Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det er på tide med en tråd for morgendagens kvalik, og siden ingen av lagenes supportere virker å være i draget, så får vi hjelpe de.

Jeg tror vel det skal være grei skuring for 3050, men alltid usikkert når det hele skal avgjøres i en kamp på nøytral bane.

En keeper som har sin livs kamp, stang inn/ut, tidenes lompetreff fra 40 meter. Mye kan skje

I morgen 28 Desember skal det hele avgjøres

2
371 svar

371 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Ola21

Firda og Edvardsen.

Fotballens Knoll og Tott.

Linjemannen sto på Sveen sin side og keeperen sin posisjon vil da være vanskeligst å se fordi det er 2 spillere mellom.

Dette er ingen dommer tabbe det er snakk om hundredels sekund og alle 3 spillerne er i samtidig bevegelse.

Et stillfoto i ettertid er egentlig bare vås i en slik sammenheng men selvfølgelig god grobunn for mange patriotiske og usaklige diskusjoner - uten at det får realitetsbetydning.

Dommerne dømte rett fordi de dømte slik de subjektivt oppfattet situasjonen.

3

HarryH

Dommerne dømte rett fordi de dømte slik de subjektivt oppfattet situasjonen.

Nesten alle dommertabber er rett dømt, med andre ord.

1

return_of_drakkar

Det er en klar dommertrio-tabbe. Det er ikke 2 spillere imellom. Man har jo selv innrømmet at det var feil. Når det er en feil som er betydelig for kampen anses det som tabbe. Det er jo derfor de som dømmer da faktisk, ifølge TH Hagen, ønsker VAR velkommen.

Subjektivt sier du. Det aller meste er subjektivt, eller skjønn som det kalles. Om en forsvarer handser på streken med en klar "keeper-redning" er det faktisk skjønn, for å illustrere hyperbolsk. Med altså det en tabbe, altså mer enn en feil. Spiller man med 14 samtidig er det objektivt - formell feil.

Å kalle det for vås virker for meg en smule rart.

1

daniekr

Groundhopper: er helt enig med deg i alt pluss deler forholdet til Godset vs intetsigende utenlandske lag, men er bare uenig i gleden av å sende dem ned. Det dreper jo engasjementet. I 2004 stod det maks tjue støkker og peip "mif hat" på marienlyst, en helt bortglemt erkerival. Siste ti åra har det våkna til liv i diskusjonene over kaffen og på puben og det kan "koke" litt. Ja det er mange tanter og hjerter på facebook men det er mye hat også.

Dagens supportergenerasjon husker kanskje opphavet til dette "hatet" men for å bringe tradisjonene videre så må nye spirer oppleve oppgjør og kulturen rundt. Ikke bare høre om utdødde bandyspillere som møttes på grusbanen.

2

VivaLV

Hatet også litt overdrevent trur jeg. Er vel noen hundre MIF og SIF supportere det her er snakk om.

1

Roedgata

Tror ikke du helt forstår rivaliseringen mellom Godset og Mjøndalen Viva. Jo, det stemmer at det er et par 100 som kauker om hat på begge sider, men rivaliseringen mellom de to klubbene trenger dypt inn i folkesjela på dem som bor i Drammensdistriktet.

De fleste er selvfølgelig avbalanserte nok til å ikke fly i tottene på hverandre, men rivaliseringen sitter dypt. Faren min, som har fulgt Godset siden 60-tallet, har f. eks en stående avtale om å ikke diskutere fotball med fysioterapeuten sin. Det er en fyr han liker, men som dessverre er MIF-fan. Etter 3-0-tapet mot MIF tidligere i år ringte han sporenstreks ned å avbestilte timen den påfølgende tirsdagen fordi han, rett og slett, ikke orket å se fjeset på vedkommende. Den historien er ikke veldig unik heromkring.

2

Groundhopper

men er bare uenig i gleden av å sende dem ned. Det dreper jo engasjementet. I 2004 stod det maks tjue støkker og peip "mif hat" på marienlyst, en helt bortglemt erkerival. Siste ti åra har det våkna til liv i diskusjonene over kaffen og på puben og det kan "koke" litt. Ja det er mange tanter og hjerter på facebook men det er mye hat også.

Dagens supportergenerasjon husker kanskje opphavet til dette "hatet" men for å bringe tradisjonene videre så må nye spirer oppleve oppgjør og kulturen rundt. Ikke bare høre om utdødde bandyspillere som møttes på grusbanen.

Jeg ser denne "paradoksale" siden om du vil, med at man vil ha rivalen oppe for å få oppgjørene og "dyrke" engasjementet.

Og på en side er jeg også litt enig med deg, selv om det høres noe selvmotsigende ut om man leser mitt forrige innlegg.

Det jeg synes er kjipt med disse oppgjørene, er at jeg skulle ønske det var et godt gammeldags hatoppgjør (idrett-sjargong) mens jeg ikke opplever at det er i nærheten av det.

For å ta et eksempel: Perioden mellom serierunden før og aktuelle seriekamp mot 3050 er eneste gang i løpet av året at jeg ikke titter på DT før kamp, jeg driter i Godset-podden og jeg åpner ikke en eneste sak på klubbens hjemmeside.

Hvorfor? Fordi jeg gidder ikke dette "kose-kamp"-pjattet.

DT kjører bare "ta på deg drakta til rivalen for en 100-lapp"-filmer, kapteinene skal møtes til felles foto-shoot og klubbene snakker bare om hvor "bra det er for engasjementet" og kjører i tillegg treningskamper mot hverandre før sesongen for å vanne ut litt ekstra. (Litt tabloid skrevet.)

Jeg kan høre på det røret der den dagen Rune M tar på seg en Sunderland-drakt mot noen pils på pubben eller Magne lager en podd om hvordan Man Uniteds suksess de siste 20 årene har vært bra for Leeds.

Kanskje litt stygt å dra inn Mr. Godset, men poenget mitt er: Et ordentlig derby - et ordentlig Ælv Klassiko, ala Enga v LSK, ønsker jeg velkommen i Eliteserien. Dagens utgave er bare en bleik versjon av noe som kunne vært ordentlig moro, og da er det mer glede i å se dem surre rundt på nivå 2, synes jeg.

1

daniekr

Jeg kan høre på det røret der den dagen Rune M tar på seg en Sunderland-drakt mot noen pils på pubben eller Magne lager en podd om hvordan Man Uniteds suksess de siste 20 årene har vært bra for Leeds.

Haha, ja du har helt rett i det du skriver. Jeg er enig.

Det handler jo om at her omkring har det jo blitt helt ulovlig å omtale eller behandle fotballkamper som noe annet enn barnebursdag på mcdonalds. Det skal være så hyggelig og fint og frivillighet og kjærlighet.

Så er absolutt ikke jeg typen som representerer noe barskt og grovt fotballmiljø, men jeg ser med misunnelse på temperaturen i Trondheim og Bergen når det går dårlig, klubber som tåler og tar imot kritikk, og muligheten til å slenge litt med leppa samtidig som at alle skjønner at fotball er følelser.

Men, heller litt koseprat enn ingen oppgjør antar jeg. Men ser absolutt antipatien mot hva det har blitt.

1

Sportfreaken

Det beste med at Mjøndalen får forlenget sin eksistens i ES, er at vi slipper sutrepikken Bakke!

2

King_Kenny92

Sier veldig mye om nivået på norsk fotball når en klubb som Mjøndalen spiller i eliteserien

2

PapaSmurf

Tja... Sier det mye om La Liga at Eibar spiller der?

3

Solo1980

24 timer senere: Eibar spiller uavgjort mot Barcelona. I Barcelona.

Må være en av tidenes anti-jinxer på VGD.

1

daniekr

Herlig. Drammen kommune, fortsatt landets fotballhovedstad.

2

Groundhopper

Drammen kommune, fortsatt landets fotballhovedstad.

Kommer aldri til å fatte og begripe hvorfor det skal være så stas. Lurer på om det gjelder i London også...

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...