Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En sesong langt unna det vi alle ønsker oss er over. Nok en gang fikk vi kjenne at vi lever helt frem til slutten av sesongen. Selv om vi i løpet av sesongen har hatt veldig flaks med resultatene rundt oss har gutta vist en en stolthet og vilje til å fikse dette selv når vi hadde kniven på strupen helt på slutten. Dette vitner om en styrke vi kommer til å se i året som kommer.

Selv om det til tider har vært bekmørkt er det en ting som er sikkert i fotball, så er det at når vi startet opp ny sesong så starter alle likt og mulighetene ligger foran oss.

Når vi nå tar fatt på vår 15 strake sesong i toppen av norsk fotball er det i seg selv imponerende. Det er vel Odd og RBK av dagens lag som har vært der lenger enn oss. Det er veldig imponerende.

Hva kan vi så forvente oss av det kommende året?

Vil Henrik få satt sammen det laget han ønsker og trenger for å spille fotball på en slik måte han ønsker?

Vil Flo igjen finne gull på overgangsmarkedet eller vil vi nok en gang gå inn i sesongen med det vi har:)

Jeg er fortsatt positiv til Pedersen, Jeg tror han har det som skal til for å ta oss opp til topp 4. Jeg har troen på at vi denne sesongen ser en klar vei for hvor vi skal og at de spillere som blir hentet inn er riktige for måten vi spiller på.

Det har vært en skadeplaget tropp vi har kunnet stille stort sett hele sesongen. Dette har selvfølgelig gitt oss mange utfordringer, men også muligheten til å gi unge spillere god erfaring.

I mine øyne har vi flere spennende spillere som jeg har virkelig troa på.

Myhra-En fremtidig landlagskeeper

Hove- trenger ikke si noe om han. Han spiller snart i en største liga.

Fosnæss Hansen- Meget spennende stopper som har en stor karriere foran seg.

Nico Mikelson- Stenevik - Ingimundason - Leifsson - Jack er alle unge spillere som jeg tror vi kan få mye ut av fremover.

Når vi i tillegg vet at vi har en spiller som Tobias Gulliksen på vei inn på laget ser fremtiden ganske lys ut. Det er også flere unge på vei oppover men disse kjenner jeg ikke så mye til.

Vi må også huske på at Salve, Mawa og Stengel kun er 24/25 år og har mange gode år foran seg.

Ikke alle disse blir nok med oss videre og jeg håper nok at det skjer enkelte utskiftninger. Det som er godt å se er at vi har en ung stamme i laget som er på vei opp og frem og med noen riktige forsterkninger tror jeg dette blir skikkelig bra.

Nei jeg er positiv som alltid når vi går inn i en ny sesong, borte er neste alle gamle overbetalte spillere, borte er den klamme patriothånda som jeg tror har styrt mer enn vi utenfor vet. Forhåpentligvis er også koronaen nesten borte slik at vi igjen kan samles på Gamle Gress.

Jeg tror vi havner topp 5 den kommende sesongen og det skulle ikke forundre meg om vi spiller cupfinale seinhøstes neste år:)

5
4,6k kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Catepillar

Dt i morra:

Har du hørt det før?

l «Vi skal blø for drakta»

l «Andre lag skal grue seg til å møte oss»

l «Vi skal signere spillere som forsterker laget»

l «Vi skal gjøre hjemmebanen til et fort»

Det er mer eller mindre gjennomtenkte slagord som har det til felles at supportere elsker å høre det, i håp om at det er sant. De er ikke unike for Strømsgodset, men er gjentatt her i nyere tid.

Det er slagord uten verdi når Strømsgodset ydmykes av Mjøndalen, 80 prosent av hjemmekampene er uten seier, hjemmebanen er alt annet enn et fort – og nye signeringer reiser hjem uten særlig spilletid.

«Vi er gode til å analysere oss selv,» sier sportssjef Jostein Flo i Strømsgodset. Den uttalelsen er ikke betryggende i seg selv. Hva er analysen? Hvilke feil er gjort? Hva har man ikke lært på tre sesonger i bunnen av Eliteserien? Hva er det som skal gjøres annerledes? Hvor er åpenheten og selvransakelsen?

Tre neglebitende sesonger i nedrykksstriden er ikke godt nok, verken for spillere, trenere, ledere, eller supportere. Gjøres det ikke forbedringer vil marginene til slutt gå Strømsgodset imot, og klubben rykke ned. Slik det til gikk med Lillestrøm. Det er spesielt fire endringer Strømsgodset bør gjøre for å lykkes:

1: Snakke om det vanskelige Tabellen lyver ikke. Det holder ikke å håpe at en ung stall er blitt et år eldre siden siste, og kanskje har tatt steg. Godset må tørre å snakke åpent om det som ikke fungerer, ta de vanskelige samtalene. I Obos er det for sent.

Utfordres Henrik Pedersen nok? Stemmen hans høres godt, men finnes det andre stemmer i spillergruppa og i støtteapparatet?

Strømsgodset har en ambisiøs og krevende spillestil. Når man samtidig taper for mange kamper og poeng i sluttminuttene, er det flere i klubben som har påpekt sammenhengen. Det vil fort vise seg om man i år har lært og justert, slik at kamper vinnes, ikke tapes i sluttminuttene.

2: Signeringer som hever laget Spillerlogistikken har ikke holdt høy nok kvalitet. Flere signeringer bar preg av å ta det man kan få, heller enn kvalitet som ville heve laget. Det er gjenspeilet av klubbens manglende økonomiske handlingsrom, med eiere på vei ut, som tilsynelatende ikke har lagt igjen investeringer på svært mange år.

Drammens Tidende har tidligere vurdert 50 spillere klubben hentet etter seriegullet. Svært få av dem slo skikkelig til i Drammen.

I året som gikk hentet man blant annet latviske Janis Ikaunieks og danske Marcus Mølvadgaard. De var billige, spilte lite og begge ville hjem etter kort tid. Av de nye var det kun Niklas Gunnarsson som spilte fast.

Flere eksperter peker på at klubben trenger en stopper, en midtbanespiller og en spiss. Tre som alle bør gå inn og heve laget.

3 Økonomisk handlingsrom Drammenspatriotene levde ikke opp til navnet da de tidligere i år forhandlet seg fram til en exit verdt ti millioner kroner. Det skjedde rett før koronaepidemien spente beina under det økonomiske fundamentet til mange fotballklubber.

Strømsgodset mener imidlertid at det ikke står så aller verst til med økonomien, og er ved godt mot foran 2021-sesongen. En ny og mer selvstendig organisasjon er på plass for Strømsgodset Toppfotball, med fremtidig økonomisk støtte til spillerkjøp via aksjeselskapet Blå Magi.

Martin Ødegaard på nytt utlån betyr at det ikke kommer inn millioner fra klausulen om spilte kamper for Real Madrid med det første. Drammenspatriotene må trolig vente på sitt sluttoppgjør.

  1. Kaptein og krigere Roy Keane kunne du bare elske om du heiet på Manchester United, Christian Gauseth elskes i Mjøndalen og ikke mange andre steder. Det vil alltid være slike profiler i fotballen, som er større enn seg selv for laget de leder. De blør for drakta, de går foran, de sier akkurat hva de mener, de bygger kultur i garderoben og på banen, de bygger identitet blant supportere og sponsorer. Strømsgodset har ikke slike.

Finnes de ikke eller er det klubben som ikke vil ha sterke profiler? Trener Henrik Pedersen har høy og tydelig stemme, men det mangler spillerprofiler med identitet på og utenfor banen.

Bygge på suksess Strømsgodset vet hva det handler om. Det er tross alt bare Rosenborg (1998) og Vålerenga (2002) som har vært sammenhengende lenger i toppen av norsk fotball. Siden 2007 har Strømsgodset hatt en plass i Eliteserien, toppet med seriegull i 2013.

Jostein Flo har nok rett når han sier at det ikke blir seriegull i 2021. Det ville vært for mye forlangt. Men det forventes at det ikke blir ny bunnstrid.

Det er på tide at Godset-supportere gleder seg til Ælv Classico, ikke bare Mjøndalen-supportere.

7

sambasamba

Kaptein og krigere Roy Keane kunne du bare elske om du heiet på Manchester United, Christian Gauseth elskes i Mjøndalen og ikke mange andre steder. Det vil alltid være slike profiler i fotballen, som er større enn seg selv for laget de leder. De blør for drakta, de går foran, de sier akkurat hva de mener, de bygger kultur i garderoben og på banen, de bygger identitet blant supportere og sponsorer. Strømsgodset har ikke slike.

Akkurat dette

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...