikke slike.

Finnes de ikke eller er det klubben som ikke vil ha sterke profiler? Trener Henrik Pedersen har høy og tydelig stemme, men det mangler spillerprofiler med identitet på og utenfor banen.

Bygge på suksess Strømsgodset vet hva det handler om. Det er tross alt bare Rosenborg (1998) og Vålerenga (2002) som har vært sammenhengende lenger i toppen av norsk fotball. Siden 2007 har Strømsgodset hatt en plass i Eliteserien, toppet med seriegull i 2013.

Jostein Flo har nok rett når han sier at det ikke blir seriegull i 2021. Det ville vært for mye forlangt. Men det forventes at det ikke blir ny bunnstrid.

Det er på tide at Godset-supportere gleder seg til Ælv Classico, ikke bare Mjøndalen-supportere.

7

sambasamba

Kaptein og krigere Roy Keane kunne du bare elske om du heiet på Manchester United, Christian Gauseth elskes i Mjøndalen og ikke mange andre steder. Det vil alltid være slike profiler i fotballen, som er større enn seg selv for laget de leder. De blør for drakta, de går foran, de sier akkurat hva de mener, de bygger kultur i garderoben og på banen, de bygger identitet blant supportere og sponsorer. Strømsgodset har ikke slike.

Akkurat dette

2

FrannyLee

Var enklere før da Alan Kennedy debuterte for Liverpool mot QPR og hadde en rimelig shakey førsteomgang men håpet på trøst og nytt pågangsmot og direktiver inn mot andreomgang fra manager Bob Paisley i pause men det eneste han sa var: I think the shot the wrong Kennedy.

5

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...